• 9.370.278 stemmen

Geregisseerd door: Jonathan Kaplan

Met onder meer: Jackie Gleason, Terence Hill en Valerie Perrine

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Mr. Billion

"The eyes of the nation are on . . . MR. BILLION!"

Anthony Falcone is een miljardair. Nadat hij overlijdt laat hij zijn gehele vermogen na aan zijn Italiaanse neefje Guido Falcone (Terence Hill), een monteur die ervan droomt om een cowboy te worden. Om zijn bezittingen te krijgen moet hij binnen een bepaalde tijd afreizen naar California, anders gaat de erfenis aan zijn neus voorbij en komt deze terecht bij John Cutler (Jackie Gleason). Problematisch is dat Guido niet zo van vliegen houdt en dus maar erg weinig tijd heeft. Daarnaast stuurt Cutler ook nog eens Rosie (Valerie Perrine) op hem af, om hem er toe te verleiden papieren te tekenen waarin hij verklaart af te zien van de bezittingen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Guido Falcone

Duane Hawkins

Col. Clayton T. Winkle

Sheriff T.C. Bishop

Pops Dinwitty

avatar van TerryA

TerryA

dit zou de grote doorbraak voor Terence Hill worden in de VS na zijn success in de Trinity westerns en de 2 geproduceerd door Sergio Leone (My Name Is Nobody & The Genius) - was toen de eerst Terence Hill film met grote VS film maatschappij budget (in plaats van europese film makers) maar met zwak verhaal en shift in trends voor de bioscoop bezoeker was deze film een flop

een van Terence Hill`s mindere films en geen aanrader

avatar van thunderball

thunderball

Deze laatst op blu ray bekeken in het Italiaans (Engels was volgens mij niet beschikbaar).

Ik had eerlijk gezegd nog nooit van deze film gehoord, hoewel ik toch op het einde van mijn jeugd en begin tienertijd behoorlijk wat films van Spencer/Hill ben gaan zien en een handvol boeken over hun films in de kast heb staan.

Gezien ook de supporting cast had ik redelijk hoge verwachtingen, maar die werden niet volledig in gelost. Probleem is dat de film zich zelf iets te serieus neemt voor een melig verhaaltje als dit. Ook wordt er van acteurs als Gleason (die toch behoorlijk wat smiechtige karakters heeft neergezet in zijn carrière) en de zwoele Perrine niet goed van hun talent gebruik gemaakt.

Aanwezigheid van Slim Pickens is dan nog wel redelijk leuk.

Voor een Hill film lijkt er behoorlijk wat geld in te zijn gestoken, maar voor de Amerikaanse markt en bioscoopbezoeker is dit niet meer dan een van de vele typisch jaren'70 doorsnee actiewerkjes en daardoor totaal niet bijzonder, of opvallend genoeg.

Zeer doorsnee, een vijfje, ofwel 2,5 ster.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1980 stemmen

Inderdaad niet de beste film met de immer sympathieke Terence Hill. Ik zie hem sowieso altijd liever samen spelen met zijn maat Bud Spencer. Een paar jaartjes na deze film maakte Terence eveneens zonder Bud de film Super Snooper (of Super Fuzz), met Ernest Borgnine, een betere film dan deze Mr. Billion! En in 1970 had hij al geschitterd naast Henry Fonda en Charles Bronson in My name is nobody. Mr. Billion is waarschijnlijk de laatste film met Terence Hill die ik nog niet gezien had, tot ik hem enkele jaren geleden zag en als heuse Terence Hill fan heb ik mij toch geamuseerd, ondanks de flauwe meligheid. Slim Pickens is altijd grappig om bezig te zien, wie kan ooit de scene uit Dr. Strangelove vergeten waarin hij een atoombom berijdt alsof hij op een wild paard zit? En die rode sportwagen aan het begin van de film (een Lamborghini Countach als ik mij niet vergis) is ook al de moeite waard!