• 9.370.973 stemmen

The Spiritual World (2007)

Horror | 101 minuten

Genre: Horror

Oorsprong: Thailand

Geregisseerd door: Tharatap Thewsomboon

Met onder meer: Anuchit Sapanpong en Natthamonkarn Srinikornchot

Plot The Spiritual World

"See what scares you. Live with what curses you."

Het is 15 jaar geleden dat Ming kon ontsnappen aan een geest die haar volgde. Ming is een jonge vrouw die de gave heeft geesten te kunnen zien en contact kan maken met de doden. Op een dag onmoet ze een dokter genaamd Buud, hij weet dat Ming met de doden kan praten. Als de vader van Ming dood gevonden wordt, wil ze achter de waarheid komen, want ondanks dat de politie aangeeft dat het zelfmoord betreft, kan Ming dit niet geloven. Ze gaat op onderzoek uit, maar dit had ze beter niet kunnen doen, want ze komt in contact met een geest die minstens zo gevaarlijk is dan de geest die haar 15 jaar geleden achtervolgde.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van 606

Kunnen de slechte stemmers hun stem ook hier mededelen.

avatar van voomzap

voomzap

Dit gemiddelde bij 2 stemmen zegt vooralsnog helemaal niets, zeker na het checken van het stemgedrag.

avatar van FillumGek

FillumGek

Die twee stemmen zijn in mijn ogen ook volledig onterecht. Ondanks dat was ik toch benieuwd naar deze film op basis van het verhaal en de poster. Het is altijd even afwachten wat je met dit soort onbekende filmpjes voorgeschoteld krijgt, maar dit is een hele leuke verrassing! Het straalt behoorlijk wat professionaliteit uit en oogt ook nergens low-budget.

The Spiritual World opent met een misplaatst lied wat beter bij een Bond-film zou passen. Daarna wordt het echter beklemmend door de manier van filmen en het kleurgebruik. De locatie is een oud, slecht onderhouden appartement dus een ongemakkelijk gevoel bekroop me al snel. Er wordt veel gebruik gemaakt van schaduw en een zwart/geel/groenachtige kleurfilter in combinatie met claustrofobische camerapunten wat soms zelfs voor een haast trippy gevoel zorgde. Daarbij wordt er tijdens de spannendste scenes flink wat ge-edit waardoor de geesten behoorlijk angstaanjagend zijn. Er wordt ook een beetje geëxperimenteerd met vormen, zo zie je soms potlood-dunne schaduwen lopen wat een beangstigende gedachte teweegbrengt.

Aan het verhaal is best wat aandacht besteed. Ming vind ik sowieso goed acteren en is zeker geen straf om naar te kijken. De plot wist me in elk geval de volle speelduur te boeien en zorgt nog voor een paar twists die geen potten zullen breken, maar aardig pasten. In het begin vond ik het af en toe wat ingewikkeld, omdat er ook gebruik wordt gemaakt van flashbacks en gedachtes, maar uiteindelijk vallen de stukjes op zijn plaats. Tegen het einde aan was er een beetje een ghost-overkill waardoor er wat spanning verloren ging, maar verder zijn er geen grote minpunten.

Leuk dus dat zo'n onbekend filmpje weet te verrassen. Het sterkste punt zijn de geesten die er eng genoeg uit zien, vooral het eerste uur waarin het allemaal nog wat subtieler is dan in het slot. De film heeft sowieso een behoorlijke vaart en duurt niet te lang. Ik heb genoten in ieder geval!

avatar van superhenkie

superhenkie

Apart camerawerk en editing. De dialogen zijn best traag en saai maar alle gedeeltes met geesten zijn prima. Best creepy af en toe. Het einde beviel me persoonlijk niet zo. Dit is gelukkig geen 13 in een dozijn horror film. Hij is niet top maar voor de afwisseling best ok.

3 sterren.

avatar van woopie

woopie

superhenkie schreef:

3 sterren.

Ben het met je eens!

De traagheid van de dialogen haalt het tempo uit de film en dat is erg jammer want daarmee is je focus ook direct weg en wil je doorspoelen.

Ik geef de film slechts 3 sterren.

avatar van Phantasm

Phantasm

Ik had hier dus helemaal niets mee.