• 9.374.369 stemmen

À la Folie... Pas du Tout (2002)

Thriller / Romantiek | 92 minuten

Genre: Thriller / Romantiek

Alternatieve titel: He Loves Me... He Loves Me Not

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Laetitia Colombani

Met onder meer: Audrey Tautou, Samuel Le Bihan en Isabelle Carré

Gesproken taal: Frans

Plot À la Folie... Pas du Tout

"Every love story has two sides."

De jonge, oogverblindende studente Angelique is verliefd op een getrouwde chirurg. Ze is ervan overtuigd dat hij ook van haar houdt. Maar waarom komt hij dan niet opdagen als ze een romantisch afspraakje hebben? Waarom accepteert hij haar uitnodiging niet om met haar op vakantie te gaan? Is de dokter wel zo aardig als hij eruit ziet? Of is Angelique soms niet helemaal in orde?

avatar van Linda

Linda

FisherKing schreef:

Jij leest of te veel hoezen, of je moet hem herzien Linda

Volgens mij dat eerste

Aluminiumfolie, of toch niet ?

(sorry)

pjotr

....heb ik even iets gemist of zo?
Deze film probeerde nèt even teveel de weke harten van de Amelie-liefhebbers te veroveren : lekker van start met een Amelie riedeltje, opvallend helder kleurgebruik en Audrey Tautou die de gehele film de grote onschuld uitstraald en met haar reebruine ogen menig mannenhart doet smelten...dat ze dan iets minder onschuldig is dan dat ze doet voorkomen...tja......een typisch gevalletje van type-casting.
Verder vond ik het verhaal ook niet bijster verrassend.....met uitzondering van het einde (waarvoor dan ook de helft van de 2 sterren)......
Ach ja...misschien was ik wel te moe toen ik de film bekeek...correct me if I'm wrong...;)

avatar van De Knip

De Knip

Pjotr, Amelie kan mij niet boeien - geldt niet voor mij jouw stelling. Ik vind dit gewoon een leuke frisse film.

avatar van gotti

Zowel deze als Amelie waren geweldig. Amelie was de gehele film fris...deze film wordt naarmate de tijd vordert steeds minder fris; desalnietemin wel erg goed.

avatar van Yak

Yak

Tja, hoewel je geneigd kunt zijn het te denken weet eigenlijk niet of dit wel typecasting kán zijn. Amélie stamt uit 2001, deze is van slechts een jaar later. Toen Amélie zo'n groot succes bleek te zijn, moest deze film allang in productie zijn geweest, met Audrey Tautou als hoofdrolspeler, en niet gekozen vanwege het succes van Amélie. Of heb ik het nu fout?

Wat ik trouwens wél slecht vond, was dat sinds het succes van Amélie ze het hoofd van Audrey Tautou prominent op de cover hebben gezet, en strooien met allerlei verwijzingen naar 'Audrey Tautou uit Amélie'. Alsof dat ook maar iéts wil zeggen over de kwaliteit van A La Folie.

avatar van FisherKing

FisherKing

Wat wellicht ook slecht is, dat ze juist geen release in de bioscopen aandurfden vanwege Amelie.

avatar van Menni

Menni

Ik vind deze, al dan niet vantevoren gepland, erg handig, slim, 'functioneel', ja, goed gebruik maken van het imago van Tautou/Amélie. En dat mag best.

avatar van Lukic

Lukic

Leuke film, kan niet tippen aan Amelie maar zoals ik iemand hier al heb zien zeggen: zo'n film komt maar eens in de zoveel tijd langs...

4 sterren...

avatar van Lukic

Lukic

Yak schreef:

Dat is inderdaad heel irritant ja... Daarmee verpesten ze het vaak voor mij. Dat maakt een film ook minder eervol om te zien... Trouwens super irritant als ze zo'n mooie Franse titel vervangen door een Engelse en de hoes zo verneuken al was het een Amelie look-alike...

JAG... Kots

Het spook dat marketing heet. Daarom laten we bovenstaande hoes mooi staan!

avatar van Yak

Yak

En gezien dat dit de originele hoes is, is het toch vreemd om te veronderstellen dat A La Folie voortborduurt op Amélie, niet?

Vind ik ook. Erg gemakkelijk en onterecht.

That's me...;)

Ook van deze poster vind ik de opzet en de typografie gelijkenissen vertonen met die van Amelie hoor (en nu niet beginnen dat je zo wel honderd posters kan aanhalen die erop lijken..)

Verder doet Audrey Tautou in mijn ogen redelijk het zelfde truukje als in Amelie.

En je kunt moeilijk ontkennen dat het begin van de muziekscore in À la Folie.. niet iets wegheeft van die van Le fabuleux destin...

Althans zo komt het op mij over...net zoals Jeux D'enfants trouwens.

pjotr schreef:

Sorry, ik zie het niet.

Niet hetzelfde, maak er dan van: evil Amelie

Althans zo komt het op mij over...net zoals Jeux D'enfants trouwens.

Is mij niet opgevallen, maar het zal wel aan mij liggen.

pjotr schreef:

Ja, Pjotr, die indruk had ik nou ook. Het ligt dus niet geheel aan jou...

pjotr

Ik werd al een beetje bang....:)

avatar van diddledidoo

diddledidoo

Deze film heeft me zeer positief verrast. Amélie behoort tot mijn favorieten en gistermiddag zag ik in de stad bij FRS deze dvd staan voor nog geen acht euro. Ik las de achterkant en het verhaal sprak me al aan. Ik was dan ook verrast dat Audrey Tautou hierin meespeelde en besloot hem te kopen. Door de goedkope prijs en de wetenschap dat de film vrij nieuw was, dacht ik met een redelijke film naar huis te gaan. Ik belde een vriendin en las de hoes voor. Zij kwam gezellig op bezoek en we besloten om deze film te kijken. Ik ben erg verrast, want voor deze prijs had ik een redelijk standaard thrillertje verwacht. Zeker niet een film die ik vier sterren ga geven! Het verhaal was alles behalve standaard en wordt goed uitgewerkt. De acteurs zetten goede prestaties neer. Wat een uitstraling heeft Audrey ook hier weer!! Nog spannender en uitdagender wordt de film wanneer hij na een tijd als het ware versneld terugspoelt naar het begin en alle gebeurtenissen nogmaals laat zien, maar dan door de ogen van de tegenspeler. Vragen die in het beginstuk werden opgeroepen worden langzaam maar zeker beantwoord en alle puzzelstukjes vallen naadloos in elkaar. Het verbaast me trouwens wel dat op de hoes staat 'voor alle leeftijden'. Zou de beoordelaar soms alleen op de hoes zijn afgegaan? Ik zou eerder denken vanaf twaalf jaar.

avatar van homerjay

homerjay

Leuke film. Jammer van de hoes (ik had die Amelie-hoes) en van die irritante laatste zin in de omschrijving.

avatar van Goodfella

Goodfella

Best een aardig filmpje, maar het gedeelte waarin we teruggaan naar het begin en de gebeurtenissen vanuit een ander perspectief zien vond ik nogal overbodig. Zo'n 3 kwartier lang werden even al m'n vermoedens bevestigd, beetje jammer. Verder oogde het allemaal heel aardig. Lekker camerawerk, Amélie is weer cute, leuke muziek (wellicht soms wat misplaatst vrolijk).. aangenaam kijkvoer, maar ook niet meer dan dat.

Goodfella schreef:
... het gedeelte waarin we teruggaan naar het begin en de gebeurtenissen vanuit een ander perspectief zien vond ik nogal overbodig.
Ben het hierin met je eens, ik heb me best wel verveeld tijdens dit gedeelte.
Amélie is weer cute,
Dat 'schattige' van Audrey Tautou begint me af en toe flink te irriteren, eigenlijk. Bij nader inzien vind ik 3* meer dan genoeg.

avatar van Goodfella

Goodfella

Wat is er nou irritant aan schattige meisjes..?

Dustyfan

Tja, ik voel me erg ongemakkelijk bij mensen (meisjes en jongens) die schattig doen, maar het in mijn ogen niet zijn, het werkt me op de zenuwen. Waarom? Ik zal het aan m'n zielenknijper vragen

avatar van lodi

lodi

Absoluut een vermakelijk filmpje, maar wel enigszins voorspelbaar naar mijn idee. Het uitgangspunt is natuurlijk niet echt origineel. Wel is het hier prima uitgevoerd. Visueel heel mooi en Audrey Tautou is weer très jolie.

Erg mooie poster btw !

avatar van FisherKing

FisherKing

lodi schreef:

maar wel enigszins voorspelbaar naar mijn idee.

Je mag kritiek geven, maar niet over de voorspelbaarheid. (tenzij jij allerlei spoilers hebt zitten lezen)

De film is juist extra juicy vanwege de onvoorspelbaarheid.

avatar van lodi

lodi

FisherKing schreef:

De film is juist extra juicy vanwege de onvoorspelbaarheid.

Dat was inderdaad mede te wijten aan twee spoilers: het eerder genoemde zinnetje op de hoes en daarnaast het feit dat het een thriller is. Buiten die twee aanwijzingen vond ik dat er in de eerste helft sowieso belanrijke aanwijzingen zaten voor de obsessie van Tautou's personage. Toen de de film dus halverwege terugkeerde naar het beginpunt, had ik dan ook een vrij duidelijk beeld van de richting waarin de film zich zou ontwikkelen. Ongetwijfeld komt dat ook omdat vergelijkbare constructies eerder zijn toegepast. Vandaar mijn opmerking dat ik het enigszins voorspelbaar vond en niet helemaal origineel. Dat betekent niet dat ik niet van de film genoten heb, maar hij komt bij mij niet hoger dan 3,5* Helemaal geen slechte score overigens.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Te voorspelbaar door het laatste zinnetje op de hoes. Daardoor wist ik na ong. 40 min al hoe de rest in grote lijnen zou lopen. Erg jammer...

Verder geinig filmpje 3*

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

ik ben nog steeds blij dat ik de film bij Play gekocht heb zonder dat ik er iets van wist en ook gekeken heb zonder er iets over te lezen.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

petey schreef:

Vooral dat laatste was achteraf slimmer geweest jah

avatar van jassonn

jassonn

Gisteren gezien en vond het allemaal maar zozo.Je kunt het allemaal al van verre zien aankomen,en echt een Thriller kon ik het ook niet noemen ,want daarvoor had hij te weinig spanning.Acteerwerk was wel weer in orde.3* meer niet.