Genre: Avontuur / Fantasy
Thailand
Geregisseerd door: Nonzee Nimibutr
Met onder meer: Ananda Everingham en Jesdaporn Pholdee
Plot Puen Yai Jom Salad
"Under the Andaman Sky in the deep blue ocean lies treachery and magic."
Koningin Hijau van Pattani wordt onder de voet gelopen door Prins Rawai, die de bondgenoot van kapitein Black Raven is. De piraten proberen een groot kanon te bemachtigen dat ontworpen is door de Nederlander Janis Bree en de Chinese uitvinder Lim Kium. Maar het Nederlandse schip met de kanonnen zinkt op zee. Ondertussen wordt de jongen Pari geboren in een vissersdorpje. Zijn vader is vermoord door Black Raven. De jongen werd opgenomen door zijn oom Anjar en gaat in de leer bij White Ray, die hem de magische kunst van het oceaanleven bijbrengt. Black Raven, die ook onderlegd is in de magische kunsten van de oceaan van Du Lum, probeert de kanonnen van de oceaanbodem te halen. Koningen Hijau wil haar eigen grote kanon en is daarom op zoek naar uitvinder Lim Kium. Ze stuurt haar zussen Ungu en Biru op pad. Zij reizen in bescherming de van krijger Jarang. Dit alles mondt uiteindelijk uit in een gevecht tussen al deze personen om het grote kanon.
Queen Hijau
Lim Kium
Lim Ko Niew
Sea Gypsy Anjar
balosa
aardige film maar net zoals bij meer Thaise films is de uitwerking van het verhaal wat slordig en met vlagen onduidelijk of erg traag, er zitten zeker mooie scene's in en de gevechten zijn aardig, het is geen topper maar wel leuk om eens een keer gezien te hebben
eppo349
Bijzonder warrige film. hoort in het rijtje, kan hier niet veel mee, films.
arie-lex
goede vechtscene's veel aktie en als je van aziatische films houd zeker een aanrader
c-l-a-r-i-s-s-a
Vrij verwarrende film, kon niet echt bijhouden waar het nou over ging. Ik houd erg van aziatische films, maar vond deze toch wel erg tegenvallen.
Demask1
Ach het blijft een leuke spektakelfilm en ja plot is wat rommelig..
Whiplash
Een echte klassieke aziatische film! Je hebt vaak geen idee waar 't over gaat omdat 't te snel gaat... En denk je 't weer te weten, draait 't plot zo dat je weer in de war bent...
De aktiescenes zijn erg goed...
Een leuke film... Nix bijzonders maar leuk om gezien te hebben...
RickZ
Thaise avonturenactiefilm met goede en bloederige gevechten in mooi decor. AANRADER!
akka
Een typische aziatische film.
Redelijke film al vond ik dat hij wel heel lang duurde.
Ook was het vechten wel heel eentonig.
2.5
dragonmaster
onderhoudende fantasy-film zoals ze die alleen in Azie kunnen maken. mooie kostuums en een boeiend verhaal. ook de actie en de gevechten zijn ok. prima, avondvullend vermaak.
RickZ
Bijzonder warrige film. hoort in het rijtje, kan hier niet veel mee, films.
Zo moeilijk was die toch niet: 1 groepje goeden en 1 groepje kwaden die met elkaar vechten...
Flex-74
Mooie sfeervolle asia flick. Goede settings en leuk verhaaltje. SFX waren zeer acceptabel. Grappig ook dat ze een nederlander in het verhaal verwerkt hebben. Al met al zeer goed te doen op een regenachtige zondagmiddag!
SITH_LORD
Op aanraden van een collega heb ik deze film gekeken en was zeker de moeite waard. Al hoewel het verhaal "zomaar" ergens begon en geen échte hoofdrol speler had, waren dat absoluut geen minpunten. Als je een keer zin hebt om een aziatische aktie/fantasie film te kijken, valt deze wel gemakkelijk te verteren.
Mr. Teeuwen
Helemaal geen verkeerd filmpje! Mooie locaties, fantastische special effects en alles ziet er zeer verzorgd uit. Ook de Oosterse mystieke tintjes eraan doen het leuk. Mooi om eens zo'n mooi werk te zien uit iets anders dan Europa of Amerika. Thumbs up!
jan
Voor mij een nieuwe categorie: Thiase film. Maar niet onaardig. De hoeveelheid actie en bloed vond ik wel meevallen ('t misschien wat je gewend bent).
Filmkriebel
Zie ik wel zitten. Is te koop in Mediamarkt onder de titel "Pirates of Langkasuka", een lepe marketingtruc om je te doen geloven dat de kwaliteit dezelfde is als van "Pirates of the Caribbean". Ook wel prijzig met zijn 14,99 euro.
Filmkriebel
Zag er veelbelovend uit zo'n piratenverhaal in de Molukken. Bijna alles is een faling; warrig verteld met vage dialogen, geen opbouw, matig acteren, weinig spektakel, ... Ik kan het de Thaise filmindustrie ergens wel vergeven, want ze beschikken nu ook niet over de budgetten van de Europese of Amerikaanse filmindustrie om de epische proporties te bereiken die zo'n film met zich meebrengt. Het meest vreselijke is dan nog dat het er erg ouderwets uitziet. Je zou bijna zeggen dat je naar een film uit de jaren '50 zit te kijken. Voor mij mocht het er allemaal wat gelikter uitzien. 2*
dominion
Interessante en mooie piraten film.
De special effects waren ook bijzonder mooi zeker voor een Thaise Productie en dat hadden ze ook nog eens met maar een budget van 20 miljoen gedaan.
De actie was ook allemaal heel erg goed in elkaar gezet.
Het had ook een heel apart verhaal en soms was het toch een beetje moeilijk te volgen.
Ik vond de kostuums ook heel mooi gemaakt en de omgeving paste ook helemaal bij de film.
4,5
Whatsupdawg
Dit is gewoon een mix van Avatar the last airbender en Pirates of the Caribbean maar dan op de aziatische manier. wel leuke film een 4
RuudC
Een sympathieke film vol goede bedoelingen. Thaise cinema is soms helemaal zo gek nog niet. Voorlopig kan ik erg genieten van films met Tony Jaa, maar de piraten van Langkasuka maken het me toch erg lastig. Men wil namelijk teveel doen met deze film. Hij is namelijk erg chaotisch. De opbouw is slordig. De verschillende verhaallijnen maken het geheel niet bepaald overzichtelijk, maar alle spectaculaire scenes die de regisseur erin heeft willen stoppen, zorgen voor pure chaos. Een mooi voorbeeld is het slotgevecht, waarin ik geen idee meer heb wie aan welke kant staat en wat er überhaupt gebeurt. Per slot van rekening wordt er een willekeurige (lees: niet passende) trukendoos geopend. Ik bedoel paragliders met bommen, wtf?. De film had best twintig tot dertig minuten korter mogen zijn. De special effects zijn spuuglelijk. Die ontstijgen zelden het niveau van een Asylumfilmpje.
Ik waardeer de serieuze toon. Van mij hadden de fantasyelementen rustig weggelaten mogen worden. Zeker na Pirates Of The Caribbean ben ik wel toe aan een harde, realistische zeeschuimersfilm. Ergens is deze wel vermakelijk, al ontbreekt de passie hier. Ik denk toch echt dat deze film niet gemaakt was wanneer Jack Sparrow en kornuiten de Mexicaanse golf niet onveilig hadden gemaakt.
boschenaaross
Geweldige actie en gevechten. Maar waar de film over gaat mag Joost weten.
3 en halve ster voor actie