• 9.370.161 stemmen

Geregisseerd door: Anders Banke

Met onder meer: Yevgeni Tsyganov

Gesproken taal: Russisch

Plot Goryachiye Novosti

Wanneer een bende overvallers in de handen van een politie-team loopt, resulteert dit in een vuurgevecht waarna de overvallers weten te ontsnappen. Deze gênante vertoning van de politie is ook nog eens toevallig vastgelegd op film door een cameraploeg en uitgezonden door het hele land. Dit doet de publieke opinie over de politie bepaald geen goed. De commandant besluit het idee van zijn uiterst pientere adviseuse over te nemen en laat haar op televisie een realityprogramma uitzenden waarin de politie dezelfde overvallers te pakken krijgt. Maar de 'reality' blijkt nog niet zo makkelijk te manipuleren..

avatar van voskat78

voskat78

Newsmakers is een regelrechte remake van de al eerder uitgebrachte breaking news Daai Si Gin (2004) uit 2004. Nou heb ik deze niet gezien maar om newsmakers als een thriller te beschouwen gaat me wat ver, want het was bij vlagen gewoon flauw van humor en een hoop geschiet. Echt geloofwaardiger naar mate de film vorderde werd het er niet op daarom zou je deze film eerder moeten beschouwen als een misdaad/komedie. Acteer werk en special effects waren bij vlagen ok maar meer ook niet.

Wat wel weer leuk was was de Q&A na de film waarin de regisseur vertelde dat deze film op het film festival in noord-korea had gedraaid en dat ze daar helemaal weg waren van deze film. Kan me daar wel iets bij voorstellen aangezien men daar volledig worden afgeschermd van alles wat met de westerse maatschappij te maken heeft. Ze zouden eens moeten weten wat voor echte meesterwerken europa te bieden heeft.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Dat zo weinig MoMe-users deze film gezien hebben!

Een remake op Johnnie To's Breaking News, uit mother Russia nog wel. Wie had dat nou gedacht? Alhoewel, Anders Banke ken ik al wel van de erg leuke Zweedse vampierenfilm Frostbitten, waar in het Mr Horror verslagje al bekend gemaakt werd dat hij Breaking News ging verfilmen in Rusland. Waarom niet gewoon in Zweden vraag je je af? Maargoed, met Moskou is ook niks mis toch?

En vergeleken met het orgineel gaan hierin wel alle remmen los. Het plot komt gewoon helemaal ophetzelfte neer maar er worden ook 100x meer kogels in verbruikt. Het begint gewoon weer in zo'n rustig straatje waar uiteindelijk, omdat die bende betrapt is, het vuur tussen de undercover politie en die bende geopend word en er oplos geschoten word. Die actiescenes in het begin waren al om te smullen en je kan al zien dat die Russen het ook zeker wel kunnen. Die personages waren erg leuk. Die Herman bv die de Russische versie van Yuan uit Breaking News moest voorstellen, daarnaast die roekeloze Kon, en die Orda, Orda vond ik toch eigenlijk zowat de coolste van allemaal. Ook die Oleg Smirnov, die chagerijnige rechercheur die achter die groep aangaat vond ik erg leuk.

En ja, Newsmakers is eigenlijk gewoon 90% schieten, schieten, schieten, en een klopjacht. Ook met humor bv bij die scene met die domme vader en die slimme kinderen. De actiesscenes zagen er in ieder geval prachtig uit en alles werd gewoon uit de kast gehaald. De kogels vlogen gewoon letterlijk om je oren en het was allemaal niet meer te overzien. Met erg leuke onliners en dialogen ertussendoor en uiteindelijk ook dat journalistenvrouwtje. Alles zag er ook gelikt en spectaculair uit en het oogde ook lekker high-tech. Niet slecht iig voor een Russische film.

Wel grappig overgens is dat je die Lada's die in de eerste scene werden gebruikt, evenlater gewoon weer op de openbare weg ziet in de andere scene met kogelgaten.

Maar ik heb ervan genoten. Ben benieuwt met wat voor project Anders Banke zich nu mee bezig gaat houden.

avatar van ipman-99

ipman-99

"- 'Goryachiye Novosti' aka "Polisstyrka x7" aka 'Newsmakers' -." ... " !!!

Fantastische Actiefilm !!! Heerlijke Actiefilm van dat fantastische Rusland !

Een remake op Johnnie To's "Breaking News" !

Alle remmen gaan los in deze fantastische actiefilm waarin de kogels je letterlijk

en figuurlijk om de oren vliegen !

Alles zag er van begin tot het einde zeer spectaculair uit !

Geweldige cast die in deze film een vleugje humor brengen en heerlijke dialogen !

Vele vuurgevechten wisselen elkaar af in een moordend tempo met vele doden als gevolg !