• 9.370.356 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Godfrey Grayson

Met onder meer: Glynis Johns, John Justin en Jack Hulbert

Plot The Spider's Web

"Don't tell your friends the ending ... They won't believe it!!!"

In een naargeestig landhuis heeft een advocaat een testament voorgelezen aan de familie van een ambassadeur. Korte tijd later vermoordt de vrouw van de ambassadeur haar man. Ze moet het lijk verbergen voor haar dochter.

avatar van Kuck-x

Kuck-x

Op de dag dat het overlijden op 100-jarige leeftijd van Glynis Johns bekend werd, zette een Agatha Christiegroep op Facebook deze verfilming in de spotlights. Terecht, vind ik, want ze vertolkt de hoofdrol van Clarissa Hailsham-Brown met verve.
Agatha Christie schreef het stuk op verzoek van de aanvankelijke hoofdrolspeelster en gebruikte voor de plot enkele motieven die ze eerder had gebruikt: de goedkope verhuur van het landhuis, de stiefdochter die experimenteert met hekserij, een brief waarbij het niet om de inhoud maar om de postzegel draait, de missende bridgekaart.
Niettemin maakt ze er een geinig geheel van, met heel wat dwaalsporen, komische ontwikkelingen en aan het eind nog een paar verrassingen. Dat is in deze film met overduidelijk plezier uitgewerkt tot een consistent geheel.
Toevallig zag ik een tijdje geleden No Highway, waarin Glynis Johns ook al zo fraai speelt naast James Stewart. Een mooie actrice, die een gezegende leeftijd bereikte.