• 9.379.030 stemmen

Knut und Seine Freunde (2008)

Documentaire / Familie | 89 minuten

Genre: Documentaire / Familie

Alternatieve titel: Knut der Film

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Michael G. Johnson

Met onder meer: Knut, Thomas Dörflein, Dietmar Wunder

Plot Knut und Seine Freunde

Op 5 december 2006 komt het ijsbeertje Knut ter wereld in de West-Berlijnse dierentuin. Al gauw wordt het beestje verstoten door zijn moeder. Het dierenpark besluit dat Knut zal worden grootgebracht door zijn verzorger. Dan is de hele wereld opeens in rep en roer. Knut zou uit dierenliefde moeten worden ingeslapen omdat hij anders een ongelukkig bestaan zou gaan leiden. Desondanks besluit de dierentuin het ijsbeertje te laten leven en hem een waardig bestaan proberen te geven.

avatar van MFEO

MFEO

Knut is Lief!!!!!!!!!!!

avatar van Respekked

Respekked

Met Knut..

avatar van Dk2008

Dk2008

Ik heb deze documentaire film toch al meerdere malen gezien. Knut was / is natuurlijk ook een enorme sensatie geweest. Erg vertederend beeld om kleine Knut te zien. Met grote knut gaat het zover ik weet nog steeds goed en de bedoeling is dat hij voor nageslacht gaat zorgen. Een geschikte partner vinden is in een dierentuin niet zo gemakkelijk.

Thomas Dorflein, de alleraardigste "surrogaat moeder" is helaas inmiddels al overleden op 44-jarige leeftijd in september 2008 aan een hartaanval, Na Knut kwam ook nog Flocke (december 2007, dierentuin Nurnberg), die echter voor aanzienlijk minder sensatie zorgde.

Zoo Berlin / ERLEBEN / Jungtiere / Eisbär Knut - zoo-berlin.de

avatar van Dk2008

Dk2008

Dk2008 schreef:

Zoo Berlin / ERLEBEN / Jungtiere / Eisbär Knut - zoo-berlin.de

Van Knut zijn meerdere lange en korte documentaires gemaakt. Dus het overzicht ben ik wel kwijt. Deze film is een bioscoopversie, die misschien ook op tv is geweest maar met de eerste regel van mijn bericht bedoel ik een ander die vaker op tv is geweest. Verder klopt mijn bericht wel.