• 9.374.811 stemmen

The Christmas List (1997)

Familie / Komedie | 96 minuten

Genre: Familie / Komedie

Geregisseerd door: Charles Jarrott

Met onder meer: Mimi Rogers, Rob Stewart en Stella Stevens

Plot The Christmas List

Een vrouw die in een warenhuis parfum verkoopt vindt dat haar leven in een donkere periode zit. Haar sullige vriend wil zich niet binden en ze krijgt niet de promotie in het warenhuis waar ze werkt. Ze besluit een verlanglijst voor kerst te maken. Nadat ze het heeft gepost in de mailbox van de kerstman, krijgt ze alles wat ze op het verlanglijstje had geschreven, maar het gebeurt niet echt zoals verwacht.

avatar van stinissen

Onderhoudende kerstfilm.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Was vorig jaar ook op tv, toen gezien, maar niet gestemd omdat ie nog niet op MovieMeter stond. Had 'm alleen wel beoordeelt in mijn Word-bestandje.

Een hele dikke halve ster Wat een vreselijk sentimenteel prul, geen goed woord voor over.

avatar van lila

lila

Vreselijke film. Slecht geacteerd, vervelende acteurs; ik ergerde me aan de mond van die actrice, niet al te best.

Ik snap niet dat ik hem afgekeken heb.

avatar van Norma

Norma

Een tamelijk ongeïnspireerd verhaal is doorgaans wel kenmerkend voor dit soort kerstfilms, maar deze film valt vooral op door het echt dramatisch slechte acteerwerk. Dat is wel zo erg dat het bijna weer grappig is. Dialogen en idiote lachjes die doen denken aan de Duits nagescynchroniseerde Amerkaanse soapseries. (iedereen die dat gekir wel eens aangehoord heeft snapt ongetwijfeld wat ik bedoel) De hele film oogt goedkoop en het einde, met de zogenaamd spontane kiekjes, is echt tenenkrommend.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Ik vond het juist een van de betere kerstfilms van de afgelopen dagen. De tv-films van tegenwoordig zijn dikwijls te zoetsappig, uitgemolken en te veel gericht op de (niet aan kerst gerelateerde) sub-plots, terwijl hier oprecht een kerstverhaal wordt verteld; vanuit het hart. Mimi Rogers heb ik nooit eerder gezien, wat een leuke, sympathieke vrouw!

avatar van Pauline1978

Pauline1978

Best grappige film. Maar geen meesterwerk.

avatar van Skylar_Malfoy

Skylar_Malfoy

Ik vond dit best een leuke kerstfilm. Natuurlijk, het was erg standaard en ook totaal niet mijn genre. Maar dat is met alle kerstfilms, toch?
Ik vond het wel jammer dat alles zo wispelturig ging, iedere keer liep het verhaal weer totaal van de lijn af.
Heb me vermaakt, was geen meesterwerk, zoals de persoon hierboven al zegt.