• 9.375.183 stemmen

Met onder meer: Mamatha Bhukya, Urmila Dammannagari en Ramachandriah Marikanti

• Prime Video Bekijk via Prime Video
  • MUBI Bekijk via MUBI

Plot Vanaja

De 14-jarige Vanaja is zo arm dat ze zich zelfs geen pen kan veroorloven op school. Na de dood van haar moeder raakte haar vader aan lager wal en stapelden de schulden zich op. Vania verliet de school en ze ging als dienstmeisje inwonen op het landgoed van Rama Devi, ooit een beroemde Kuchipudi-danseres, die nu al haar tijd en invloed besteedt aan de politieke carrière van haar zoon Shekhar. De schrandere Vanaja slaagt er zelfs in gratis danslessen van de meesteres te krijgen. Maar ook de moreel verwerpelijke Shekhar heeft haar aanwezigheid opgemerkt.

avatar van tonnyhk

tonnyhk

Na het bekijken van de prachtige Indiaanse film Shadows of Time waren mijn verwachtingen voor deze film hooggespannen. Helaas viel deze film mij echter erg tegen. Deze film kon mij niet echt boeien en ik kom dan ook niet verder als een 2,5 als waardering

avatar van film-gek

film-gek

Erg mooie en zeer goede film is dit!

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Indiase film nummer 4 voor mij. Het niet al te lage tempo zorgt ervoor dat de film nooit echt saai wordt, maar om nu te zeggen dat de film imponeert, neen. Op cinematografisch gebied dik in orde, inhoudelijk kon het niet altijd even hard boeien, maar blijft heel aardig. Maar liefst 26 oscars heeft dit nog vrij toegankelijke filmhuis-film gewonnen! Op een DT-fout in de ondertiteling na, vrij goed.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11910 berichten

Absoluut niet slecht en sympathiek filmpje hoor, maar ook door persoonlijke omstandigheden had ik toch wat moeite mijn aandacht hier de hele film vast te houden. Te veel zaken ook die verloren in vertaling - zowel in de wat haperende Engelse ondertiteling op MUBI als op de figuurlijke manier met alle gebruiken en mores op het platteland. Misschien dat als ik heel eerlijk ben liever een wat gladdere Bollywoodfilm over dit onderwerp zie qua aandachtsspanne. En tegelijkertijd: ik vind het verschrikkelijk knap, naturel gespeeld. Een kleine 3,0* maar dat lag vooral aan hoe ik in de wedstrijd stond.