• 8.904.384 stemmen

Geregisseerd door: Joseph Losey

Met onder meer: Van Heflin, Evelyn Keyes en John Maxwell

Plot The Prowler

"Watch out for…"

Webb Garwood is een cynische politieman, die gelooft dat succes komt door toevallige omstandigheden. Wanneer hij reageert op een klacht over een stalker bij Susan Gilvray's huis, voelt Webb zich meteen tot haar en haar rijkdom aangetrokken. Webb keert terug naar Susan om haar bij te praten en begint een romance met haar. Susan voelt zich schuldig tegenover haar man William en verbreekt de relatie met Webb. De geobsedeerde Webb doet zich nu voor als stalker en weet William naar buiten te lokken. Hij schiet William neer en meldt zich vervolgens zogenaamd toevallig bij Susan aan, maakt misbruik van haar verwarring en ze gelooft zijn verhaal. Webb ziet nu kans met Susan te trouwen. Susan komt echter bij toeval achter de ware toedracht met betrekking tot de dood van William

Webb Garwood

John Gilvray

Motel Manager

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Een meeslepende film-noir/misdaad -film die baadt in een klimaat van corruptie en verderf en opgroeit naar een echte climax. De kineast Losey zou later het thema van de manipulatie ook aanwenden in zijn bekende prent "The Servant".

avatar van stephan73

stephan73

Komt 1 Februari uit op DVD via VCI!

Drama - - PROWLER, THE - vcientertainment.com

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Blu-ray release: 10 maart 2015 (restored).

avatar van de grunt

de grunt

Dogie Hogan schreef:

Blu-ray release: 10 maart 2015 (restored).

Blu-ray review The Prowler

Weergaloze transfer.

avatar van mrklm

mrklm

Sterke, originele film noir met deze keer een 'homme fatale', gespeeld door Van Heflin. Hij is één van de twee politieagenten die reageert op een telefoontje van de steenrijke Susan [Evelyn Keyes], een aantrekkelijke vrouw wiens echtgenote [Sherry Hall] een aardig centje verdient als nacht-DJ bij een populair radiostation. Susan beweert dat er een 'prowler' rond sluipt, maar Webb Garwood [Heflin] en partner Bud Crocker [John Maxwell] vinden geen aanwijzingen. Later die avond keert Webb terug, naar eigen zeggen om Susan nog eens gerust te stellen, en hij weet haar over te halen een kop koffie met hem te drinken. Wanneer het Webb eindelijk lukt Susan te verleiden moet er in zijn ogen nog één obstakel uit de weg worden geruimd: haar echtgenoot.

Minder gestileerd dan de klassieke film noirs, maar het scenario is een perfecte mix van alle benodigde ingrediënten. Keyes is erg goed als de vrouw van wiens motieven nooit helemaal duidelijk zijn en Van Heflin blinkt uit in een ongebruikelijke, onsympathieke rol. Donald Trumbo, die naar verluidt ook meewerkte aan het scenario, verzorgde de stem van de DJ en zorgt in die rol voor een aantal sterke ironische momenten. De spannende finale is ironie in optima forma en onderstreept nog maar eens dat deze weinig bekende film zich kan meten met de beste genregenoten.

avatar van Brix

Brix

• 19187 berichten

Fantastisch acteerwerk van Heflin.

Hij stond al heel hoog in mijn achting, maar dat hij dit ook aankon...

Keyes is trouwens ook erg goed.

Een pakkende noir, die deze cast verdiende.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Schitterende film met uitstekende hoofdrollen.

Ook leuk om te weten is dat Robert Aldrich hier regieassistent was.

avatar van clubsport

clubsport

Sterke film met een goede opbouw al gaat het begin wat snel , Heflin kennen we niet echt als bad guy maar hij doet het verdienstelijk , Evelyn keyes was mij nagenoeg onbekend als actrice maar ik vond haar sterk spelen .

avatar van wihu61

wihu61

Geen onaangename film, maar de reeks ongeloofwaardige karakterontwikkelingen was me iets te groot.