• 8.898.200 stemmen

She Diao Ying Xiong Zhuan (1977)

Actie / Drama | 127 minuten

Genre: Actie / Drama

Alternatieve titels: Kung Fu Warlords / Shaolin Archers / The Brave Archer / 射鵰英雄傳

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Cheh Chang

Met onder meer: Sheng Fu, Tien Niu en Phillip Chung-Fung Kwok

Gesproken taal: Mandarijn

Plot She Diao Ying Xiong Zhuan

Een weeskind is geadopteerd en wordt opgevoed door een groep kung-fu meesters die beslissen om hem hun respectievelijke vaardigheden aan te leren. Maar als hij opgroeit blijkt hij verre van goed te zijn in kung-fu, tot frustratie van zijn leraars. Hij beslist daarom dat het tijd is om te reizen en te proberen zijn ervaringen wat uit te breiden. Zijn eerste escapade is een ontmoeting met een ondeugende bedelaar waarmee hij medelijden heeft en waarvoor hij de rekening betaald als hij in de problemen raakt. De bedelaar is echter niet wie hij lijkt en maakt zichzelf bekend als een 'zij'. Zij is niet eender welke 'zij', maar de dochter van een invloedrijke ambtenaar, die bekend staat door zijn ongelovelijke kung-fu. Maar voor hij haar hart probeert winnen en met haar wil trouwen, neemt hij eerst een besluit dat helemaal niet in goede aarde valt bij zijn oude meesters.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Guo Jing

Bau Shi-Ruo

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2062 berichten

Deel 1 van een fantastische 4 delige filmserie.

avatar van joolstein

joolstein

Deze film van ruim twee uur is een soort kostuumdrama gecombineerd met kungfu-actie gebaseerd op een populaire wuxia-roman van schrijver Louis Cha's "Legend of the Condor Heroes". Het is opgenomen in de weelderige sets van de Shaw Bros.-studio, werd geregisseerd door regisseur Chang Cheh, en bezit een cast met vele grote sterren. Het was het eerste deel uit een serie van vier films. Doordat vol zit met sub-plots, wendingen, flashbacks en contra-samenzweringen is het bijna onmogelijk om de film echt goed samen te vatten. De makkelijkste beschrijving zou nog zijn; een soort wu xia-puinhoop! Wie bij LOTR al de weg kwijtraakte bij de namen van de personages, krijg hier een nog grotere uitdaging want al in de opening worden tientallen personages met kleurrijke bijnamen als Eastern Evil, Nine-Fingered Beggar of Western Poison aan je geïntroduceerd. Je krijg niet eens sommige van de acteurs te zien die worden geïntroduceerd in die volkomen krankzinnige titelsequentie van de film (of nog niet als ze misschien alsnog opduiken in een ander deel van filmserie?) Em even voor de goede orde, op geen enkel moment in deze film hanteert Kuo een pijl en boog. De derde akte negeert volledig het voorgaande over de kungfu-clan-plot om zich te concentreren op Kuo die strijd om Huang Yung's hand te winnen. Huang Yung werd gespeeld door Tien Niu en zij is grappig en ongelooflijk vertederend, en redt eigenlijk de film voor mij. Wel een paar goede andere scenes zoals het boomtopgevecht en op een vreemde manier was de 2e test met de fluit en waar kleurfilters en het veranderen van de seizoenen was te zien ook wel intrigerend. Ik mag ook aannemen dat het verhaal doorgaat waar het ophoudt in het vervolg, maar het ongemakkelijke einde is best frustrerend. Tja het verder goed opletten want er gebeurd tegelijker tijd zoveel en toch helemaal niets en constant wordt er hoop informatie naar de kijker gooit Dat help ook minder goed! Was geneigd om er een halve ster minder aan te geven maar aangezien er ook meerdere scenes wel degelijk impact hadden rond ik naar boven af!