• 9.373.068 stemmen

Geregisseerd door: Tomoyuki Furumaya

Met onder meer: Teppei Koike, Akihiro Nishino en Chizuru Ikewaki

Gesproken taal: Japans

Plot Hômuresu Chûgakusei

Het leven van de veertienjarige Hiroshi Tamura staat op zijn kop als zijn ouders gaan scheiden en zijn vader hem het huis uitzet. Tevens gescheiden van zijn broer en zus, leeft Hiroshi vanaf die dag in een nabijgelegen park en eet hij karton om in leven te blijven. Ondanks deze tegenslag, ontdekt hij liefde en mooie dingen om hem heen.

Hiroshi Tamura

Kyoko Tamura

Michiyo Kawai

avatar van Baggerman

Baggerman

Nou, dat viel niet tegen! Bijzonder is dat de film gebaseerd is op een autobiografie van Hiroshi Tamura, een komiek en dus op ware gebeurtenissen gebaseerd. Het boek lijkt me best geinig.

Duurt wel wat te lang, maar het begin waarin Hiroshi in het park met de drol gaat leven en we zijn belevenissen daar te zien krijgen is zeker zeer amusant. Daarna wordt het wat te melodramatisch en sleept de film naar het einde. Reality sucks en is soms gewoon saai.
Overall ook prima acteerwerk, al moet ik zeggen dat ik Teppei Koike wat te oud/ouwelijk vind voor de hoofdrol. Dit keer gelukkig niet zo'n flapdrollenrol als in de vorige film waarin ik hem zag en waarvan ik tot mijn ergernis niet op de titel kan komen.

Visueel wordt het nergens spectaculair, al kan ik al genieten van de beelden van 'gewoon' dagelijks leven in Japan. Het lijzige thema van de film is eerst irritant, maar zit al gauw in je hoofd en is dan best functioneel.