• 9.369.537 stemmen

Reign of the Gargoyles (2007)

Actie / Sciencefiction | 88 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Ayton Davis

Met onder meer: Joe Penny, Wes Ramsey en Sean Mahon

Plot Reign of the Gargoyles

In de nadagen van de Tweede Wereldoorlog, wordt een Amerikaanse luchteenheid op een simpele missie gestuurd. Echter om onbekende redenen eindigt de missie in een totale ramp. Een kleine eenheid wordt erop uit gestuurd om de ware toedracht te vinden, maar wordt zelf door vreemde vliegende wezens aangevallen en hun vliegtuig stort neer. De overlevenden hergroeperen zich en worden gered door een verzetsstrijder, die hun vertelt dat ze aangevallen zijn door een ras van Gargoyles. De Gargoyles, honderden jaren geleden gecreëerd middels zwarte magie en heidense rituelen, zijn door de nazi's tot leven gewekt. Achtervolgd door een strijdmacht van nazi's, begint een race tegen de klok in een wanhopige zoektocht naar een heilig zwaard welke de macht bezit om de Gargoyles te vernietigen.

avatar van Legan

Legan

Een groots opgezette sci-fi productie. Het verhaal is dun, de dialogen matig en de special effecten lelijk. Typisch een B-film. Echter cinematografisch redelijk goed en met 'n bovengemiddelde cast. In ieder geval kreeg ik meer dan waar ik eerst op hoopte.

avatar van casperspook

casperspook

sjezus wat was deze film slecht zeg!

en dan nog uit 2007 dan verwacht je toch wel iets meer van zo'n actie/science

ik heb hem wel afgekeken maar meer omdat ik nieuwsgierig was hoeveel flops er wel niet in zaten!

avatar van 606

De tweede wereldoorlog setting was wel goed qua kleding en omgeving.

De andere special effecten waren minder, acteren was niet erg goed en wat de actie betreft was het redelijk.

Toch wist ik me redelijk te vermaken.

avatar van Ha ha ha

Ha ha ha

Steengoeie film 5*

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Letterlijk en figuurlijk een draak van een film. Tenenkrommend geacteerd en effecten van de onderste plank. Dit was duidelijk een geval van 88 minuten weggegooid.

avatar van reentje1975

reentje1975

Steengoed! Heb mij vermaakt, goede special effects, juiste suspense... perfect /* sarcastic mode off *//

Moet dus 0,5 zijn, dat begrijpt u...

avatar van RuudC

RuudC

Films over nazi’s en occulte zaken of science fiction hebben altijd extra potentie, omdat het een leuke combinatie is. Zo zag ik gisteravond nog The Keep, waar ik me erg mee vermaakt heb. Reign of the Gargoyles had ook wel degelijk potentie. Gargoyles zijn namelijk monsters die je zelden ziet in films. De film begint aardig met B17 raids en het op de grond oproepen van de gargoyles. Het levert een leuke combinatie op, ware het niet dat wanneer de gargoyles in het volle licht komen, die beesten ongelooflijk lelijk geanimeerd zijn. Gelukkig heeft the Asylum het patent op de lelijkste effecten, maar toch is het onmogelijk om van de gargoyles te genieten. De personages zijn helaas ook niet erg boeiend. De Amerikanen zijn vooral goed in hard blaten en veel schieten, waarbij raken eerder een kwestie van geluk is. De Duitsers dan. Om het maar weer Hollywoodhistorisch correct te maken, bestaan zij weer uit door en doorslechte maniakken die alles en iedereen overhoop schieten. Alles moet kapot en om dat nog even kracht bij te zetten, wordt er een vloot bommenwerpers ingezet om een dorpje van de kaart te vegen. Het verhaal verder stelt weinig voor. Misschien zijn twee sterren nog mild, maar ik heb Reign of the Gargoyles verder moeiteloos uitgezeten.