• 9.375.027 stemmen

Mijn Vader Is een Detective (2009)

Avontuur | 90 minuten

Genre: Avontuur

Alternatieve titels: Mijn Vader Is een Detective: Het Geheimzinnige Forteiland / My Dad's a Detective

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Will Wissink

Met onder meer: Tjeerd Melchers, Cees Geel en Tygo Gernandt

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 8 april 2009

• Videoland Bekijk via Videoland
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Mijn Vader Is een Detective

Sam en Sterre zijn al jaren bevriend. Sams vader Max is een detective en hierdoor leren ze Ortwin kennen. De zeldzame papegaai van Ortwin is namelijk gestolen. Ortwins vader roept de hulp in van Max, maar dan wordt Max tijdens hun speurtocht ontvoerd door een bende criminelen. De kids zetten een achtervolging in met een speedboot en belanden op een geheimzinnig forteiland.

avatar van gotti

Quido schreef:

Hopelijk wordt het geen Bassie & Adriaan-achtig avontuurlijk verhaaltje, maar is men iets inventiever.

Gelukkig is men iets inventiever. Af en toe zijn de dialogen wat krom en de personages wat vlak, maar er valt -vooral visueel gezien- genoeg te genieten. Iets rauwer dan de gemiddelde avonturenfilm, met een stel leuke bijrollen van o.a. Peter Faber en Tygo Gernandt. Zou leuk zijn als deze het goed gaat doen...

avatar van Quido

Quido

Regisseur Will Wissink weet in pas zijn tweede bioscoopfilm in tien jaar tijd de juiste mix te vinden tussen komische en rauwe scènes, waardoor de film nergens vervalt in een te kinderlijk avontuur á la Bassie en Adriaan. Hoewel het verhaal eendimensionaal is en veel personages hun stereotype karakter niet overstijgen, blijft Mijn Vader is een Detective! vooral door enkele visuele en auditieve ingrepen van de regisseur ver verwijderd van de conventionele, kindvriendelijke benadering die veel jeugdfilms kenmerkt. Met een donker en dreigend sound-design en enkele montagetrucjes is de sfeer vaak grimmig en wordt de spanning, zeker voor de doelgroep, effectief opgebouwd.

Hier een Interview met Will Wissink