• 9.370.360 stemmen

Geregisseerd door: Kôji Shiraishi

Met onder meer: Eriko Sato, Haruhiko Kato en Miki Mizuno

Gesproken taal: Japans

Plot Kuchisake-Onna

Volgens de legende, ontvoert een vrouw met ingesneden mondhoeken kleine kinderen, om ze vervolgens te bewerken met een grote schaar. Als drie jongetjes uit nieuwsgierigheid naar haar op zoek gaan in het park, blijkt dat deze legende niet alleen in de belevingswereld van de plaatselijke bevolking bestaat.

Kyôko Yamashita

Kazuko Yoshida

Shiho Nakajima

avatar van vito666

vito666

is aparte film ik vond het wel fijn wegkijken gekke japaners

avatar van Boeikens

Boeikens

Het is een typische Japanse horrorfilm.

De gore is aanwezig maar weinig in beeld gebracht.

Het verhaal is redelijk saai in het begin maar naar het einde toe wordt het wat beter.

Het Japans acteertalent is ook niet ieders smaak.

avatar van Aztique

Aztique

Ik vond hem wel aardig. Het begint erg interessant en boeiend, maar na een tijdje word hij veel te langdradig, en zelfs saai. Jammer, ik vond het begin erg leuk.

avatar van maxo922

maxo922

Matige film.

Het eerste kwartier was zeer goed, goede sfeer, leuke scenes.

Maar daarna wordt hij echt verschikkelijk saai. Pas de laatste 20 minuutjes wordt hij weer spannend, (als ze naar dat huis gaan).

Ik vond het alleen wel heel slecht en simpel verzonnen, dat die man (leraar) het zoontje is van die vrouw. Ook jammer dat er slecht werd geacteerd. In het begin vond ik die vrouw wel leuk bedacht, lekker creepy, maar hoe vaker ze in beeld kwam, hoe minder creepy ze werd. Toch is dat gedoe met die, soort van, afgesneden mond wel leuk gedaan, dus das wel een klein pluspuntje.

Conclusie: gemiddeld, * 2,5

Gemiddelde Japanse horror.

De 'vrouw' is niet zozeer echt eng, maar wel unsettling. Hierdoor wordt het weer meer een mysterie (Noroi flashbacks), hoewel dan wel duidelijker in de vorm van een doorsnee Japanse horror waardoor het effect niet altijd even optimaal is.

Op zich een aardig verhaaltje dat er achter steekt, al is het uiteraard de zoveelste variant. Het middenstuk is een beetje droog en mist wat sfeer, maar het begin en einde zorgen ervoor dat je de film met een overwegend positief gevoel de film kan afsluiten. Naar het einde toe zitten er wel weer een aantal erg aardige scenes in. Gelukkig duurt het ook allemaal niet te lang.

Shiraishi's vroege werk is best degelijk, maar kan zich amper meten met Grotesque. Hopelijk gaat hij een beetje op dat elan verder, maar hij is blijkbaar goed z'n best aan doen van alle horrorwalletjes een graantje mee te pikken. Ben op zich wel benieuwd wat z'n volgende project zal worden.

Vermakelijk Aziatisch horrorfilmpje, maar behoort zeker niet tot de groten.

Kleine 3.0*

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Klinkt nog wel aardig, maar Erika Sato trekt me over de streep .

avatar van SlasherMovieMan

SlasherMovieMan

Is dit inderdaad zo'n mega brute horrorfilm die iedereen laat kotsen of is het maar weer een overhypte Japanse horror flick?

Dat laatste is het toch wel zo'n beetje. Echt gewoon overhypt. Ik vind dat gedoe met die legende van dat mens ook niet zo creepy en kon me maar weinig boeien. Toch wanneer het eenmaal op z'n brutaliteit moet uitkomen is deze film toch echt wel super. Maar daar blijft het naar mijn mening wel bij. Helaas zijn er wel meer van dit soort overhypte horrorfilms.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Na het alleraardigste en vreemde Noroi de tweede film die ik zie van deze regisseur. En wederom een lekker vreemde en best sfeervolle horror. Film begint vooral erg goed. Acteerwerk is niet al te best, maar er wordt een prima sfeer neergezet en ook de verschijning van de vrouw met uitgesneden mondhoeken levert een paar sterke momenten op. Het blijft een typische Japanse verschijning, maar toch voelt mevrouw Joker frisser aan dan de zoveelste Grudge/Ring vrouwen met het haar voor het gezicht.

Jammer genoeg raakt de film ergens halverwege een beetje van het spoor af. De 'helden' (een leraar en lerares) zijn behoorlijk oninteressante en vlakke personages en ook hun hele zoektocht weet maar zelden te boeien. Daarnaast is de lerares geregeld behoorlijk vervelend met haar constante gejammer. En er worden af en toe nogal onlogische keuzes gemaakt door de personages. Zelfs door de spookvrouw zelf, die maar wat graag met haar schaar tekeer gaat, maar op een gegeven moment enkel haar slachtoffers schopt, terwijl ze op de grond liggen. Beetje lullig ziet dat eruit. Verder begint het op een gegeven moment wel te storen dat men maar bar weinig uitlegt. En wat men wél uitlegt, klinkt vooral flauwtjes. Wat dat betreft moet deze Slit-Mouthed Woman het vooral hebben van een paar sterke scènes, met name rondom het titelfiguur. Verder is het gewoon alleraardigst, maar echt uitzonderlijk wil de film nergens worden.

3 sterren.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Doorsnee j-horror. Het verhaal kan een beetje horrorliefhebber ondertussen dromen: boze geest (altijd een vrouw) wil blinde wraak, al dan niet terecht. De film wijkt echter op een aantal kleine puntjes af van de typische Japanse horror, waardoor het nog wel genietbaar blijft.

De sfeer is gemoedelijker en de geest redelijk atypisch qua gedrag. De zoektocht van de hoofdpersonen is meer speurwerk dan horroractie. Schrikmomenten en schrikeffecten komen nauwelijks voor. Hier en daar komen de gebeurtenissen wel vervreemdend over, maar spannend wordt het nooit. Tegen het einde wordt alsnog een versnelling hoger geschakeld en vloeit er een beetje bloed. De ontknoping is helaas weer wat onbevredigend.

De film weet hier en daar best te verrassen, bijzonder goed wordt het echter nergens. Voer voor j-horror completisten. 2,5*

avatar van tattoobob

tattoobob

Een japanse"Urban Legend" ben benieuwd.