• 9.372.683 stemmen

Liebe, Jazz und Übermut (1957)

Komedie / Muziek | 102 minuten

Genre: Komedie / Muziek

Oorsprong: West-Duitsland

Geregisseerd door: Erik Ode

Met onder meer: Peter Alexander, Bibi Johns, Rudolf Platte

Gesproken taal: Duits

Plot Liebe, Jazz und Übermut

Dankzij de groothartige schenking van een rijke Amerikaan is kasteel Tiefenstein tot internaat voor muzikale weeskinderen omgedoopt. Wanneer zakenpartner dr. Parker een bezoek aankondigt, neemt directrice Himmelreich hals over kop een jazzband in de arm om het lerarentekort te compenseren.

avatar van stephan73

stephan73

De laatste tijd kijk ik wel veel oude Duitse komedies en ik moet zeggen dat de meeste mij wel bevallen. Vooral die waar Peter Alexander in speelt en zingt.

Dit keer is het verhaal niet al te bijzonder, maar de liedjes en het feit dat blues zangeres June Richmond een aardige rol heeft zorgen voor veel vermaak.

avatar van Dk2008

Dk2008

Bibi Johns mag er wezen en ook Peter Alexander vind ik een prettige verschijning. Maar de films inhoudelijk, helaas.

avatar van Dk2008

Dk2008

Dk2008 schreef:

Die Bibi en Peter-films waren destijds geloof ik wel voor mij de eerste "Schlagerfilms" die ook op tv heb gezien. Maar daarna was het toch gauw bekeken met het genre. Hoewel ik toch nog heel wat heb gezien. Het is eigenlijk net zoals met die Carry-on reeks op de BBC, ook in die tijd, jaren '80. Je weet dat het vaak niet veel is, maar toch kijk je.

Er zijn wel betere met Alexander. Kan ook aan bezetting liggen in deze film met die Grethe Weiser.... en ja sorry, vond Richmond ook niet veel aan. Daar begint de film al mee.

Verder is het een erg gecombineerde film Heimat/Schlager/Jazz/Show...er wordt eigenlijk van alles bijgehaald. Meer voor de echte fans. 2.0.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

stephan73 schreef:

ik keek vroeger thuis in de jaren 70 en 80 ook veel naar Oude films op de tv, waaronder dus ook Duitse films. En dat is tot op heden nog steeds het geval en kijk cq. herzie nu veel oude films vanuit mijn enorme collectie. Vanavond was Liebe, Jazz und Übermut uit 1957 na een 40 a 45 jaar aan de beurt voor herziening. Dit is zeker niet 1 van de beste films van Peter Alexander, maar was wel leuk om opnieuw te hebben gezien. Een 3.0