• 9.370.364 stemmen

Geregisseerd door: Kôji Kawano

Met onder meer: Miho Funatsu, Yûsuke Iwata en Kêsuke

Gesproken taal: Japans

Plot Zankoku Hanten

Alle mannen zijn verbaasd over de hoge kwaliteit van de 'pot stickers' (een soort Chinese ravioli) van het 'Togen Restaurant'. Er doet een angstaanjagend gerucht de ronde, dat iedereen die probeert om het geheime recept van de 'pot stickers' te achterhalen, dichtbij het restaurant spoorloos verdwijnen. De politie onderzoekt de zaak, maar er is geen enkel spoor naar de eigenaar van de zaak, Lin. Diverse mensen gaan er heen en werken zo onvrijwillig mee aan een reeks afschuwelijke moorden. Uiteindelijk wordt de waarheid van de 'pot stickers', die nu de bijnaam hebben 'the extreme taste', onthuld...

Ganzaburo Iwanomoto

Toshiko Shirizawa

Hoemi Masumoto

Master Hoi

avatar van Vascago

Vascago

Klinkt goed Ik krijg er honger van .

avatar van Vascago

Vascago

Eerste 50 minuten waren gewoon slecht. Gebeurde niets, geen gore, geen leuke humor. Maar daarna kwam er wat meer vaart in en werd de humor wat beter. Gore was er eigenlijk niet te zien. Alles gebeurde buiten beeld. Zeer jammer. De onthulling van het geheim en zeker het laatste shot van de film waren wel supergrappig.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Mihiro geeft zichzelf bloot, letterlijk uiteraard. Ondanks de korte speelduur komt de film maar traag op gang. In het eerste uur gaat het eigenlijk over een nieuwslezeres die de verdwijning van haar zus wil onderzoeken. Dit met ondersteuning van de politie, omdat die het ook al vreemd vinden dat er zoveel mensen in de directe omgeving van het restaurant verdwijnen. Zo'n concept kan werken met een goede cast, maar niet met een hele slechte.
Helaas zorgen de moorden niet voor banale gore festijnen, zoals dat bij sommige genregenoten wel zo is.
De humor is wat aan de flauwe kant, de soundtrack bestaat voornamelijk uit jatwerk. Wel is er de nodige sexploitation aanwezig door een lange verkrachtingsscene en de scene van Lin bij haar leermeester. Daarnaast is ze op een best aantal momenten in bad te zien.
Nu is dit geen ramp, aangezien het hier om een best aantrekkelijke jongedame gaat. Ik had alleen liever iets minder van dat gezien en misschien iets meer gore.
Goed, het einde is nog wel geinig en zag ik voor een gedeelte (de politieagent die haar nieuwe "minion" word) niet van te voren aankomen.
Geen hoogvlieger binnen het "J-sploitation" genre, maar hier en daar nog wel van het niveau "zo slecht dat het weer leuk word".

Lollig.

Onder J-Sploitation zou ik het niet willen scharen, die films zijn doorgaans toch véél goorder. Deze film mikt vooral op humor en wat freaky onzin. Op dat gebied doet het zelfs wat denken aan de vroege Miike's, al had die duidelijk meer talent.

Eerste helft komt wat traag op gang. De film lijkt daardoor iets te serieus, wat makkelijk teniet gedaan wordt door de goedkope aankleding en het wel erg beperte acteerwerk. Gelukkig wordt er tijdens het tweede deel wel wat goedgemaakt, maar dat je geen grandioze cinema hoeft te verwachten mag wel duidelijk zijn.

Film speelt op een leuke manier met de verwachtingen van de kijker en naar het einde zitten er een paar leuke twists in. Film schiet wel alle kanten op, maar dat maakt deel uit van het appeal van dit soort films. Zeker niet humor die iedereen zal kunnen waarderen, maar ik kon er best om lachen.

Verder is het eigenlijk vooral nog de soundtrack die opvalt, door leentjebuur te gaan spelen bij een hoop bekende horror films. Goedkope versies van Jaws, The Exorcist, Friday the 13th worden schaamteloos ingezet, zonder veel effect trouwens.

Hoogstaand is het niet en het eerste deel is veel te traag, maar dat wordt nog ruimschoots goedgemaakt in het tweede deel. Al moet je er wel een beetje tegenkunnen dat het allemaal on the cheap is.