• 9.370.314 stemmen

Geregisseerd door: António-Pedro Vasconcelos

Met onder meer: Soraia Chaves, Ivo Canelas en Nicolau Breyner

Gesproken taal: Portugees

Plot Call Girl

Maria, een dure callgirl, wordt ingehuurd om Mereiles, de burgemeester van Vilanova, te verleiden in een poging zijn toestemming te krijgen om een luxueus vakantieoord te bouwen op beschermd gebied. Inmiddels heeft de politie al lucht geroken omtrent dit politiek schandaal en de agenten Madeira en Neves worden op de zaak gezet dit nader te onderzoeken. Wanneer zij tegenover hun tegenstander Maria staan, wordt de zaak ietsjes ingewikkelder. Madeira en Maria zijn voormalige geliefden, en de gevoelens voor elkaar zijn nog niet geheel verdwenen.

avatar van BBarbie

BBarbie

Mijn tweede film op rij van de Portugese regisseur António-Pedro Vasconcelos. Deze gaat over corruptie en afpersing, geloof ik. Ik weet dat niet zeker, want ik was te vaak afgeleid wanneer Soraia Chaves in beeld kwam. Wow! Wat een traktatie! Ik herinner mij dat het liedje “Daar gaat ze” (Clouseau) door mijn hoofd begon te spoken: "En zoveel schoonheid heb ik nooit verdiend."

Binnenkort nog maar een keer opzetten, misschien dat ik dan beter bij de les kan blijven. Dat zal sowieso geen beproeving zijn.