• 9.370.556 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Harry Preston

Met onder meer: Paul Iwanski, Bob Wagner en Cheryl Black

Plot Honeymoon Horror

"'Til death do us part."

Drie pasgetrouwde koppels vertrekken op huwelijksreis naar het liefdesparadijs "Honeymoon Island". Maar wat een weekend vol liefde moet worden, draait uit op een weekend vol angst en bloed. Er waart immers een duister figuur rond in het hotel.

avatar van Lui

Lui (crew films)

nooit van gehoord, ook geen stemmen... een standaard slasher dit?

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Een weekje geleden pas toegevoegd. Nog niet gezien, maar meen ergens gelezen te hebben dat het geen topper is en vrij standaard eigenlijk.

avatar van Lui

Lijkt me toch leuk

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Amateuristisch tot en met, maar hij valt goed uit te kijken. Het hele verhaaltje is leuk om te volgen, zeker het personage Elaine vond ik interessant.

De film neemt zichzelf nogal serieus, maar voelt behoorlijk cheesy aan. Vreemde dialogen, rare overgangsscènes, de personages die maar constant hun glas bijvullen met Whiskey....vrij hilarisch om te zien. Ook de pornografische muziek doet de film geen goed.

Op horrorvlak valt er daarentegen weinig te beleven. De verbrande moordenaar ziet er lachwekkend uit. Bij de moorden komt er wel wat bloed bij te pas, maar alles is zo low budget dat het echt slecht te noemen is. Let ook zeker op het vermoorde meisje in de douche dat nog steeds aan het ademen is. Slechte editing tot en met!

De scènes met de moordenaar zijn ook vrij donker gefilmd. De film heeft ook vrij veel tijd nodig tussen een moord. Ik denk dat je op een bepaald moment zo een 30 tot 40 minuten moet wachten op een volgend slachtoffer. Er zijn wel wat schrikelementen, maar dat komt louter en alleen door de slechte editing zodat de overgang naar de volgende scène abrupt gebeurt, het geluid plots heel hard staat en je dus op deze manier verschrikt.

Een vrij povere slasher dus, ook helemaal niet bekend. Maar het idee erachter (Honeymoon-setting) was wel inorde. Helaas door weinig budget en inspiratie niet echt goed uitgewerkt, maar nogmaals, hij valt vlotjes uit te kijken. De humor van de sherrif is ook wel af en toe vermakelijk.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Elaine (Cheryl Black) en haar minnaar Vic (Bob Wagner) worden op een dag gesnapt door Elaine's man. Dit zorgt voor een gevecht waarbij brand ontstaat en Elaine's man komt te overlijden. Een jaar later is Elaine inmiddels hertrouwd met Vic en runt ze samen met hem runt ze een vakantieplek voor pasgetrouwden op een eiland. Dan beginnen er een aantal van de gasten te verdwijnen en blijkt er een geheimzinnige moordenaar rond te sluipen.
Dat is in de pure basic het verhaal van deze film. Weinig origineel en vanaf het begin ligt het er al aardig bovenop wie uiteindelijk de moordenaar zal zijn. Verder is dit overduidelijk low budget. Dit komt pijnlijk goed naar voren wanneer men wat moorden/gore in beeld wil vertonen. De effecten (die van de afgehakte arm) zien er slecht uit.
De honeymoon-setting was dan wel weer redelijk origineel, want voor zover ik weet is dit zo'n beetje de enige jaren '80 slasher die zich met dit thema afspelen.
Het acteerwerk is niet echt noemenswaardig, maar dat is meestal met een dergelijke slasher. Helaas heeft de film dan weer wat weinig spanning. Sommige scenes hebben wel aardige potentie, maar door het gebrek van o.a. een effectieve soundtrack komt dit niet helemaal over.
Opzich is Honeymoon Horror voor de echte liefhebbers van dit jaren '80 fenomeen nog best aardig te doen. Anderen kunnen deze film denk ik het beste laten liggen.
Al met al nog een redelijk vermakelijke film voor de echte liefhebbers.