Genre: Actie / Fantasy
Gesproken taal: Engels, Japans en Hindi
Releasedatum: 9 april 2009
Bekijk via Disney+
Plot Dragonball Evolution
"The legend comes to life."
Goku is een jongen die een dragonball in zijn bezit heeft. Gecreëerd door een buitenaards ras en gekweekt op aarde door de machtige Piccolo. Met alle dragonballs bij elkaar, kun je een draak oproepen die vervolgens één wens vervult. De op sterven liggende grootvader van Goku heeft een laatste verzoek om met de grote Master Roshi alle dragonballs te vinden. Maar de missie is moeilijker dan het lijkt, want er zijn er zeven van op de wereld.
Goku
Master Mutaito
Carey Fuller
Emi
roc12345
deze dragonball de gevecht scenes denk ik zullen een beetje op
Lung fu moon gaan lijken of toch niet
wat denken jullie ervan
aleen als je Lung fu moon hebt gezien
een echte martial arts movie
een beestje met dragonball te vergelijken vind ik
Ik zou Tony Yaa als vegeta willen zien in dbz
maar dat is alleen bruce lee
ze hadden meer acteurs kunnen casten die meer ervaring hebben in
martial arts films maar dat is in deze film aleen
Yun-Fat Chow
Alsjeblieft niet, als ze niet eens een fatsoenlijk DB film kunnen maken, die trouw is aan de manga, ipv. Kung Fu hustle achtige gevechten, dan kun je een DBZ niet maken, of de bedoeling moet zijn dat de film je aan het lachen moet krijgen.
Tony Jaa is een fantastische martial-arts ster, maar hem casten als Vegeta, is net zo fout als de persoon die Yamcha in deze film speelt. Je kunt net zo goed de bejaarde Chuck Norris vragen voor de rol van Vegeta, zoooover zie ik de gelijkenis tussen Vegeta en Tony.
hahahahaha laate me niet lachen chuck norris
en over yamacha heb je wel gelijk
hij heedt lang haar in anime en in de film lang kort
de film zal de weg wel schoon maken
nog 6 maanden!!!!!!!!
roc12345
Blijkbaar (http://dbthemovie.com/) komt de trailer nog niet bij Max payne uit, maar nog later in verband met aanpassingen in de effecten.
Erg jammer wel, keek er erg naar uit, hoewel we dachten de uiteindelijke versie al gezien te hebben, krijgen we dus een andere theatrical trailer te zien, wanneer die ook moge uitkomen.
Gelukkig maar wat ben ik opgelucht ik wist gewoon
dat dit niet klopte het beste gedeelte komt altijd later
de first look is bijna altijd wat krabbelig maar langzaam maar
zaker als er meer vrij komt dan komt het beste
een pluimpje
Sasja
hahahahaha laate me niet lachen chuck norris
en over yamacha heb je wel gelijk
hij heedt lang haar in anime en in de film lang kort
de film zal de weg wel schoon maken
nog 6 maanden!!!!!!!!
nou eigenlijk net als het haar van Bulma wilde het haar van Yamcha ook wel eens veranderen. Eerst had hij lang haar toen hij nog een woestijn bandiet was en toen hij aan zijn eerste tournament meedeet had hij kort haar omdat dat volgens Bulma de mode was of iets in die geest. en daaarna had hij weer lang haar
hub_011
laat Vegeta ook alstublieft een westeling zijn net als Goku een blanke als Goku en een chinees als vegeta nou wel een raar ras dan de saiyans hebben ze daar ook een china of japan
PrinceVegeta
hahahhaha je heb helemaal gelijk
hopen dat ze hem ni verpesten zoals piccolo
ik zou voor elk personage japanners casten.
Ik zou de film afblazen en geen real-life film van maken.
O.S.
Ik zou de film afblazen en geen real-life film van maken.
Ik geloof best dat er een real-life film van gemaakt moet kunnen worden. Het verhaal moet hetzelfde/zo dicht mogelijk als bij de serie blijven en qua actie en visualiteit zijn we in 2008 toch wel ver genoeg om hier iets schitterend van te maken. Dan moet er natuurlijk wel niet de verkeerde regisseur worden gekozen.
Hayabusa
Ik ben het er niet mee eens dat een film als DB op dit moment gemaakt kunt worden, dat had ik hier al eerder aangekaart. Als je sommige blockbuster ziet met fantastische "special effects", dan kun je er mee eens zijn, dat het hoogstens 5 á 10 minuten van een film is waar ze die fantastische effecten gebruiken.
Dat ga je niet redden bij de DB-franchise. Het is een manga, die specifieke komische-elementen heeft, en gevechten die je never nooit kunt verfilmen.
Zie jij een DB gevecht voor je van Son Goku vs. Jackie Chun voor je? Of King Picollo vs. Son Goku? Goku tegen de leger van de Red Ribbon Army, of tegen Pilaf? Ik niet.
Mensen kunnen niet eens een Hulk-film maken, die zijn "ware" kracht (in de stripboeken) kunnen evenaren. De laatste Superman-film was oersaai. Superman van de stripboeken, slaat de ene god-achtige wezen na de andere, Hollywood maakt alleen een film over Lex Luthor, omdat het technologie noch het budget toereikend is.
Ze kunnen wel een DB film maken, zoals nu, maar dan met belachelijke gevechten, waarschijnlijk slappe dialogen en komische elementen, die dan de film moeten redden.
Ik VREES dat dit een mix wordt tussen Forbidden Kingdom/Kung fu Hustle/Street Figter/ Mortal Kombat.
O.S.
Je kunt het natuurlijk nooit precies verfilmen, het is ook maar wat voor eisen je stelt. Die namen zeggen me overigens niet zo veel
ik zou voor elk personage japanners casten.
Ik vind dat van niet,japanners kunnen niet acteren.
Chatwin vind ik niet slecht gecast voor Goku.En ik vind het helemaal top dat dragonball westers word.was in de tekenfilm toch ook al
met zoveel linken naar het westen
grayfoxz
Waar de f*ck heb je het over. Japanse acteur zijn minstens even goed als die gasten uit hollywood, als ze al niet beter zijn.
OT: maar voor deze zouden ze inderdaad westese acteurs moeten gebruiken. Valt het iemand anders ook op dat in japanse amine best veel westerse figuren worden gebrokt. Vaker dan aziatische.
Pastichio Rocker
Aha, weer zo'n figuur die niet langs de taalbarriere heen kan en daarom maar roept dat ze niet kunnen acteren.
Het blijft trouwens leuk om te zien dat alle fanboys denken dat deze regisseur opeens wel een waardige film ten opzichte van het origineel zal maken, en niet een dik ver-Amerikaniseerde versie (zoals D.O.A. Dead Or Alive/Mortal Kombat/Street Fighter etc.) van een verder aardige Japanse serie. Ik voorspel nu al dat de personages totaal niet te vergelijken zullen zijn met hun tekenfilmpersonages.
O.S.
Ik vind de personages uit DB juist Japans(Aziatisch) lijken, en ook de omgeving.
hub_011
Het word gewoon amerikaans.zo als ik het graag zie
Kevin13
@ hub_011
wat vind je dan van Chow Yun-Fat ?
Nou ik ken geen een goede japanse acteur?ja mij valt het ook op
de japanse cultuur wilt zo dicht mogelijk bij de westerse cultuur staan is al jaren zo en dat is ook te zien in de japanse anime.
Ik vind dat persoonlijk niet iemand die roshi kan spelen
Kevin13
Ik vind dat persoonlijk niet iemand die roshi kan spelen
vind ik toch een pluspunt aan deze film! is de meest ervaren persoon van deze cast...
Sasja
En Justin vind je wel goed ? heb je hem al eens aan het werk gezien?
z'n werk? heeft die dat dan? het enige waar ik hem tot nu toe van ken is war of the worlds en daar vond ik em niet fantastisch
Ja ik vind chatwin niet slecht nee
Ja ik vind chatwin niet slecht nee
heel goed is hij ook weer ni, heb toch liever iemand anders gezien, inplaats van zo'n mager ventje
Goku is in dragonball ook niet helemaal gespierd
Goku is in dragonball ook niet helemaal gespierd
jah maar ook ni zo mager he
Pastichio Rocker
Nou ik ken geen een goede japanse acteur?ja mij valt het ook op
Racist!

Aangrijpend drama op HBO Max: 'I Know This Much Is True' behaalt hoge scores

De WOI-film 'Flyboys' met James Franco is nu gratis te bekijken op RakutenTV

Netflix verwijdert 'The Mauritanian' met Benedict Cumberbatch uit het aanbod

Van YouTube naar het witte doek: een greep uit de beste films gemaakt door YouTubers

Doragon Bôru Z 12: Fukkatsu no Fyushon!! Gokû to Bejîta
Animatie / Actie, 1995