• 9.375.048 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Herschell Gordon Lewis

Met onder meer: Sharon Matt, Kip Marsh en Bambi Allen

Plot Linda and Abilene

"No woman could escape having her body used in the raw and Wild West of 1869!"

In de 19de eeuw vinden Tod en Abilene, die broer en zus zijn, elkaar seksueel aantrekkelijk. Compleet in de war, vlucht Tod naar een nabij gelegen stadje. Daar ontmoet hij Linda, een serveerster, en begint een verhouding met haar. De gemene cowboy Rawhide verkracht Abilene en Tod wil koste wat kost wraak nemen. Dit zeer tegen de zin van Linda.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Deze Western zit in deze Blu-ray boxset.

- trailer/promo (v.a. 01.33 min.).

avatar van Fransman

Fransman

Nou western.... Western met een knipoog. Want het gaat hier natuurlijk om de seks. Seks tussen broer en zus, dus incest, en verkrachtingen, en seks tussen twee vrouwen. En dat allemaal in USA anno 1969. Er valt veel mooi bloot te zien, vooral van Sharon Matt (Abilene). Ze heeft mooie borsten en een prachtig lichaam, waar we ruimschoots van mogen genieten. We krijgen ook nog de vreemde borsten van Bambi Allen te zien, die duidelijk een silicone-behandeling hebben ondergaan. En dat in 1969. Volgens IMDb is deze actrice in 1973 aan complicaties van deze behandeling overleden. Hetgeen natuurlijk wel tragisch is.

Het verhaaltje moeten we natuurlijk niet al te serieus nemen. Ga maar na: nadat broer (Todd, Kip Marsh) en zus (Abilene, Sharon Matt ) wees geworden zijn (let op die rare foto's van vader en moeder) blijven ze alleen achter op de boerderij en ontwikkelen seksuele gevoelens voor elkaar. Als ze uiteindelijk samen in bed belanden (pas na drie kwartier!) is het hek van de dam en doen ze 'het' op ieder moment van de dag, zodat zelfs het werk op de boerderij er onder lijdt.

Todd heeft daar meer moeite mee dan zijn zus. Hij gaat naar de stad. waar hij wat begint met een serveerster (Linda, Bambi Allen), terwijl Abilene thuis door een booswicht wordt verkracht. Todd gaat op zoek naar de verkrachter om zijn zus te wreken. Dan komt Linda op bezoek en belanden de beide dames samen in bed (ja hoor!) voor een stevige vrijpartij. En hoewel het allemaal softporno is, laat het weinig aan de verbeelding over. Geinig toch?

Had alleen wel leuk geweest als de film niet zo allemachtig traag was en niet zo vol ongerijmdheden zat. Zo 'doet' Todd zijn zuster met twee broeken aan en met de gesp van zijn riem in haar buik. Daar moet je echt voor in Amerika zijn. Verder schijnt de ranch beroemd te zijn, omdat de groep van Charles Manson daar gebivakkeerd zou hebben. De film is trouwens prachtig van beeld en kleur en schijnt voor DVD geremasterd te zijn van de oorspronkelijke negatieven. En dat is te zien, zo fris ziet het er allemaal uit. Grappig is dat de dames er moeite mee hebben om uit die jurken uit die tijd te komen. Vooral Bambi Allen staat te schutteren en roept dan ook nog dat Todd moet opschieten met z'n broek. Heerlijk dat soort films.

Tot slot, Sharon Matt heeft het niet lang volgehouden als actrice. Met zes films (allen in 1969, en één in 1970) heeft ze er alweer een punt achter gezet. Er is natuurlijk geen groot actrice aan haar verloren gegaan. Al doet ze het in deze film helemaal niet onaardig. Niemand weet wat er van haar geworden is. Iemand op IMDb hoopt dat de tijd niet al te onbarmhartig voor haar lichaam is geweest. Dat is wel lief.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ook HG Lewis heeft zich aan het western genre gewaagd. De setting voelt dan wel aan als de klassieke western, het speelt zich grotendeels op een handvol locaties af: in en rond het huisje van Linda en Tod, de rivier, en in en vlak buiten de saloon. Het eerste half uur is dan bedoeld als opbouw waarbij broer en zus hun best doen om niet aan hun seksuele aantrekking tot elkaar toe te geven. Het onvermijdelijk gebeurt toch en daarmee wordt het volgende half uur gevuld. Het is dan na bijna 2/3 van de speelduur dat we eindelijk "Linda" te zien krijgen (nochtans begint de titekl met haar naam). Daar waar het eerste uur zich focuste op seks- en vrijscènes tussen broer en zus met veel focus op het mooie lichaam van Abilene, wordt de rest van het simpele verhaaltje in een ijltempo afgewerkt. Tod ontmoet Linda in de aloon, ze worden meteen verliefd, hebben seks terwijl wordt Abilene alleen thuis door een ongure cow-boy verkracht. Nog steeds is er niet meer gebeurt dan er in de premise staat. Tod gaat meteen op zoek naar de verkrachter om hem te vermoorden, terwijl LInda Abilene gaat "troosten". Ja al snel duiken de dames met elkaar in bed. Tod en de gemene cow-boy leggen in een amateuristisch gevecht beide het loodje. Linda en Abilene leefden nog lang en gelukkig lijkt de film op het einde te zeggen. Jammer van de borstvergroting van de actrice die Linda speelde. In 1969 was dat al mogelijk, maar als de film zich afspeelt in de 19de eeuw is dit natuurlijk erg belachelijk. Een film die lang onbekend bleef en eigenlijk mag dit ook zo blijven.