• 9.372.269 stemmen

Geregisseerd door: David E. Talbert

Met onder meer: Kimberly Elise, Omar Epps en Danny Glover

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Almost Christmas

"Five days together? Oh joy."

Walter is het geliefde hoofd van een Afro-Amerikaanse familie. Hij vraagt aan zijn familieleden om een speciale gift tijdens de kerstdagen. Hij wil dat ze allemaal fatsoenlijk omgaan met elkaar en dat er geen ruzie zal zijn dit jaar. Als ze zijn wens doen uitkomen en vijf dagen zonder gesodemieter met elkaar onder een dak kunnen leven, zal het een waar wonder zijn.

avatar van fred1946

fred1946

Net de trailer gezien love it hou wel van Afro-Amerikaanse movies.

Ga het zeker weten zien

avatar van erik1977

erik1977

Leuke kerstfilm, maar een klassieker zal het nooit worden.

Daarvoor is dit verhaal eigenlijk al te vaak verteld.

Er zitten wel een paar goeie grappen maar in het algemeen heeft het drama de overhand.

En ja zelfs heel af en toe moest ik wel een traantje wegpinken.

Dus, leuke kerstfilm maar zo goed als Love actualy, trapped in paradise, scrooged en family man word het helaas niet.

avatar van Aapje81

Aapje81

Kijkt lekker weg en is net iets beter dan de gemiddelde kerstfilm. Het acteerwerk en scenario zijn ok en de kerstsfeer zit er wel in maar had nog wel wat meer gemogen.

In het kerstfilm genre is deze boven gemiddeld.

avatar van Decec

Decec

Een goede komedie/drama film...

Leuk en prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteur Danny Glover ...

Gezellig kerst...

Prima camerabeweging...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van coumi

coumi

Een typisch Amerikaanse kerstfilm, met ditmaal de focus op black people. In het bijzonder een welgestelde Afro familie, waardoor je even het gevoel krijgt na een anderhalf uur durende aflevering van the cosby show te kijken met Danny Glover in de rol van de inmiddels verketterde Bill. Is weer iets anders, of toch niet eigenlijk want aan het slot mag je terecht de conclusie trekken dat de gebeurtenissen in Almost Christmas nauwelijks verschillen van de talloze eerdere films die in een dergelijke setting zijn geplaatst. Iets minder de bekende traan en lach, iets minder sentimenteel en wat grovere humor, maar het moet toch vooral ook hier gezellig blijven en de af en toe toch heftige situaties worden tamelijk laconiek ondergaan door de vooral sympathieke personages. Best een aardige film om een keer te zien, maar hoogstaand wordt het nergens, en voorspelbaar is het zeker.

avatar van mrklm

mrklm

Formulematige kerstfilm over een familie die uit elkaar is gegroeid na de dood van de moeder. Vader Walter [Danny Glover] nodigt zijn kinderen en aanhang toch uit om vijf dagen te verblijven in het huis waar ze zo lang samen hebben gewoond en roept de hulp in van zijn schoonzus May [Mo'Nique] om de boel in goede banen te leiden. En dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot.

Regisseur/scenarist David E. Talbert heeft weinig verrassingen voor ons in petto, maar het oprechte, doorleefde spel van Danny Glover is een pluspunt en Mo'Nique zorgt regelmatig voor een komische impuls als de luidruchtige, maar doortastende tante. Zij zorgen er met name voor dat de sentimentaliteit nooit de overhand krijgt en dat maakt dit pretentieloos, maar acceptabel kijkvoer voor tijdens de Kerstdagen.

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Een hartverwarmende kerstfilm met humor en een serieuze ondertoon,het acteerwerk is overtuigend en wordt nergens overdreven.....3.5 stars.

avatar van Mescaline

Mescaline

Toch wel een hele fijne en warme sfeervolle film! De acteurs doen het samen ook erg leuk en de speelvreugde spat van je scherm af.

De drama elementen zijn subtiel in de mix gedaan en vooral het eerste uur heeft daarbij ook nog eens een heerlijke snelheid, het gaat de verwachte "kerstfilm" kant uit, maar daarom is het ook een kerstfilm toch? Leuke invulling van een soort gelijk verhaal wat al vaak is verfilmd!

Aangename verrassing.

avatar van pierre18

pierre18

Wat is er toch aan de hand dat er altijd arrogant, bijdehand en stront eigenwijs tegen elkaar geschreeuwd moet worden in dit soort films. Tenenkrommend lopen ze elkaar steeds af te bekken en met z'n achten door elkaar heen te brullen. Moet dit leuk zijn en gezellig? En dan moet aan eind weer alles koek en ei zijn? Wat een verschrikking dit soort films.

pierre18 schreef:

Mee eens!

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Wel een aardige film, alleen ... Wat moeilijk om te weten wie nu de echte dochters en zoons zijn van: Walter

avatar van ibendb

ibendb

Almost Christmas is niet zo grappig als het zelf denkt te zijn. Het is absoluut drama over verdriet, verlies en familiedynamiek. Er zijn hier en daar wel wat grappen, maar die werken niet helemaal omdat het drama meestal de overhand heeft. Daarom voel je je niet altijd op je gemak als je lacht.

De personages zijn inwisselbaar en niet al te leuk om mee om een kleine twee uur me door te brengen. Ze hebben allemaal hun eigen problemen en vormen een erg disfunctioneel zootje ongeregeld. De filmmakers proberen soms aan je hart te trekken en soms lukt dat, maar vaak voelt het duidelijk geforceerd.

De film is ook op een onhandige manier gefilmd. Het ziet er niet erg kerstachtig uit en dat is een beetje een vreemd. Het acteerwerk is over het algemeen redelijk, maar sommige dialogen zijn erg vreemd geschreven. Ik werd meerdere keren uit de film getrokken door de slecht geschreven zinnen en interacties.

Almost Christmas is geen straf om uit te zitten, maar het brengt niets nieuws of vindt het genre niet opnieuw uit. Ik had het niet verwacht, maar ik wilde meer.

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Een 'okay' kerstfilm als je niet al te hoge verwachtingen hebt.

Alleen de vader kan goed acteren, de rest van de cast is matig. De film is cliché, voorspelbaar, heeft een zichtbaar laag budget. Soms grappig, vaak ook niet. Het drama blijft erg aan de oppervlakte. Er had echt veel meer uitgehaald kunnen worden met een beter script en een wat betere cast. Maar goed, het is een acceptabele kerstfilm, en daar zijn er niet zo heel veel van. Dus, wil je in de kerststemming komen en ben je okay met de 'standaard-kerstfilm-kwaliteit' dan is dit een prima keuze. 2,5 ster (en dan compenseer ik voor de gemiddelde kwaliteit van kerstfilms, anders had ik er echt minimaal nog een halve ster af moeten halen).

avatar van Mickey b

Mickey b

Mooie kerstfilm. Film slaagt erin om in enkele scènes van komedie over te slaan naar echte drama en dan terug naar komedie. En op de een of andere manier lukt deze combinatie vrij goed. De humor is in het begin wat simpel, maar verbetert naar einde toe, met name het kerstdiner is hilarisch. Bij dit diner kon ik echt mijn lach niet meer inhouden. Meer dan geslaagd. Was hoogtepunt in film. Verhaal gaat feitelijk over een familie die samen komt om kerst te vieren bij hun vader, het eerste jaar dat hun moeder er niet meer is. Elk familielid heeft zijn eigen problemen, wat de dramatiek in de film is. De humor komt dan weer uit een aantal chaotische scènes waar ik hier de plot niet ga van vertellen. Vond het leuk om Danny Glover nog eens te zien, want is voor mij van de Lethal Weapon-franchise geleden (denk ik toch). Danny speelt hier een ontwapende rol van een vader die zijn vrouw is verloren en enkel met zijn familie kerst wil vieren zonder ruzie en gekibbel. Beetje de zelfde karakterrol als in Lethal Weapon. Op einde nog ontroerend ook. Film geeft je een kerstgevoel in de zin van het familiaal samenkomen met diverse karakters. Familiefeestje dus…

Echt wel genoten van deze.

avatar van Mickey b

Mickey b

pierre18 schreef:

Waarom kijk je dan naar dit soort “verschrikkingen” als je er niet tegen kan? Vraag me dat altijd af bij sommige recensies…