• 9.371.167 stemmen

Geregisseerd door: Heung-Sik Park

Met onder meer: Kim Kang-woo, Son Tae-young en Baek Jong-hak

Gesproken taal: Koreaans

Plot Gyeongui-seon

"At the end of the road, Love starts..."

In The Railroad volgen we afwisselend het dagelijks leven van twee personages. De jonge, aantrekkelijke, metrobestuurder Man Soo krijgt op onregelmatige tijden op een bepaald station lunchpakketjes aangeboden door een onbekende vrouw en wordt 's nachts geplaagd door nachtmerries. Universitair medewerker Hana heeft een verhouding met een professor, maar is ontevreden met haar leven. Beiden zullen elkaar uiteindelijk ontmoeten, midden in de nacht op een afgelegen station aan de grens met Noord-Korea.

Kim Man-soo

Professor Kim Ho

Driver Seoul-Sinuiju

Kyobo Bookstore as a cashier

Newsstand girl

avatar van Villevalo23

Villevalo23

Hoewel de film allesbehalve spectaculair is en soms zelfs een beetje langdradig aandoet is het zeker geen slechte productie. De film volgt twee verhaallijnen waarvan ik degene over een universitair medewerker mij niet helemaal meeviel. Het verhaal is in mijn ogen te standaard en er wordt door de regisseur te weinig mee gedaan. Dit in tegenstelling tot de tweede verhaallijn, een sobere vertelling over een metrobestuurder en zijn mentale problemen na een door hem waargenomen 'ongeluk'.

De laatste ca. 20 minuten van de film vormt een zeer aangrijpend relaas!

Cinematografisch zat de film prima in elkaar en op sommige momenten waren de beelden betoverend mooi.

Een film die duidelijk zijn zwakkere met sterkere momenten afwisselt.

avatar van BBarbie

BBarbie

Eenvoudige film over twee psychisch gewonde mensen, die elkaar uiteindelijk treffen op een verlaten station in the middle-of-nowhere. Daarmee vloeien de twee gescheiden verhaallijnen tenslotte samen. Regisseur Heung-Sik Park neemt de tijd om de beide protagonisten en hun problemen in retrospectief te introduceren. Goed geacteerd, maar de verhalen had best wat vinniger mogen zijn.