• 9.371.038 stemmen

Geregisseerd door: Takashi Minamoto

Met onder meer: Hiroki Narimiya, Yu Yamada en Shugo Oshinari

Gesproken taal: Japans

Plot Akihabara@DEEP

Vijf verstotelingen ontmoeten elkaar in Akihabara, het modernste district van Tokio. Ze besluiten om samen een bedrijfje op te starten en storten zich in de IT-wereld. Al snel valt het oog van de concurrentie op hun bedrijfje en krijgen ze een aanbod om hun bedrijfje door te verkopen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Teveel gericht op jeugd.

Jammer, al zag je het wel al wat aankomen, gezien het thema en de poster. Toch had ik van Minamoto een mooiere film verwacht.

Veel techie onzin en een hoog otaku gehalte, maar daar draait de film dan ook om. YosiYosi Arakawa is zoals steeds wel leuk, de rest is aardig maar weinig opvallend.

Visueel fijn filmpje, al zijn het vooral wat aangezetten kleurtjes en filtertjes die voor mooie beelden zorgen. Camerawerk is niet bepaald speciaal.

Begint allemaal wel leuk, Eerste 90 minuten zijn nog erg vermakelijk, maar het einde is mij toch wat te kinderlijk en té nerdy. Nog steeds in lijn met het thema en waarschijnlijk ook de doelgroep, maar ik had er niet zoveel mee.

Wel leuk is de kritiek op de Japanse aanwezigheid op het net en de web idealen die aangehaald worden. Volgens mij nog nooit eerder zo gezien.

Leuk om een keertje te zien, maar Minamoto mag weer iets volwassenere films gaan maken. 3.0*

avatar van Zandadder

Zandadder

Als ik het verhaal zo lees, lijkt het een nogal op het boek van Douglas Coupland 'Microserfs' .

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Onderhond schreef:

Wat bedoel je hier precies mee? Is er veel te zeggen over de manier waarop Japanners het internet gebruiken? Zou je dit kunnen uitleggen?

Als je dat nu een half jaar geleden gevraagd had ...

Maar Japanse websites lopen vaak achter op de rest van de wereld, op gebied van toegankelijkheid en bruikbaarheid. Zal vast daar wat mee te maken hebben gehad

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Mja, ik lees je bericht nu pas. Dank voor je uitleg iig.