• 9.373.631 stemmen

Puen Yai Jom Salad (2008)

Avontuur / Fantasy | 114 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titels: The Pirates of Langkasuka / Queens of Langkasuka

Oorsprong: Thailand

Geregisseerd door: Nonzee Nimibutr

Met onder meer: Ananda Everingham en Jesdaporn Pholdee

Plot Puen Yai Jom Salad

"Under the Andaman Sky in the deep blue ocean lies treachery and magic."

Koningin Hijau van Pattani wordt onder de voet gelopen door Prins Rawai, die de bondgenoot van kapitein Black Raven is. De piraten proberen een groot kanon te bemachtigen dat ontworpen is door de Nederlander Janis Bree en de Chinese uitvinder Lim Kium. Maar het Nederlandse schip met de kanonnen zinkt op zee. Ondertussen wordt de jongen Pari geboren in een vissersdorpje. Zijn vader is vermoord door Black Raven. De jongen werd opgenomen door zijn oom Anjar en gaat in de leer bij White Ray, die hem de magische kunst van het oceaanleven bijbrengt. Black Raven, die ook onderlegd is in de magische kunsten van de oceaan van Du Lum, probeert de kanonnen van de oceaanbodem te halen. Koningen Hijau wil haar eigen grote kanon en is daarom op zoek naar uitvinder Lim Kium. Ze stuurt haar zussen Ungu en Biru op pad. Zij reizen in bescherming de van krijger Jarang. Dit alles mondt uiteindelijk uit in een gevecht tussen al deze personen om het grote kanon.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Princess Ungu

General Commander Jarang

Second Commander Ramong

Master of Du-Lum Sorcery

Sea Gypsy Pari

Sea Gypsy Anjar

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Zag er veelbelovend uit zo'n piratenverhaal in de Molukken. Bijna alles is een faling; warrig verteld met vage dialogen, geen opbouw, matig acteren, weinig spektakel, ... Ik kan het de Thaise filmindustrie ergens wel vergeven, want ze beschikken nu ook niet over de budgetten van de Europese of Amerikaanse filmindustrie om de epische proporties te bereiken die zo'n film met zich meebrengt. Het meest vreselijke is dan nog dat het er erg ouderwets uitziet. Je zou bijna zeggen dat je naar een film uit de jaren '50 zit te kijken. Voor mij mocht het er allemaal wat gelikter uitzien. 2*