Genre: Thriller / Romantiek
Geregisseerd door: Laetitia Colombani
Met onder meer: Audrey Tautou, Samuel Le Bihan en Isabelle Carré
Gesproken taal: Frans
Plot À la Folie... Pas du Tout
"Every love story has two sides."
De jonge, oogverblindende studente Angelique is verliefd op een getrouwde chirurg. Ze is ervan overtuigd dat hij ook van haar houdt. Maar waarom komt hij dan niet opdagen als ze een romantisch afspraakje hebben? Waarom accepteert hij haar uitnodiging niet om met haar op vakantie te gaan? Is de dokter wel zo aardig als hij eruit ziet? Of is Angelique soms niet helemaal in orde?
Angélique
Le commissaire
Claire Belmont
Jeanne
Mug
À la Folie... Pas du Tout is een zeer aardige Franse film met veel romantiek en spanning. De twist-uitwerking is leuk gedaan, maar toch gaat dat juist met vallen en opstaan.
Tatou straalt met haar flapoortje en donkere ogen weer als een kroonprinses op het scherm. Ook de rest van de cast levert goed werk af, en ook de camera-man doet een flinke duit in de film-beleving.
Een sub-topper die gezien mag worden door een groter publiek (kopen dus voor die 2.50 euro!)
Ritt~15
In het begin was ik bang dat het een verschrikkelijke romantische komedie was, maar Audrey Tautou speelde zo leuk dat ik dat even vergat. Ik ben blij dat ik hem helemaal heb gezien, want ik vond het een leuk en verassend script! Ik bleef me afvragen 'Hoe zit dit dan? En dat?' en dat dook er weer iets op.. nou ja, ik zal niet al te veel spoileren.
Een minpunt vond ik Samuel Le Bihan. Ik kon me niet voorstellen dat Angelique voor hem viel en hij irriteerde me nogal. Verder zeker kijken, deze film, en er geen mening over vormen tot je hem helemaal hebt gezien.
Agony
- 1985 berichten
Verrassend leuke film. Had een zoetsappig romantisch niemandalletje verwacht, maar het verhaal was erg goed uitgewerkt met een leuke twist in het midden. Goed geacteerd van de altijd charmante Audrey Tautou. Lekkere sfeervolle beelden... mooi mooi: 4 sterren.
likeahurricane
Leuke film. Wel wat herkenning met andere films. Mooie beelden en Audrey blijft een schatje.
tevelenco
Aparte film.
De eerste franse film die ik tot nu toe heb gezien.
Het eerste deel van de film vond ik niet erg boeiend en een beetje wazig.
Maar als in het tweede deel van de film de film vanuit het oogpunt van de chirurg wordt gefilmd.
En zodoende alle puzzelstukken van het eerste deel van de film op zijn plaats vallen.
Vond ik hem onverwacht toch nog een stuk boeiender dan ik in eerste instantie had gedacht.
En werd ik toch nog aangenaam verrast door deze aparte film.
sjokotofke
Ik vind dit echt een goede film! We moesten hem zien voor Frans op school, ik dacht weer zo'n loze saaie film maar ik was echt geboeid. Eerst dacht ik van wat een zak is die Loïc, hij laat haar gewoon wachten op het vliegveld! Maar het 2e deel toen ik zag hoe gestoord ze wel niet is! Wanneer je zo ziet in de toiletten op dat feest dat ze elkaar helemaal niet kennen begon het al.. Angelique gaat er echt over, zéér erg voor Loïc en vooral wanneer zijn vrouw haar baby verliest door die aanrijding met de scooter! Voor de eerste keer heb ik genoten van een les Frans!
Vooral ook hoe goed de Film wel niet gemaakt is! alles dat zo op zijn plaats valt en dat je dan doorhebt van ooh zo! toch is het niet voorspelbaar!
=Untouchable=
Bij mij was het precies hetzelfde. Ik lette niet op, had nogal haast. Ging er van uit dat het Amélie was (stond ook groot op de cover), maar ik keek niet verder. Maar toch bleek deze film verrassend leuk.
Dennis Evahi
Goede film met een prachtige, zeer fotogenieke Audrey Tautou! Aparte film met een hele leuke twist.
****-sterren....
remorz
Leuk. Bijna alles aan deze film is...leuk.
Het spel van Tautou, weerszijden van het verhaal en de vertelwijze ervan, het kleurgebruik, enkele terugkerende motieven (de zelfgemaakte kat bijvoorbeeld), gebruik van muziek; het is allemaal erg fris & fruitig, met verve gebracht. Jammer dat het nergens echt doorstoot naar werkelijk bovengemiddeld. Vind het echt zo'n filmpje dat voor de 4* gaat, maar hij kan dat helaas niet echt waarmaken.
nummervlinder
Ik vond dit een leuke film. Klinkt misschien een rare vergelijking maar deed mij een beetje aan Nurse Betty denken. Alleen is deze iets meer duister. Zéker een toffe film en (vind ik zelf) zeker niet te vergelijken met Amélie (waar hij niet boven kan trouwens --> Amélie blijft nog véél beter), héél ander verhaal.
vetnix
op grond van het hoesje lijkt het een kloon van amelie te gaan zijn. niets is echter minder waar. een boeiend verhaal, de verfilming vind ik iets minder.
net iets beter dan 3,5* dus voor mij 4,0*
eRCee
- 1978 stemmen
een boeiend verhaal, de verfilming vind ik iets minder.
Wat bedoel je met de verfilming? De stijl? Juist cinematografisch vind ik dit namelijk een erg leuke film.
maxcomthrilla
Leuke film met een aardig uitgangspunt. Namelijk het verhaal van 2 kanten belichten. Met name toen het dagelijkse leven van de chirurg de revue passeerde was de film erg boeiend, met name de toenemende argwaan van de doc. werd goed in beeld gebracht. Natuurlijk bleek dat Angelique niet alles even goed op een rijtje had zitten Audrey Tatou zet een goede rol neer! 3,5*
Figo
Heel erg mager. Goedkope plotlijnen waarin geen ruimte is voor enige diepgang in de personages. De stijl past in de Franse tv-film traditie en het acteerwerk is erg slecht. Vooral de secretaresse van de dokter is werkelijk een hopeloos geval. Niets meer en niets minder dan een tussendoortje. **
Ronnievb
Jammer dat Angelique zoveel op Amelie leek. (niet dat ik Amelie... geen goede film vond overigens)
nightbreed
Prachtige film met een mooi einde, meer verklap ik niet.
Gewoon kijken !!!
Cijfer: 4
Mr_White
- 2067 berichten
Leuke film, vooral dat je in de tweede helft het verhaal van de andere kant krijgt te zien.
wiekske
super bedacht! Inderdaad de twist in het midden van de film. dan heb je t in een keer met de dokter te doen. Super!
Ithildin
Deze film komt met hakken en stoten op gang; een erg overtuigende romance wordt er de eerste helft van de film niet neergezet en meeleven met de karakters deed ik al helemaal niet. Zelfs Tatou speelt soms matig (zeker als ze kwaad is op haar vriendin). Na 20 minuten laat de plottwist zich wel een beetje raden, zeker als je de achterkant van het DVD hoesje hebt gelezen. De 70 minuten daarna is het een kwestie van 'uitspelen', aangezien er bijna geen verdere ontwikkelingen meer plaatsvinden.
Het idee is leuk (maar niet bijster orgineel), de uitwerking had overtuigender en subtieler gemogen. 2,5*
Antina
Een erg leuke film waarbij hoe verder de film vordert alle puzzelstukjes in elkaar passen. 4*
Joyy
op de hoes afgaande dacht ik, amelie ripp off, waarschijnlijk een film van voor ameilie en heruitgebracht om op amelie me te surfen( Delicatessen was na amelie ook ineens weer overal te koop)
of dat klopt weet ik niet, maar de film was er niet minder om
ik heb me van begin tot end prima vermaakt, leuke film
Clueless Dork
Wat een verassing. Mijn moeder kocht laatst deze film voor me bij de videotheek (5 DVD's voor 10 Euro, je kent het wel). Ze herkende Audrey Tautou van Amelie die ik haar had laten zien.
Zat de eerste minuten met een verveeld gevoel en het idee dat ik hier naar een Meg Ryan film zat te kijken. Geweldig hoe de film veranderde en maar beter en beter werd. Deze film verdient wel wat meer faam.
4,0
anne J
Het stak goed in elkaar en het was allemaal goed uitgedacht, maar het deed me eerlijk gezegd niet zoveel. Maar wel interessant om een keer gezien te hebben. Meer.. ja.. Ik had er niet zoveel mee.
soom
Toen ik de woorden op de achterkant las: 'Of is Angelique soms niet helemaal in orde?' dacht ik om onverklaarbare redenen aan een soort film als the Sixth Sense. Aan genre aanduiding heb ik een broertje dood. Wat is wat, en wanneer kun je het een nou komedie noemen en het andere drama..? Als thriller zijnde komt dit ook niet echt lekker uit de verf namelijk. Audrey draagt de rol van Angelique maar matigjes uit, ze zou er goed aan doen om haar Franse accent accentloos leren uit te spreken, en dan maar eens zien wat er voor haar aan rollen in Hollywood liggen.
HaanHoen
Hele aangename film. Leuk plot dat goed wordt uitgewerkt, en natuurlijk een leuke twist heeft. Ook bij een herziening blijft de film interessant. Kleurgebruik is net zoals bij Amelie erg mooi en sfeervol. Dat komt de film zeker ten goede. Tautou zet hier ook wederom een goede rol neer. Het blijft een leuke meid om naar te kijken.
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Hmm.. geldt die aanbieding nog steeds ergens ?
HaanHoen
Over het algemeen is hij sowieso vrij goedkoop aan te schaffen. Bij dat soort winkeltjes als 'Boektoppers' (ofzo???) kan je hem wel meepakken voor onder de 5 euro.
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Nice
Maar even langs winkeltjs als 'boektoppers' op zoek gaan dan.
gauke
Interessante film over een geobssedeerde liefde (van komedie naar thriller).
Nephilim
Erg clever filmpje met een altijd lieve (maar we're all mad sometimes) Audrey Tautou.
Wist me echt te verrassen. Vond hem aanvankelijk vrij standaard maar niets bleek minder waar naarmate de film vorderde.
Echt één van de leukere filmpjes die ik recentelijk heb gezien.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'