• 9.370.338 stemmen

Pâku ando Rabuhoteru (2008)

Alternatieve titels: Asyl: Park and Love Hotel / パーク アンド ラブホテル

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Izuru Kumasaka

Met onder meer: Chiharu, Sachi Jinno en Hikari Kajiwara

Gesproken taal: Japans

Plot Pâku ando Rabuhoteru

De Japanse Tsuyako Tamaki runt een liefdeshotel in haar eentje nadat haar man 20 jaar geleden is verdwenen. Ze staat haar buren toe om van haar dakterras een speelveld voor kinderen en een ontmoetingsplaats voor buren te maken. Drie vrouwen met verschillende leeftijden en achtergronden komen naar het hotel en komen door Tsuyako op vreemde wijze dichter bij elkaar. Ze komen achter een deel van Tsuyako's verleden en moeten concluderen dat niet alles is zoals het lijkt.

avatar van Baggerman

Baggerman

Mmm. Niemand hier nog wat neergepend? Best een interessante film, die me wel wat deed denken aan de films van Haneke. Veel wordt aan de verbeelding en het inzicht van de kijker overgelaten en vaak vallen puzzelstukjes pas later op hun plaats.

Zelf vond ik het geheel vaak wat lelijk geschoten; ik kan het niet precies uitleggen, maar het stond me niet zo aan.

Toch niet onaardig, de film blijft een beetje in mijn hoofd spoken. Sowieso gaaf: een speeltuin/buurtontmoetingsplaats (heel sociaal hoe alles daar aan toe ging)bovenop een Lovehotel!

Misschien over een tijdje nog eens herzien....