• 9.372.320 stemmen

Addicted to Plastic (2008)

Documentaire | 85 minuten / 53 minuten (ingekorte tv-versie)

Genre: Documentaire

Speelduur: 85 minuten / 53 minuten (ingekorte tv-versie)

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Ian Connacher

Plot Addicted to Plastic

"The Rise and Demise of a Modern Miracle"

Plastic is het meest succesvolle materiaal dat ooit is ontwikkeld. Maar aan dat succes zit een keerzijde: het overgrote deel van alle plastic dat ooit is gemaakt, kan niet worden afgebroken. Addicted to Plastic onderzoekt mogelijke schadelijke effecten van het gebruik van plastic en brengt alternatieven zoals bioplastic in kaart.

avatar van Zinema

Het nieuwe asbest?

Laten we hopen van niet, want van dat product hebben we nog geen ziljoentste om ons heen in vergelijking tot plastic.

Ondanks dat er met een hoop cijfers wordt gesmeten, en de makers over de gehele globe heen en weer schieten, is dit enigszins een helder werkje.

En doodeng dus. Er vanuit gaande dat plastic giftig is en in het milieu terecht komt, en dus uiteindelijk in ons. Ik dronk al niet graag uit plastic flessen, maar ja heden ten dage zit alleen alcohol nog in glas. Kortom je ontkomt er niet aan.

E.e.a. is allesbehalve hoogstaand gefilmd, en de eyehole-camera is uiterst irritant, maar de boodschap komt over.

Voortaan toch maar niet meer aan de afstandsbediening knagen. Tenzij van Sony dus.

Goed.

avatar van DwarreI

DwarreI

Plastic gaat ons achtervolgen als een kankerpandemie van ongekende omvang.