Genre: Animatie / Actie
Verenigde Staten / Japan / Zuid-Korea
Geregisseerd door: Jong-Sik Nam, Futoshi Higashide, Hiroshi Morioka, Yasuhiro Aoki en Toshiyuki Kubooka
Met onder meer: Kevin Conroy, Hynden Walch en David McCallum
Gesproken taal: Engels en Japans
Plot Batman: Gotham Knight
"Get ready... to rage against evil."
Een verzameling van zes korte animatiefilmpjes die zich afspelen tussen Batman Begins en The Dark Knight. In "Have I Got a Story for You" zorgt een spontane ontmoeting tussen Batman en een groep jongeren ervoor dat elk kind een ander beeld krijgt van Batman. In "Crossfire" moet de politie van Gotham haar argwaan over Batman laten vallen, wanneer ze onder vuur komt te liggen van enkele gangsters. "Field Test" toont het grote arsenaal aan wapens waar Batman over beschikt, maar laat ook zien dat er zelfs dingen zijn die hij niet doet om gerechtigheid te krijgen. In "In the Darkness Dwells" neemt Batman het op tegen Killer Croc, een misvormde boef die zelfs monsterlijk wordt wanneer The Scarecrow terugkeert met zijn angstgif. "Working through Pain" gaat over Bruce Wayne's manier van trainen, die door een mysterieuze en exotische Indiaanse vrouw, Cassandra, aan hem worden doorgegeven, om hem te helpen om te gaan met de fysieke en spirituele gevolgen van zijn acties. En "Dead Shot" laat een huurmoordenaar zien, wiens liefde voor wapens en disrespect voor mensen, die grenzen overschreed die zelfs voor Batman te ver gaan.
Batman / Bruce Wayne (stemrol)
Thomas Wayne / Cop / Doctor / Youth 2 (stemrol)
B-Devil / Cop (stemrol)
Man in Black / Guido / Man / Youth 3 (stemrol)
Porkchop (stemrol)
Meesh (stemrol)
Dander (stemrol)
Crispus Allen (stemrol)
Woman / Young Cassandra / Young Bruce Wayne (stemrol)
The Russian / Marshall / Scarecrow (stemrol)
stephan73
Batman project gemaakt in een Anime-achtige stijl. Vergelijkbaar met The Animatrix.
Artemis
Best vermakend. Ik twijfel tussen 3* en 3.5* dus voorlopig een 3.5* tot ik alle delen los van elkaar heb bekeken.
MasterRRR
Vind het een aardige collectie animatiefilms over Batman. Ze lijken qua inhoud helaas wel veel op elkaar. Dit vond ik beter bij de Animatrix, waarbij in de verhalen meer op verschillende aspecten wordt ingegaan. In dit geval liggen de onderwerpen dichter bij elkaar. Ook de animatiestijl lijkt bij elke film ongeveer dezelfde, wat bij de Animatrix ook niet het geval was. Toch een mooie verzameling...
'Dead Shot' is mijn favoriet!
IcU
Kleine tegenvaller. Animatie soort is niet mijn stijl en de verhalen waren niet bijster boeiend, hoewel ze wel in de lijn van de comics zitten. Jammer dat de characters per verhaal een ander uiterlijk/tekenstijl kregen.
Mr_White
- 2067 berichten
Aardig maar niet meer dan dat. De animatie is behoorlijk goed maar de verhalen zijn eigenlijk niet erg bijzonder en bovendien te kort om echt een goed verhaal te vertellen.
mnrk
Hier heb ik met veel plezier naar gekeken, net zoals de animatrix is dit ook weer goed gemaakt.
Het is zonde dat je er alleen zo weinig over hoort en leest...maar mss nu de nieuwe Batman film uitkomt !!
Gizzmann
Wist niet dat dit op de site stond.
Lijkt me hier en daar best geweldig eigelijk.
EVIL '84
Vond het een erg leuke film.
Mooi getekend en afgewisseld met verschillende animatie-stijlen.
Eerste filmpje vond ik een beetje vaag, maar daarna vond ik het top!
syno
2de en 3de fragment uit de film vond ik top, het laatste vond ik het beste.
Wel jammer dat ze verschillende tekenstijlen van Batman gebruikt hadden, vond ik beetje verwarrend.
Het eerste fragment verstond ik helemaal niet... Een geest? Dan een robot? Nee, was men petje te boven.
Maar na het helemaal te zien te hebben vond ik het toch best nog vermakelijk.
DutchLion
weinig aan, sla deze Batman over en ga gelijk door naar de bios voor Batman Dark Knight.
Miss Sway
Ik houd hier wel van. Maar ik ben dan ook een groot anime fan. Dit is leuk als je er van houdt. Doe je dat niet, dan krijg je berichtjes zoals die van DutchLion.
Prudh
Ondanks het lage aantal stemmen hier een veel te lage score. Deze anime-collectie van Batman filmpjes is een prima tussendoortje. Vooral kijken als je Batman Begins hebt gezien en nog leuker als je ook The Dark Knight hebt gezien. Want er speelt blijkbaar genoeg af tussen beide films: de vleermuisman krijgt nimmer rust. Vooral het eerste verhaaltje is erg tof. Deels omdat de tekenstijl exact is als die van Tekkonkinkreet en deels omdat de verschillende percepties van de superheld daarin enorm tof zijn. Creatief en origineel. De overige filmpjes zijn iets meer standaard animewerk, maar desalniettemin goed te versmaden. Het enige waar ik wat moeite mee had was de Japanse tekenstijl met Amerikaanse stemmen. Dat strookt gewoon niet met elkaar. De dvd biedt helaas geen optie om Japanse stemmen te selecteren.
Edit: ik zie dat Studio 4C inderdaad verantwoordelijk is voor het eerste filmpje uit de reeks.
Killerbert
een leuke animatie batman film
verhaal is goed en mooi uitgewerkt
spannende gedeeltes in deze film
totalreject
Hele vette animatiefilms. Leuke afwisseling van stijlen en de verhalen zitten ook aardig in elkaar. Zeker voor de 10 minuten die ze per stuk ong. duren.
koiboy
Een beetje tegen gevallen deze. het laaste filmpje vond ik wel oke maar de rest te veel anime. wat ik totaal niet vond passen bij batman.
Naast het feit dat de animatie niet overal even sterk is, blijkt ook dat de film wat onevenwichtig wordt van de verschillende niveaus behorende bij de diverse filmpjes. Gemiddeld.
deTuinman
te veel anime? het is anime, iedere episode is door een fameus anime-team gemaakt
Fijne collectie anime filmpjes.
't is redelijk vreemd om Batman in anime stijl te zien, vooral nu de laatste films eerder realistisch neergezet worden. De verhaaltjes zelf waren niet al te interessant (uitgezonderd de eerste), maar genoeg te genieten wat animatie en tekenstijl betreft.
Eerste filmpje is veruit het beste (wel altijd een beetje jammer in een omnibus), de stijl van Tekon werd hier al eerder opgemerkt en geeft meteen een erg vreemde kijk op Batman. Leuk die verschillende visies, erg mooi en creatief uitgewerkt.
2 en 3 laten vooral zien dat het vooral een Madhouse project is. De stijl van de firma, ooit vormgegeven door Kawajiri, straalt er vanaf. Het ouderwetse past ergens wel bij Batman, toch vind ik de stijl niet altijd even geweldig werken. Wel knap zijn de immer prachtige achtergronden in deze film (alle segmenten). En bij het tweede filmpje mag ook opgemerkt worden dat er prachtig gebruik wordt gemaakt van de score.
Het vierde filmpje steekt er verder ook nog bovenuit. Zwaar aangezette tekenstijl, vette schaduwen en lekker botte designs. Heerlijke animatie ook, met een leuk verhaaltje. Lust voor het oog.
De laatste twee vallen weer wat meer onder de Madhouse stijl, waarbij eigenlijk enkel de laatste niet bepaald goed uit de verf komt. CG te licht en de andere stijl echt té ouderwets. Jammer om mee af te sluiten.
Zoals steeds vind ik dit soort filmpjes wat beter dan de som van de afzonderlijke delen. Vooral 1 en 4 zijn erg gaaf, 2 en 5 zijn daarnaast ook zeker de moeite. 3 en 6 zijn van iets mindere kwaliteit, maar slecht wordt het nooit. Daarvoor is de animatie te knap en ligt het detail te hoog.
Als je daarvan kan genieten uiteraard.
film88888
Knap staaltje werk !
Ik wist helemaal niet wat ik moest verwachten van een film over Batman gemaakt in Anime.
Het eerste verhaal vond ik heel leuk gevonden, en het was zeker geen slechte ervaring om Batman in verschillende vormen te zien. 3,5
Verhaal 2: Had wat weg van de Batman (tekenfilm) serie van de jaren 90, en was ook heel cool gemaakt Vooral als Batman in het vuur staat. 4,0
Verhaal 3: was leuk om te zien hoe de snufjes van Batman worden gemaakt, en wat ze kunnen.
3,5
Verhaal 4: zat dikke suspence in, en knappe actie stukken, en ook in dit verhaal vond ik Batman heel cool gemaakt. 4,0
Verhaal 5: Was beetje flauw, en gebeurde heel weinig in, maar wel intressant om te zien als Wayne zijn vechtkunsten leert (Wat we eigenlijk kennen uit Batman Begins) 3,5
Verhaal 6: En het beste verhaal van allemaal was briljant getekent (Wat de heel de film ook was) Het plot in dit filmpje vond ik super knap uitgewerkt, en was meer een soort van Batman Alias 007.
Ik zou zeggen dat ik ergens uitkom bij een hele dikke 3,5 of een kleine 4,0 maar ondanks Batman: Gotham Knight toch zo prachtig getekent is, en heel vermakelijk is geef ik hem toch een kleine 4,0 sterren
Ik kijk heel hard uit naar The Dark Knight !
88Fabian
Dit vond ik wel een hele slechte reeks animatiefilms over batman,had er meer van verwacht,de oude animatiefilm uit de jaren 90 was veel leuker daar valt deze bij in het niet,vandaar de 1.
DaMovieJudge
dit had ik 15jaar geleden graag willen zien....lekkere tussenstukjes en lekkere achtergrond informatie over onze vleermuisman,, i like it,,
Frankeermachine
"Een verzameling van zes korte animatiefilmpjes die zich afspelen tussen Batman Begins en The Dark Knight."
Tja, zo kan je het ook noemen. Ik vind echter dat deze filmpjes weinig tot niks aan het verhaal toevoegen. Ik kijk toch liever naar de serie uit de jaren '90 of zelfs de laatste serie.
Naomi Watts
"Have I Got a Story for You"
Qua stijl misschien wel de mooiste maar net iets te arty farty voor Batman.
"Crossfire"
Was verhaaltechnisch dan wel weer een verbetering op zijn voorganger. Door de old-fashi0oned stijl krijg je toch een beetje die animatie serie Batman vibe
"Field Test"
Eigenlijk valt deze een beetje buiten de boot. Beetje zelfde stijl als Crossfire maar voor derest weinig boeiend eigenlijk.
"Darkness Dwells"
Vond ik denk ik wel de beste van alle 6. Verhaal was boeiend en vooral de vette animatie stijl kwam goed uit de verf.
"Working Through Pain"
Was dan ook wel weer een fijn filmpje. Mede omdat Cassandra mij erg deed denken aan Talia Al-Ghul
. Ook het psychologische aspect werd naar voren gebracht en werd nu eens niet verpest door Christian Bale.
"Dead Shot"
Vond ik ook qua stijl erg old-fashioned als Crossfire maar hier meer in de negatieve zin van het woord. Toch jammer om met dit af te sluiten.
Leuk zo'n Batman in anime stijl maar 6 stories in 75 minuten is gewoon veel te krap en daardoor wordt geen enkel verhaal echt boeiend. Al zag ik genoeg potentie. Jammer. Toch als Batman fan genoeg leuke dingen gezien en weten vooral twee filmpjes veel teweeg te brengen.
Moviecheezert
Erg goed.
Het eerste filmpje vond ik gewoon niet boeiend, de tweede was spannend, alles vanuit het opzicht van de politie. de derde was weer wat minder, ik vond de animatie gewoon het slechts.
De vierde is waarschijnlijk ook mijn favoriet, de vijfde was erg boeiend, en de zesde was gewoon een Batman vs vijand verhaal, maar daarom niet minder leuk!
Leuk animatieproject dat een brug slaat tussen Batman Begins en The Dark Knight. Mooie animatie; de zes onderling verbonden verhaaltjes zijn ook goed gerangschikt, zodat de dramatische kracht steeds iets toeneemt. De stemmencast is ook prima. Al met al een interessante aanvulling op de films.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Batman: The Dark Knight Returns, Part 2