• 9.370.105 stemmen

Bij Ons in Scharloo (2006)

Documentaire | 50 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: Bij Ons in Scharloo, Monumentenzorg op Curaçao

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Jessie van Vreden

Plot Bij Ons in Scharloo

"Bij Ons in Scharloo" is een documentaire over de achterstandswijk Scharloo (in Willemstad), het werk dat Stichting Monumentenzorg Curaçao hier wil gaan verrichten en de spanningen die de toekomstige veranderingen bij de bewoners oproepen. Modeontwerper Junius Isenia laat vol trots zijn buurt zien: "Beter kun je niet krijgen op het eiland!". Hij weet wel dat er iets moet verbeteren, maar is bang dat de huidige bewoners zullen worden weggejaagd. Voor hem is zelfs de slonzige junk een mode voorbeeld in het armoedige, met golfplaten daken bezaaide buurtje. Stichting Monumentenzorg Curaçao heeft zich onlangs met haar kantoor in Scharloo gevestigd en managing director George Schmit bekijkt dezelfde buurt met heel andere ogen. Hij ziet een arme, verwaarloosde wijk waar veel junks en illegalen wonen maar waar ook veel kleine en grote monumenten staan. Dat is de reden om de buurt te willen ontwikkelen. Zo wil Monumentenzorg van het bordeel op de hoek een muntenmuseum maken en van het krottige woonwijkje een toeristische trekpleister.

avatar van MatadorMan

MatadorMan

Deze documentaire is echt leuk! De junk was het grappigst. Vroeger reed ik in Jaguar, BWM en Mercedes-Benz. (hahaha) en had ik een half miljoen. Hele rustige documentaire. Ik hoop wel dat de oude gebouwen worden gerestaureerd en dat de mensen er mogen blijven wonen. Wel zielig vond ik die oude ' oma'.

Zoals de blanke man al zei: Don`t Hurry, be Happy!

avatar van DD07

DD07

[goede documantaire geeft een goed beeld van het leven op curasao.. de junk was lachen.. "zwaar werken mang" 4 sterren