• 9.370.316 stemmen

Geregisseerd door: Renato Polselli

Met onder meer: Mickey Hargitay, Rita Calderoni en Raul Lovecchio

Gesproken taal: Italiaans

Plot Delirio Caldo

De criminele psycholoog Dr. Herbert Lyutak is een gewelddadige misdadiger die verschillende vrouwen heeft vermoord en nu onder verdenking staat bij de politie. Zijn vrouw begint ook iets te vermoeden, wanneer ze een bebloede jurk vindt, maar ze wil alleen maar dat hij van haar houdt.

avatar van ghostman

ghostman

Sensationele erotische en zeer gewelddadige art-house giallo , zoals er een hoort te zijn . Deze film is cult en ik snap wel waarom , pure madness . Fantastische cinematografie ! Ik heb overigens de originele Italiaanse versie gezien ...

Ik ook,maar daarin viel de fantastische cinematografie me eerlijk gezegd niet bepaald op.Verwacht hier geen Bava of Argento.Hoewel dit bij tijd van uitkomen waarschijnlijk de meest gewelddadige en expliciet sexuele giallo was,is de film onderhand meer camp dan cult.

Het wordt moeilijk om serieus te blijven bij Hargitay die een forensische arts speelt,of bij de verder Italiaanse cast die Engelsen moeten voorstellen in hun homeland,terwijl we zo nu en dan palmbomen zien voorbijkomen..de acteerprestaties zijn zelfs voor genrebegrippen execrabel,en het plot idioot.

Maar een hoge amusementswaarde is wel degelijk verzekerd,mede ook juist door de genoemde minpunten.De finale is zo over the top krankjorem dat je hem nooit meer vergeet.De getoonde moorden doen sterk aan NYR van Fulci denken,zeker de tweede.Verder nog wat standaard softcore SM in droomsequenties,die er wel aardig uitzien.

avatar van yeyo

yeyo

Haast een non-narratieve giallo die het voornamelijk van zijn kleurrijke fotografie en vlotte editing moet hebben. Camerabewegingen waren soms wat rommelig. Voor de rest toch maar een amateuristisch filmpje, de inkleding is beneden alle peil: op uitzondering van het naïef schoolmeisje lijkt geen enkele acteur zich bewust van welke rol hij/zij vertolkt. De film lijkt ook een lak te hebben aan continuïteit, zo meende ik een personage dat vermoord wordt op een gegeven moment zien terug te komen. Verder wel amusant en koddig vanwege zijn 'sleaziness', maar gewoon veel te langdradig.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Het gaat helaas net mis op één giallo-voorwaarde: het plot is net te simpel en de killer is vanaf het begin bekend en daardoor hoeven we niet te zoeken naar de moordenaar die dan weer via één of andere onlogische wijze de dader blijkt te zijn. Wat dat betreft geen mystery of thrills.
Blijft over een (on)aangename slasher-film met flink wat T&A en stevige kills en vlak voor het einde alsnog een tweetal plot-twists.
Afhankelijk van welke versie je ziet, grappig, de complete versie is er dankzij een Nederlandse video-uitgave, en dat verklaart dus ook de plotselinge Nederlandse ondertitels in beeld.

avatar van mikey

mikey

Bereidt je maar voor op de slechtste film ooit (op de remake van Carrie na). Zo slecht dat het leuk wordt. Giallo over een nutty professor die naast het vermoorden van meisjes een expert blijkt te zijn in predictive policing (ehhhhh), hij wordt ongezond aanbeden door zijn mooie vrouw die sex/sm dromen heeft. Hij een sm kelder! hoe banaal!! En dan begint het mysterie. Normaal gesproken worden in gialli de dames met een mes bewerkt (de fallus), hier met exotische sm attributen. Die spontaan in scenes opduiken, bovendien.

Ik ga geen oordeel vellen over continuïteit, locaties (bobby's in Italië????) of het acteren van emoties (Aiuto!). motieven van personages (hmmm laat ik de moordenaar/es eens bellen dat ik zijn/haar mes heb gevonden) en andere onmogelijkheden (als ik door dit peepgaatje kijk dan zie ik vast een close up van een vagina). Let wel even op het blauwe water in de badkuip en het vetertje rond de dij van de maid die geobsedeerd is door haar enorme rechtertiet . Ook heel grappig, telkens als de prof in zijn auto zit komt dat ene mooiste en jongste meisje uit zijn klas om de hoek lopen die dan bij hem in de auto gaat zitten. Dat drijft hem tot waanzin natuurlijk.

Teveel rariteiten en onzinnigheden en het gaat maar door. Een unicum.