• 9.370.364 stemmen

Oorsprong: Mali

Geregisseerd door: Souleymane Cissé

Met onder meer: Omou Diarra, Balla Moussa Keita en Bubukar Keita

Plot Baara

Een vooruitstrevende ingenieur zet zich af tegen zijn werkgevers en weigert arbeiders de laan uit te sturen. Dit sociale conflict leidt in de fabriek, die wordt bestuurd door een onbekwame directie, tot een tragisch ongeval. Verschillende thema's en kleine verhalen van eenvoudige werkers van het proletariaat versus de staat, komen daarna samen in een overzicht van een maatschappij in verandering.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Ondanks de grote hoeveelheid films die ik toch kijk (keek) zijn Afrikaanse films een ondergeschoven kindje. Ik zag pas 24 Afrikaanse producties op 5571 lange speelfilms.

Van dat handjevol Afrikaanse films is Baara/Le Travail mijn favoriet. Nu eindelijk dan toch toegevoegd (met dank aan stephan73 voor het meezoeken naar geschikte foto's).

avatar van John Milton

John Milton

Mochizuki Rokuro schreef:

Ik zag pas 24 Afrikaanse producties op 5571 lange speelfilms.

Dat vind ik anders behoorlijk! Ik kom niet eens op de helft daarvan denk ik. Hoe heb je dat trouwens kunnen zien, op hoeveel Afrikaanse producties je zit?

Wat de film zelf betreft, het is mooi tijdsbeeld en maatschappelijk geëngageerde film die goed in elkaar zit. Toch heeft hij mij niet continu kunnen boeien, daarom 3,5 ster.

hier staat een mooi stukje over de film