• 9.370.982 stemmen

Africa Dolce e Selvaggia (1982)

Documentaire | 96 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titels: Shocking Africa / The Last Savage Part 2: Shocking Africa / The Last Savage 2

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Alfredo Castiglioni en Angelo Castiglioni

Plot Africa Dolce e Selvaggia

Deze shockdoc laat weerzinwekkende offers van dieren, verschillende pijnlijke besnijdenissen, een cobra-feest met een lid van de filmcrew, een kameel die gecastreerd wordt en een vrouw die over haar hele lichaam getatoeëerd wordt met een scheermes zien. We volgen ook een kannibalistische stam in Afrika. Deze documentaire laat Afrika zien zoals het nog nooit eerder is gezien. Magie en bijgeloof, liefde en dood, geweld en tederheid.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Menselijk- en dierlijk lijden als entertainment; vrij walgelijk maar vandaag de dag populairder dan ooit dus wat dat betreft is er voor deze docu nog steeds een markt.

De zwarte Afrikaan wordt tentoongesteld als een sadistisch, primitief en verwerpelijk wezen.

De besnijdenissen zijn nog steeds actueel en zeer shockerend om te zien (kleine meisjes worden wijdbeens vastgehouden en met een primitief mes zonder enige verdoving zeer bloederig besneden en de jongetjes moeten hun afgehakte voorhuid zelf begraven). Dit alles in close up.

Een meisje krijgt als vruchtbaarheidsritueel een giftige slang in haar vagina: bijt de slang, dan was je behekst. Als het niet zo triest zou zijn kun je er bijna om lachen.

Een kameel wordt zonder verdoving gecastreerd; het dier lijdt zienderogen enorm veel pijn.

En zo gaat het anderhalf uur door, voor de liefhebbers zal ik maar zeggen.

Geen erg verheffende documentaire; je krijgt er een vieze smaak van in je mond.

avatar van laurrak

laurrak

wat was dit walgelijk zeg. ik dacht heel even dat mijn nieuwsgierigheid het zou winnen van die nare dingen, maar nee heb hem na 20min. uitgezet!

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

top entertainment van die zwartjes

avatar van uberjason

uberjason

Opzich een heftige shockdoc, maar voor de Afrikaanse mensen vast vrij normaal.

Dit was vroeger puur entertainment...we hadden ook nog de Faces of Death films en zijtakken van dat genre..het is voor de westerse cultuur misschien op een veilige manier kijken naar gruwelijkheden die over de hele wereld spelen.

Als ik het persoonlijk bekijk, dan vind ik films als deze en ook Mondo Cane, Africa Addio en Mondo Cane 2 tijddocumenten die de realiteit van toen laten zien. Over goed en kwaad kunnen we niet oordelen, aangezien wij in een hele andere cultuur leven.

Hoe gruwelijk sommige beelden ook mogen zijn, het laat wel zien dat elk mens een moordenaar, sadist en ook zorgzaam of zwakheid in zich heeft. Daarom vind ik dit soort films haast een stukje bewegende geschiedenisles...