• 9.374.678 stemmen

Mijn Vader Is een Detective (2009)

Avontuur | 90 minuten

Genre: Avontuur

Alternatieve titels: Mijn Vader Is een Detective: Het Geheimzinnige Forteiland / My Dad's a Detective

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Will Wissink

Met onder meer: Tjeerd Melchers, Cees Geel en Tygo Gernandt

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 8 april 2009

• Videoland Bekijk via Videoland
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Mijn Vader Is een Detective

Sam en Sterre zijn al jaren bevriend. Sams vader Max is een detective en hierdoor leren ze Ortwin kennen. De zeldzame papegaai van Ortwin is namelijk gestolen. Ortwins vader roept de hulp in van Max, maar dan wordt Max tijdens hun speurtocht ontvoerd door een bende criminelen. De kids zetten een achtervolging in met een speedboot en belanden op een geheimzinnig forteiland.

Persbericht

Cees Geel, Tygo Gernandt, Camilla Siegertsz en jong talent in de avontuurlijke jeugd / familiefilm

Mijn Vader is een Detective! – HET GEHEIMZINNIGE FORTEILAND

Scenario: Zebi Damen – Regie: Will Wissink

Start opnamen 21 juli 2008

Nog deze maand starten de filmopnamen van de avontuurlijke jeugd / familiefilm Mijn Vader is een Detective! – HET GEHEIMZINNIGE FORTEILAND, naar een scenario van Zebi Damen en geregisseerd door Will Wissink. De film wordt geproduceerd door A’dam Films. De producenten maakten eerder de film Dropouts, die tijdens het Nederlands Film Festival te Utrecht genomineerd werd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Speelfilm.

In de film beleven drie 13 jarige kinderen – Sam, Sterre en Ortwin – de spannendste avonturen. Detective Max is helaas niet zo talentvol als ie zelf denkt. Gelukkig is zijn zoon Sam een betere speurder. Samen met zijn buurmeisje Sterre helpt hij zijn pa bij een zoektocht naar een zeldzame, gestolen papegaai. Maar dan wordt Max ontvoerd. Ze belanden op een geheimzinnig forteiland met een duister mysterie...

Cees Geel speelt vader detective Max. Hij woont alleen met zijn zoon Sam die graag wil dat zijn vaders werk goed gaat, omdat ie anders wegens geldgebrek bij zijn moeder en haar nieuwe vriend moet wonen.

Tygo Gernandt is Benno. Een echte griezel die het fort dag en nacht bewaakt.

Camilla Siegertsz is Hadewij, een nietsontziende zakenvrouw die het fort bestiert. Ze was onder andere te zien in de films Raak, Floris en Met grote blijdschap.

De jonge cast is gekozen uit ruim 2500 aanmeldingen. Na een aantal castingrondes en een intensieve acteerworkshop zijn drie talentvolle kids uitgekozen om de hoofdrollen te spelen.

Tjeerd Melchers speelt de pientere Sam. Hij was al te zien in de musicals Tarzan, en Beauty and the Beast. Zijn hobby’s zijn zang en muziek.

Jasmin Pasteuning is uitgekozen voor de rol van het coole buurmeisje Sterre. Zij heeft eerder in twee televisie commercials gespeeld. Haar hobby’s zijn toneel, pianospelen en judo.

Rick Mackenbach is gecast voor de rol van Ortwin, zoon van een baron, eigenaar van de gestolen papegaai. Samen met Sam en Sterre probeert Ortwin de diefstal op te lossen. Rick speelde in musicals als Beauty and the Beast, Ciske de rat, Les Miserables en heeft ook een rol gehad in de TV-serie Villa Neuzenrode. Zijn grote hobby’s zijn zang en dans.

De verwachte premièredatum is zomer 2009. Bridge Entertainment Group, onderdeel van de entertainmentdivisie van Foreign Media Group, verzorgt in samenwerking met RCV Entertainment de bioscoopdistributie.

avatar van gotti

Klinkt leuk. Ben benieuwd...

Officiële site met trailer:

Quido

Wat een gare teksttitels in de trailer ...

Ben wel benieuwd. Dropouts was erg aardig, al is dit natuurlijk een compleet ander genre en andere film. Hopelijk wordt het geen Bassie & Adriaan-achtig avontuurlijk verhaaltje, maar is men iets inventiever.

avatar van IcU

IcU

De trailer ziet er niet echt hoopvol uit. En daarbij: "Shit pap, je zit me niet te fokken he?" en "Klootzak!" in een kinderfilm? De look van de film is iets te kinderlijk voor zulk taalgebruik...

avatar van gotti

Quido schreef:

Gelukkig is men iets inventiever. Af en toe zijn de dialogen wat krom en de personages wat vlak, maar er valt -vooral visueel gezien- genoeg te genieten. Iets rauwer dan de gemiddelde avonturenfilm, met een stel leuke bijrollen van o.a. Peter Faber en Tygo Gernandt. Zou leuk zijn als deze het goed gaat doen...

avatar van Macmanus

Macmanus

Echt de slechtste trailer ooit! Lijkt me verder nog een best geinige kinderfilm, maar dit trekt natuurlijk niemand naar deze film.

Quido

Voor wie de filmeditie van het gelijknamige boek wil winnen:

Prijsvraag Mijn Vader is een Detective!.

avatar van Franklyn

Franklyn

Mooie trailer. Ik ga zeker met m'n vrienden kijken. Leuke gasten die hoofdrolspelers. Zijn die ook 13? Ben benieuwd.

Quido

Regisseur Will Wissink weet in pas zijn tweede bioscoopfilm in tien jaar tijd de juiste mix te vinden tussen komische en rauwe scènes, waardoor de film nergens vervalt in een te kinderlijk avontuur á la Bassie en Adriaan. Hoewel het verhaal eendimensionaal is en veel personages hun stereotype karakter niet overstijgen, blijft Mijn Vader is een Detective! vooral door enkele visuele en auditieve ingrepen van de regisseur ver verwijderd van de conventionele, kindvriendelijke benadering die veel jeugdfilms kenmerkt. Met een donker en dreigend sound-design en enkele montagetrucjes is de sfeer vaak grimmig en wordt de spanning, zeker voor de doelgroep, effectief opgebouwd.

Hier een Interview met Will Wissink

Quido

Wat zitten veel recensenten toch te zeiken (Cinema.nl, Parool, Telegraaf) om de slecht geanimeerde papegaai (wat overigens reuze meevalt) die een immense screentime heeft van - jawel! - zo'n 20 seconden.

avatar van Stephan

Stephan

Fijn te lezen dat Will weer een film gemaakt heeft. Ik ben benieuwd.

avatar van rose

rose

De veronica gids maakt deze met de grond gelijk...

avatar van Tom747

Tom747

Wat een leuke film. Spannend, Humoristisch. Goede karakterbeschrijving tussen de vrienden. Wat een geweldige lokatie!

Een van de beste kinderfilms van de afgelopen tijd.

Niet van dat melige reddertjes of kamelions zoetsappig... Nee, SPANNEND. (Geen liters bloed gelukkig).

avatar van Tom747

Tom747

Zeker een vent van 40 bij veronica die geen zin had. Ik en mijn vrienden vond hem GEWELDIG!!!

avatar van Wouter

rose schreef:

De veronica gids maakt deze met de grond gelijk...

Metro ook. Speelt Tygo echt een hoofdrol?

Quido

Hoofdrollen zijn weggelegd voor de kinderen, maar Tygo heeft een grote bijrol.

Vond het overigens opvallend dat elke krant die ik las Limo hoger waardeerde dan deze film. Limo neemt de kinderen vaak niet serieus, terwijl deze film dat wel doet of in ieder geval poogt te doen.

avatar van The Oceanic Six

Wat een vreselijke filmtitel zeg. Al een hele grote reden om dit over te slaan.

avatar van Stephan

Stephan

Ik vrees dat dit weer een gevalletje "van elkaar overschrijven" wordt in de pers. Gebeurt vaker.

Quido

Aangezien velen enkel over de geanimeerde papegaai bezig waren in de maximaal 200 woorden tellende stukjes, zou dat goed kunnen.

avatar van Wouter

Quido schreef:

Hoofdrollen zijn weggelegd voor de kinderen, maar Tygo heeft een grote bijrol.

Dus eigenlijk moeten de acteurs hier aangepast worden?

Quido

Ik zou de drie kids noemen, ja.

avatar van soom

soom

't Zal je maar gebeuren, dat je vader detective is, en je daardoor in de meest spannende avonturen terechtkomt.

Tygo met ontbloot bovenlijf zien rondlopen vond ik totaal niet verkeerd, ghehe, Sterre leek wel erg op Hermione van Harry Potter, en corpsbal Beau van Erven Dorens die een baron speelt? Natúúrlijk, daar ga ik als kijkster meteen in mee... Niet. En ook Bas Muijs, hoewel je wel wat beter was dan in Snuf, wat doe jij hier nu? Moet jij niet ook auditie gaan doen voor ONM ofzo?

Quido

Helaas erg slecht geopend met 16.000 euro op 43 prints.

avatar van moos1

moos1

Dit is gewoon een hartstikke leuke film. Mijn kinderen hebben genoten en zaten te stuiteren op hun stoel van enthousiasme. Eindelijk een film die aansluit bij de belevingswereld van kinderen. De makers hebben het begrepen!

avatar van boelie11

boelie11

Ik vind de papegaai echt goed geanimeerd, past perfect in het verhaal. Ik begrijp niet dat mensen zich druk maken over deze scenes in een goeie film !

avatar van Raffael77

Raffael77

Dan zag de explosie op de boot er veel nepper uit.

Leuke film voor jeugd. Er wordt wel aardig geacteerd, maar voor de rest echt voor het jongere publiek.

avatar van RickZ

RickZ

Onderhoudende Nederlandse jeugdfilm met redelijk verhaal en komische scenes/uitspraken. Wel een dun verhaal, zeker leuk voor de jeugd.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke film voor de jeugd.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Wat een slecht geacteerde film zeg, die 3 hoofdrolspelers (die 3 kinderen) die acteren echt ontzettend beneden peil zeg. Dat vind ik nou zo jammer van Nederlandse films, nooit hebben ze nou eens kinderen die goed kunnen acteren, als je dat vergelijkt met buitenland. gewoonweg triest. Dat breekt echt de hele film af. Ik snap wel dat dit echt een film voor de jeugd is maar dan nog snap ik die vrij hoge stemmen niet. En niet alleen de kinderen acteren slecht hoor. Nee dit vind ik nou echt helemaal niks. Zelfs mijn kinderen viel het op dat er zo slecht werd gespeeld.. Een halve ster vind ik nog te veel voor deze belachelijke produktie, maar helaas minder kun je niet stemmen. Dus...0,5