• 9.370.314 stemmen

Oorsprong: Italië / Spanje / West-Duitsland

Geregisseerd door: Enzo G. Castellari

Met onder meer: Franco Nero, Martin Balsam en Sterling Hayden

Plot Cipolla Colt

Een grote olieraffinaderij neemt vrijwel een hele stad over door boeren uit te kopen. De mensen die de stad niet willen verlaten krijgen te maken met mysterieuze 'ongelukken'. Uiteindelijk blijft alleen het land van Onion Stark over. Stark weigert zijn land te verlaten en gaat op geheel eigen wijze de strijd aan met de oliebaronnen.

Onion Stark

Henry 'Jack' Pullitzer

Petrus Lamb

'Nerone' Foster

Deputy Sheriff

Cal 'Caligola' Foster

Trailer: http://nl.youtube.com/watch?v=zhl9VN64rXA

Heb het normaal niet zo op western komedies, maar de cast en regisseur zijn interessant genoeg. Ergens te vinden met Engelse dub of subs?

Quentin

Geen officiële release met Engelse audio te vinden (ook niet de Italiaanse), maar inmiddels wel een bootleg gevonden.

avatar van berenddavids

berenddavids

Quentin schreef:

Trailer: YouTube - Cry Onion aka Cipolla Colt (1976) Trailer - nl.youtube.com

Op deze site is die film te koop: CINE CITY - cinecityplanet.com

Goede site heb alle spaghetti westerns die ik zoek daar kunnen vinden. Ook nog is van een Nederlander. maar zorg dat je geen dvd-r koopt dat zijn kopietjes..

Quentin

Schandalig dure site, vooral vermijden.

thunderball

Deze een tijdje geleden aangeschaft en bekeken.

Even voor de goede orde: ik heb de Duitse blu ray, waar ook een kortere Italiaanse versie (met Duitse ondertiteling) van ca. 80 minuten op staat en die versie heb ik bekeken.

Van te voren vreesde ik het ergste, omdat ik dacht dat we een hele film lang een sprekend paard als side-kick zouden te zien krijgen, gezien ook de filmposter, waarop het paard prominent staat afgebeeld, maar dat viel gelukkig mee.

Sterker nog: er zijn maar twee korte scènes (wanneer ik het mij goed herinner) waarin we het paard even horen terug praten tegen het hoofdkarakter gespeeld door Nero, maar gezien het feit dat alleen hij het lijkt waar te nemen, lijkt het er op dat het zich alleen in zijn hoofd/fantasie afspeelt. Voor de rest speelt het paard nauwelijks, of niet, een rol in het verhaal, dus geen Mr. Ed toestanden.

Verder is dit best een aardige parodie, waarbij Nero zich zelf en zijn western imago op de hak neemt. We zien hem voornamelijk, i.p.v. zijn revolver te gebruiken, met uien gooiend zijn tegenstanders uit schakelen.

Hollywood acteur Balsam is de schurk en doet dat niet onaardig, maar genoot waarschijnlijk meer van een betaalde vakantie in Zuid-Europa, dan dat hij deze film als een grote uitdaging en een kroon op zijn carrière beschouwde.

Nergens echt goed, maar ok voor een keertje.

Een vijfje, ofwel 2,5 ster.

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

thunderball

Vraagje: Hoe groot is de rol van Sterling Hayden in deze film?

thunderball

Heel eerlijk? Ik kan me hem eigenlijk helemaal niet meer herinneren. Toen ik zijn naam gisteren er bij zag staan, dacht ik: "Zat hij er ook in?" Meer als een bijrol zal het niet zijn.

Nou is het wel al drie maanden geleden dat ik deze heb bekeken en heel veel indruk heeft het ook niet gemaakt, daarvoor was het te melig en flauw.

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Toch bedankt.

Het is in ieder geval duidelijk dat ik de film voor het aandeel van Hayden niet hoef te bekijken.

Dat was aanvankelijk wel mijn bedoeling, omdat ik nogal een liefhebber van zijn acteerwerk ben.

thunderball

Ik heb net de trailer bekeken (afschuwelijke Engelse dub) en nu herinner ik mij hem weer vaag. Hij is één van de good guys, maar zijn rol zal in anderhalf uur film in totaal hooguit een kwartiertje lang zijn.

Het draait uiteraard om de capriolen van Nero, die -in vergelijking met zijn geschmier- Spencer en Hill doet lijken op twee serieuze Shakespeare vertolkers.

avatar van Wouter

Wat moet je zo’n film aan sterren geven? Volkomen hysterisch en bizar. Lijkt op niks anders.

avatar van Lakte

Lakte

Van te voren had ik er een hard hoofd in en dacht ik dat het allemaal erg flauw zou zijn maar het viel gelukkig allemaal reuze mee! Wat een heerlijke idiote en grappige film is dit.

Nero die met uien vecht, Nero met hele slechte sproeten make-up, Balsam met een metalen hand die steeds defect is, een pratend paard, kinderen met zelfgemaakte granaten, debiele doorgespoelde vechtscene’s, jaren 70 motoren in het wilde westen, een verhaal waar geen touw aan vast te knop valt. Wat wil een mens nog meer?

Een film die je zeker moet waarderen. Niet iedereen zal hem leuk vinden.

De Duitse bluray van Koch Media bevat een hele mooie master!