• 9.374.599 stemmen

Geregisseerd door: Danis Tanovic

Met onder meer: Colin Farrell, Christopher Lee en Paz Vega

Gesproken taal: Engels en Russisch

Plot Triage

"Some live. Some die. Some are changed forever."

De cynische en roekeloze fotojournalist Mark Walsh (Colin Farrell) keert terug van een opdracht, in een oorlogsgebied, naar zijn vriendin Elena (Paz Vega). Dan blijkt dat zijn beste vriend en collega David (Jamie Sives) niet terug is gekomen van dezelfde opdracht en Mark raakt verwikkeld in een mysterie.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van ghostman

ghostman

Kijk er heel erg naar uit!

avatar van ghostman

ghostman

Deze film schijnt over de Koerden en Koerdistan te gaan. Wel jammer dat het in Spanje opgenomen is. Had liever de authentiek beelden van het Koerdische berglandschap gezien.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

net gekeken en ik wist totaal niet wat ik moest verwachten. Farrell zat er in, en op een een of andere manier trok mij dat wel.

en ja, hij deed zijn stinkende best! het bleek een mooi en aangrijpend verhaal te zijn waarin ik niet echt wist tijdens de film waar het heen zou gaan. had wel ideeen en had op het einde zoiets van.... tja dat had ik moeten zien! maar dit keer niet.

het verhaal werd neer gezet door goede acteurs en een goede omgeving. zeker de buitenland scenes waren mooi en erg geloofwaardig. Danis Tanovic heeft daar erg zijn best op gedaan.

ook het drama opzich zat wel goed in elkaar, maar! ( altijd een maar bij mij) als Danis Tanovic er een 2 uur durende film van had kunnen maken had hij denk ik van hogere kwaliteit kunnen zijn. en hadden de stukken in het midden van de film een betere uitwerking kunnen hebben. want het eerste en het laatste deel waren goed, maar in het midden (hij zakte niet in) had hij intenser kunnen zijn.

maar al met al was dit een zeer aangename verrassing te noemen met een Farrell in goede vorm.

4 (dik)

avatar van MovieFreekje

MovieFreekje

net deze film gezien, ik had geen idee waar de film me naartoe zou leiden. in eerste instantie vond ik hem erg boeiend; locatie Koerdistan. Nadat de hoofdrolspeler Collin Farell, is thuis gekomen, blijft het een beetje aanmodderen . persoonlijk vind ik hem de ene keer wel overtuigend overkomen en de andere keer niet als oorlogsfotograaf. dus in totaal niet!.
Er duikt ineens ook een familielid op van de vrouw van Collin Farell die een soort psycholoog van oorlogsmisdadigers onder het regime van Franco (Spanje). deze persoon moet hem van zijn trauma's als oorlogsfotograaf genezen. dat lukt natuurlijk. Alleen kan je uit de film aflezen dat het plot anders had moeten zijn: de hoofdpersoon heeft zijn vriend gedood, net als de arts uit het begin van de film, die niet te genezen verzetsstrijders doodschoot vanuit een menselijk perspectief.

avatar van stinissen

Uitstekende film met dito cast over trauma na bezoek oorlogsgebied.

Christopher Lee als opa die de 85 jarige opa speelt is subliem deze held (Dracula) is nu 88 jaar en is nog steeds top.

Ook Kelly Reilly heeft een kleine rol en deze top actrice maakt er weer iets moois van.

Colin Farrell speelt de rol van zijn leven en is waarschijnlijk voor deze rol veel ( te veel) kilo's kwijt geraakt.

avatar van RickZ

RickZ

Oorlogsdrama met enkele schokkende scenes over fotografen in het midden-oosten en hun traumatische gebeurtenissen. Het eind is sterk en tilt deze film naar de ruime voldoende. Het geheel wordt opgefleurd door Paz Vega en Kelly Reilly (van Eden lake), waarbij Colin Farrell goed acteerspel laat zien.

avatar van 606

Er is totaal niks mysterieus aan deze film.

Zeker niet zoals hier in het verhaal staat is een gewone drama film.

Het verhaal op zich is aardig en acteerwerk goed.

avatar van Picker

Picker

Ben het met 606 eens dat je de film niet als mysterieus moet bekijken zoals het verhaal hier doet vermoeden.

Verder een zeer mooie drama film. Boeiend tot het eind.

avatar van Waku

Waku

Misschien wel beetje trage maar zeker goed onderhoudend drama.

Naar mate de film eindigd komen een aantal terugkerende "vage"beelden op zijn op zijn plek terecht.

Goed acteerwerk, zoals Stinissen hierboven al eerder vermeld is de rol van Christopher Lee als schoonvader en therapeut akelig goed.Ik had alleen maar mijn bedenkingen over Paz Vega die de vriendin van journalist Mark Walsh ( Colin Farell)neerzet.

3*/3.5*

avatar van wilkinss

wilkinss

Oorlogs drama, Farell doet het goed

Goed acteerwerk en verhaal ziet goed in elkaar maar toch ''n 3.

Ik vind het niet zo bijzonder / spannend / mysterious.

avatar van Raffael77

Raffael77

wilkinss schreef:

Oorlogs drama, Farell doet het goed

Goed acteerwerk en verhaal ziet goed in elkaar maar toch ''n 3.

Ik vind het niet zo bijzonder / spannend / mysterious.

mee eens

avatar van markel66

markel66

Gewoon een spannende film die je vast houdt tot het verrassende eind.

Het acteerwerk vond ik niet van een echt hoog niveau.

Vandaar een 7

avatar van gratis

gratis

Erg mooie film, heeft me de hele tijd weten te boeien. Het einde is zeer verrassend.

avatar van Xen0n

Xen0n

Is zeker een boeiende film, het blijft ook spannend. Je gaat jezelf afvragen wat er eigenlijk gebeurt is, met aan het einde de clue. Wat ik jammer vond was dat in het middenstuk er niet genoeg informatie gegeven werd om zelf een goede conclusie te trekken(en die later weer om te laten gooien uiteraard!). Zodat er toch wat spanning verloren ging.

Al met al zeer vermakelijk, en een heel goed verhaal.

avatar van james_cameron

Best een goede film, met een prima rol van Farrell. Het verhaaltje is helaas aan de karige kant, waardoor een deel van de impact verloren gaat. De supporting cast is wisselvallig. Christopher Lee doet het prima in een voor hem atypische rol, maar Paz Vega heb ik eerder zeker beter (en mooier) gezien. De film moet het vooral hebben van de emotionele stootkracht, die vooral in het begin en het einde zit. Het middenstuk is wat vlakker.

avatar van David Allan Coe

David Allan Coe

Een beetje "voor elk wat wils". Combinatie van drama-, oorlogs-, romance- en psychologischefilm. Maar het geheel werkt wonderwel.

Aardige, vrij originele en geloofwaardige prent met goeie casting.

* 3,50

avatar van Insignificance

Insignificance

Net en sereen drama over oorlogsfotografen en bijbehorend trauma. Film ziet er verzorgd uit met aangename acteerprestaties (al heb ik wat moeite met het Spanglish van Vega). Desondanks kan het niet echt imponeren. Vanaf de terugkeer van Walsh laat het scenario enkele steken vallen.

Dat het mysterie zich vooral in Walsh's hoofd bevindt, ligt er dik bovenop, de manier om het eruit te krijgen komt nogal bedacht over en de rol van Diane daarin is aan de magere kant. Het slot heeft dan ook niet meer de uitwerking die nodig is. Sowieso draaft het daar wat door. Goed begin, maar daarna zakt het in.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Te trage film die enigzins gered word door de fantastische Christopher Lee.

avatar van b00ts

b00ts

Mooie film hoor. Mooie muziek. ik vond met name Farrell erg sterk acteren. Ook als oorlogsfotograaf. Waarom iemand hiervoor vindt dat hij die rol niet goed neerzet is mij een raadsel. Hoe het nou precies zat tussen grootvader en kleindochter had wat mij betreft wat beter uitgediept mogen worden. Nu belt Elena hem op, vraagt om hulp, en geeft direct aan dat dit hun geschil niet oplost. Het verhaal wordt door Lee goed naar een einde gebracht.

avatar van Bandit

Bandit

Wel een aardige film maar het is Christopher Lee die met gemak de show steelt.

avatar van NakedHero

NakedHero

Klein beetje ondergewaardeerde film: 3,5* is hij zeker waard!

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Aangrijpend oorlogsdrama kijken meer dan waard, soms beetje traag maar een aangrijpend einde: 4,0

avatar van Sjempoe

Sjempoe

Mooie film.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Vond Colin Farrell als fotojournalist Mark Walsh niet heel erg overtuigend over komen eigenlijk. Verhaal was daarbij wat langdradig met een paar zeer saaie momenten. Verder stak alles aardig in elkaar en werd er over het algemeen niet slecht gespeeld.

Gewoon een zeer gemiddelde film met als grootste plus punt uiteindelijk Christopher Lee!

avatar van Reuzel

Reuzel

Verrassend goede film met erg sterk spelende acteurs.
Het begin en het einde zijn erg goed, alleen is het middenstuk helaas wat langdradig.
De toch al schokkende scenes, zoals het stuk dat de benen van z'n vriend eraf liggen,zijn erg overtuigend en indrukwekkend in beeld gebracht.

avatar van blurp194

blurp194

Op zich een mooie film over een oorlogsfotograaf die net ietsje te dicht bij de actie komt. Mooi gefilmd, mooi in beeld gebracht, goede locaties. Wat de fotograaf in actie professioneel doet snap ik niet helemaal - zou ik anders doen, hoop ik dan maar, want ik ben nooit in zo'n situatie terecht gekomen.

Waar het verhaal een beetje te ver van het bekende universum afdwaalt is als opa de oorlogsmisdadiger de problemen moet komen oplossen. En de uitkomst, daarmee ook de oplossing, is te makkelijk en laat teveel rotzooi open liggen - ik geloof er daadwerkelijk geen donder van dat een echt oorlogstrauma zo makkelijk naar boven te halen is, laat staan dat het in de richting van een oplossing komt.Christopher Lee is onovertroffen als acteur in dit gezelschap - en dat is helemaal geen dis naar Paz Vega of Colin Farrell.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Redelijk sterke film met een Farrell die wel eens een van z'n beste rollen ooit speelt. Eerlijk gezegd zegt dat wel meer over hem dan over zijn rol helaas. Wat betreft acteerprestaties vond ik Lee er met kop en schouder bovenuit steken in zijn magnifieke (glans)bijrol. Wat is het toch een genot om naar die man te kijken.

Het verhaal is op zich niets nieuws en werkt langzaam naar z'n onthullende eind. De tussenkomst van Elena's opa is inderdaad een vreemde wending in het verhaal en maakt het als geheel wat minder sterk vind ik. Ik had gehoopt Mark nog wat meer met z'n trauma's te zien worstelen en te zien hoe Farrell daarmee omgegaan zou zijn. Nu kiest Tanovic helaas voor een snelle en vooral vreemde oplossing. Het eind is gelukkig wel bevredigend en aardig uitgewerkt.

Wat de film boven het gemiddelde doet uitstijgen zijn de mooie beelden. Die geven de film toch wat meerwaarde nog en zeker wel een aanrader.

avatar van ehvlange

ehvlange

Een hele aardige film waarbij je als kijker tot het einde blijft afvragen wat er is er nu gebeurd?

Soms wat langdradig en daarom ook niet voor iedereen bestemd lijkt mij.

Mooie lange dialogen en een erg goeie collinn farrell, waarvan ik een fan ben en ook van (de meeste van) zijn films. Door die dialogen is het soms een wat saaie film.

Mooi verhaal, spannende film! 3,5*

avatar van Fryce

Fryce

Leuk drama, vond Christopher Lee een mooie rol neerzetten. Maar blijft een beetje middelmatig al met al.