• 9.372.292 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Lesley Selander

Met onder meer: Randolph Scott, Dorothy Malone en Peggie Castle

Plot Tall Man Riding

"His Guns Put Little River On The Map... And His Guns Could Wipe It Off!"

Larry Madden wil wraak nemen op de rancheigenaar Tucker Ordway, omdat Tucker er voor gezorgd heeft dat enige jaren geleden de relatie met zijn dochter Corinna werd verbroken. Larry wil Tuck van zijn grondgebied verwijderen door Tucks claim op zijn landgoed ongeldig te laten verklaren. Corinna gelooft dat Larry schuldig is aan de recente tegenslagen die haar familie is overkomen, maar ze weet niet dat ook de plaatselijke salooneigenaar Cibo Pearlo interesse heeft in haar vaders grondgebied.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Inmiddels op DVD verschenen: bron.

avatar van stinissen

Prima western die geen moment verveeld zelfs anti-held Randolph Scott speelt een van zijn betere rollen, het vrouwelijke schoon is ook aanwezig door a-ster Dorothy Malone maar geef mijn maar b-ster Peggie Castle die ik vele male mooier vond dan Malone. Toch jammer dat zo een vrouw die een erg drank probleem had op 45 jarige leeftjd ten onder ging...

avatar van trebremmit

trebremmit

Redelijke western met een wel erg overdreven happy end.

Scott is niet mijn favoriete acteur en hier laat hij weer zien waarom, die eeuwige smile en dat houterige acteren, met een andere hoofdrolspeler was dit al een stuk beter geweest.

Scott was hier al 57 en Malone en Castle achter in de twintig. dat maakt de romance niet geloofwaardig.

Toch is het verhaal wel onderhoudend en zit er behoorlijk wat actie in.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Dankzij de "reminder" van trebremmit dacht ik er weer aan dat ik Tall Man Riding nog in de DVD kast had staan, en niet bekeken.
Een mooie gelegenheid om hem vandaag in de matineevoorstelling van de huisbioscoop te programmeren, en blij toe.

'Duivels te Paard' was destijds de Nederlande bioscooptitel.

Ik dacht dat ik de film al eens ooit gezien had, maar dat bleek niet het geval.
Deze is zo leuk dat ik het beslist niet vergeten zou hebben.

Een fijn verhaal en goede rolbezetting, en gefilmd op de bekende Iverson Ranch en andere locaties, altijd goed.

Scott is voor mij uiteraard weer prima in zijn rol, dus ik kan het niet met de opmerkingen betreffende hem van de kant van trebremmit eens zijn.

Zijn lachje, variërend van geamuseerd tot spottend vind ik juist een prettig iets, alhoewel hij hier meer zijn grimmige kant laat zien dan dat karakteristieke lachje.
Scott had de gave om die lach van het ene moment op het andere te laten veranderen in een uitdrukking van staalharde stuurse onverzettelijkheid.
Een ideale combinatie voor een westernacteur (naar mijn mening)
'Houterigheid' kan ik helemaal niet plaatsten.

Er liepen/lopen in het westerngenre heel wat acteurs met grote namen rond die qua expressie minder noten op hun zang hadden/hebben dan Scott.

John Baragrey is verrassend sterk als de schurkachtige salooneigenaar Pearlo.
Een acteur die mij niet bekend voorkwam, met een erg goede stem en uitstraling.
Toch moet ik hem al eens gezien hebben in 'Pardners', een 'moderne' western met Jerry Lewis en Dean Martin.
Nog maar eens bekijken.

Dorothy Malone vind ik altijd wel iets toevoegen, al moet zij hier de aandacht delen met leuke Peggie Castle, die in aardig wat westerns en western TV series te zien geweest is.
Malone vind ik er ouder uitzien dan ze destijds was.

John Dehner was zo'n acteur die niet veel nodig had om dubieuze personages te spelen.
Ook hier kwijt hij zich naar behoren van zijn taak.

Dan zit er nog een inventieve shoot-out in het verhaal zich afspelende in het donker, en mooi gefilmd.(in de hut die in de TV serie The Lone Ranger (Clayton Moore) jarenlang dienst deed als ingang van de verborgen zilvermijn, waaruit het zilver voor de patronen van de LR afkomstig was)

Ook de land-raid vond ik verrassend en goed gedaan.

Misschien was het einde wat te zoet, en had Randy gewoon op zijn trouwe Palomino Stardust de horizon, en de volgende western, tegemoet moeten rijden.

Maar eerlijk gezegd, ik zou ook liever bij Dorothy gebleven zijn denk ik.

Dergelijke westerns mogen ze mij dagelijks voorschotelen, en zeker op zondagmiddagen.

avatar van gauke

gauke

Een te trage, routine- en clichématige standaardwestern, met een in feite absurd verhaal over een man die wraak wilde nemen en waarin behoorlijk wat afgepraat werd. Gelukkig waren er nog een paar actiescènes en een aantal mooie vergezichten, waardoor deze productie toch nog te pruimen was.

avatar van mr rumson

mr rumson

Als je gewend bent om western te kijken van Clint Eastwood ,Charles Bronson , Lee Marvin en noem ze maar op.

Dan is het toch eerlijk gezegd toch wel even wennen aan Scott .

Maar als je de westerns van Scott een kans geeft dan zitten er toch best wel aardig wat goede tussen .

En als je dan al een aantal westerns van Scott gezien hebt dan raak je er ook meer vertrouwt mee met Scott.

Persoonlijk kan ik dan nu ook meer genieten van Scott .

Zo was deze fijne western ook weer om te genieten ook al is het dan het bekende Scott recept wat we voorgeschoteld krijgen.

Het sfeervolle stadje wat we te zien krijgen komt in zoveel westerns voor dat je onderhand precies weet welk gebouw waar staat.

De acties zien er aardig uit en het gevecht in dat donkere huisje is leuk bedacht.

Ook de Land - Raid ziet er goed uit al heb ik wel spectaculairdere gezien zoals in Cimarron (1960) .

Het verhaal is het bekende wraak verhaal zoals we veel in westerns zien maar dan weer de zoveelste variant zodat we net weer een iets ander motief hebben .

Op de acteurs kan ik weinig op aanmerken en doen het goed evenals de actrices .

Kortom een fijne western met Scott die voor mijn zelfs iets boven de middenmoot uitkomt.