• 9.370.192 stemmen

Vse Umrut, A Ya Ostanus (2008)

Alternatieve titels: Everybody Dies But Me / Все умрут а я останусь

Oorsprong: Rusland

Geregisseerd door: Valeriya Gay Germanika

Met onder meer: Polina Filonenko, Agniya Kuznetsova en Olga Shuvalova

Gesproken taal: Russisch

Plot Vse Umrut, A Ya Ostanus

Zaterdag zal een discobal plaatsvinden op school. Voor Katia, Vika en Zhanna - drie 14-jarige meiden - zal dat zowat de belangrijkste gebeurtenis in hun leven zijn. Koortsachtig starten ze met de voorbereidingen van het evenement: welk vriendje willen ze hebben, wat ze zullen aandoen, hoe kunnen ze alcoholische drank vinden? Alles moet wijken en alles moet kunnen voor dat ene feestje dat hun leven voor eeuwig zal veranderen. Maar dan gebeurt het ergste: Katia rebelleert tegen een lerares en de discobal wordt afgeschaft. En nog vóór het feest zal hun leven veranderen.

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Boeiend, goed geacteerd, maar niet heel verrassend. Een bovengemiddelde filmfestivalfilm wat mij betreft.

avatar van Kibabu

Kibabu

Aardig maar niet geheel geslaagd.

avatar van voskat78

voskat78

Sluit me aan bij bovenstaande comments.

een 3tje

avatar van BBarbie

BBarbie

Ik verwachtte vooraf min of meer een Russische versie van Mean Girls, maar het lijkt er in de verste verte niet op. Dit is veel heftiger. De film gaat over een week uit het doorgaans saaie leven van drie gezworen vriendinnen uit een troosteloze buurt, die uitkijken naar een schooldisco aan het einde van de week. Ze willen daar piekfijn voor de dag komen. In de aanloop daarnaar toe vinden echter allerlei strubbelingen plaats met onvoorziene gevolgen en de discoavond zelf is voor ieder van hen ronduit rampzalig. Van de gezworen vriendschap blijft eindelijk niets meer over. De film laat ook zien dat "macha’s" geen halve maatregelen nemen, wanneer hun positie bedreigd wordt.
Een rauwe meidenfilm. De camera zit er als het ware bovenop en dat zorgt voor een bijzonder indringend effect. Daarnaast leveren de drie hoofdrolspeelsters topacteerwerk af. Een aanrader.

avatar van wibro

wibro

Net zoals Little Vera is dit weer echt zo'n typisch Russisch drama. Meppende vaders, bezopen meiden. Tja, ik heb het onderhand wel gehad met dit soort drama's. De films zoals die in de Sovjet Unie gemaakt werden mogen dan wel geen trouw beeld hebben gegeven van de werkelijkheid maar ik zie ze toch 100 keer liever dan dit soort troosteloze films die zeker geen reclame zijn voor het Rusland van na de ineenstorting van het eens zo grote Sovjet imperium.