• 9.370.323 stemmen

El Pantano de los Cuervos (1974)

Horror | 83 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: The Swamp of the Ravens

Oorsprong: Spanje / Ecuador

Geregisseerd door: Manuel Caño

Met onder meer: Ramiro Oliveros, Marcelle Bichette en Fernando Sancho

Gesproken taal: Spaans

Plot El Pantano de los Cuervos

Dr. Frosta voert vreemde experimenten uit op verse lijken. Als hij een lijk niet meer kan gebruiken dumpt hij het in het moeras. Na een tijdje is het moeras echter wel vol en begint er toch wat beweging in de lijken te komen.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Intrigerend bizar filmpje over krankzinnige geleerde die de doden weer tot leven probeert te wekken in een huisje in een moeras vol met roofvogels.

Vreemde mengelmoes van sfeervolle duistere beelden en volslagen filmische onkunde.

Necrofilie, suicidale zombies, zangers die optreden met een opblaaspop en politieagenten die met losse lichaamsdelen rondlopen.

Voer voor de ware connaiseur.

avatar van joolstein

joolstein

Een ondermaatse low-budget 70's Euro-horror. De film begint met een flashback van een student Frosta (gekke wetenschapper) die verboden wordt om experimenten uit te voeren op lijken. Hierna volgt er nog een flashback!!? Een teken dat we hier te maken hebben met zeer slecht filmmaken. En inderdaad is deze film, die opgenomen is in het moeras van Ecuador, één grote chaos. Er gebeurd eigenlijk maar weinig en meest van de tijd zien we scenes met teveel dialogen of beelden van zwarte gieren. Het rare is eigenlijk dat er tussen die al scenes en chaos een paar vreemde en atmosferische scenes bevinden. Zo zijn de hoofden van zombies die uit het moeras steken zeer verontrustend ook al zijn ze wel passief. Daarnaast is er ook een scene met necrofilie en dan is er nog een zanger die een soort liedje neuriet voor een mannequin met de vermoedelijke titel "My Own Robot." De scenes met de jolige rechercheur die een gevonden hand kreeg en die blijkbaar zichzelf konden dupliceren, werd wel aangehaald maar nergens uitgewerkt. Tot slot had de filmtitel eigenlijk "The Swamp of the vultures" moeten zijn. Vermoedelijk was dit een soort poging om de laatste scene te verantwoorden als Dr. Frosta Poe's 'Raven' citeert.