• 9.373.533 stemmen

Geregisseerd door: Thomas François en Bernard Declercq

Met onder meer: Bruno Borsu, Simon Fraud en Mehdi Hammouti

Gesproken taal: Frans

Plot Control X

De zestienjarige Seb, wiens afkomst onbekend is, kan niet tegen de verveling. Op een dag besluit hij samen met een vriend op zoek te gaan naar zijn biologische ouders. Hij komt erachter dat zijn vader Pierre Van Hove heet, ontmoet vervolgens verschillende mannen die deze naam dragen en probeert zich in de gunst te werken van een van hen. Alles loopt op rolletjes, totdat hij de verleidelijke Julie, de dochter van Pierre en misschien wel zijn zus, ontmoet.

avatar van unknown

unknown

Waar sloeg deze onzinfilm op????????

avatar van v50volvo

Enige onderbouwing?

Slecht!!!!! Daarom ook een 0.5

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

Alles loopt in deze film behalve op rolletjes.

Op mijn hoes stond er: "Wie deze film ziet, denkt meteen aan Gus Van Sant en Larry Clark." (Le Soir)

Het deed mij eerder denken aan een Belgische variant van La Haine deze film heeft wel een totaal ander verhaal, maar het hoofdpersonage Seb brengt zichzelf ook vaak in de problemen en krijgt ook te maken met politie. Dat ook omwille dat hij zich dood verveelt en niets om handen heeft. Control X is een zeer hedendaagse en realistische film over een jongen die op zoek gaat naar zijn biologische vader.

avatar van je80roen

je80roen

Tsja niet best deze film .De quotes op de hoes doen je hopen op iets moois maar helaas.

Onsympathiek hoofdpersoon die alleen maar een beetje verongelijkt loopt te kijken als een echte puber. Verder tegen iedereen kortaf en onaardig tot aan het eind. Snap ook niet dat zijn beste vriend hem blijft helpen en steunen terwijl die alleen maar met een stuk chagrijn zit opgescheept. Dit soort verhaalloze films moeten het hebben van de feeling die ze je meegeven. Hetzij triest, aandoenlijk, grappig, schokkend etc. Voor mij niks van dit allen, totaal gevoelloze film, en dan blijft er alleen een hele saaie film over.

Ik snap de vergelijking die word gemaakt met la Haine maar daar zit dat specifieke gevoel juist wel in en ondanks dat die film qua verhaal ook niets om het lijf heeft kan ik daar wel ontzettend van genieten. Mede door de scherpe dialogen en personages. In deze film zit geen enkele goede dialoog. Dus al met al niet mijn film.

avatar van Fryce

Fryce

Ik vond hem ietwat saai, Het verhaal opzich wel leuk, maar de uitwerking niet echt geweldig.

avatar van lizzy123

lizzy123

de film is helaas niet wat ik ervan had verwacht. Het was een onduidelijk verhaal, en er zat geen scene's bij die er uit sprongen. Gelukkig duurde de film ook niet zo heel erg lang.

avatar van Boenga

Boenga

Zestienjarige geadopteerde jongen zoekt zijn biologische ouders.

Wat dit voor mij als kijker een moeilijke zit maakte, is het volgende.

Dat een puber op zoek gaat naar z'n biologische ouders, dat lijkt me niet meer dan normaal. Minder normaal is zijn onbeschofte en vaak agressieve gedrag, iets waarvoor geen verklaring wordt gegeven. Er lijkt niks mis met de adoptieouders, z'n beste kameraad is een fijne en behulpzame kerel, ik zie geen battling jeugdbendes of wat dan ook.

Gevolg: het is bijzonder moeilijk om sympathie op te brengen voor het hoofdpersonage, en dat maakt het dan weer heel moeilijk om in het verhaal op te gaan, om je er te kunnen inleven.

Visueel is het heel sober, met totaal onbekende acteurs - het is een low budget film van €300.00.

Er zit echter een groot potentieel in, dat door de regisseurs helaas de nek wordt omgewrongen door dat storend, irritant gegeven in de verhaallijn. Best wel jammer.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Ik vond het een mooie film. Oké, misschien geen sterk verhaal, maar de scènes waren toch leuk. En Sebastién was een mooie jongen.