Genre: Animatie / Familie
Geregisseerd door: Sam Fell en Robert Stevenhagen
Met onder meer: Matthew Broderick, Dustin Hoffman en Emma Watson
Releasedatum: 4 februari 2009
Plot The Tale of Despereaux
"Small Mouse. Big Dreams."
Het verhaal speelt zich af in Dor, een magisch koninkrijk waar ooit het zonlicht scheen, iedereen uitbundig lachte en de lekkerste soep ter wereld werd gemaakt. Door een verschrikkelijk ongeluk komt hier plots verandering in. De koninklijke familie is doodongelukkig en het land kleurt grijs, tot op een dag een moedige en romantische muis genaamd Despereaux Tilling ter wereld komt. De muizenwereld blijkt al snel te klein voor zijn ridderlijke ideeën en samen met zijn vriend Roscuro de rat, trekt hij op avontuur. Hij wordt verliefd op de menselijke prinses Pea en hij gaat op missie met zijn vriend om de prinses te redden van al haar problemen.
Despereaux (stemrol)
Boldo (stemrol)
Botticelli (stemrol)
Gregory (stemrol)
Raffael77
Grafisch gezien kan het niet tegen Pixar op.
De muis ziet er wel erg goed uit maar de mensen zijn minder goed gemaakt.
Het is idd niet echt een boeiend verhaal en daarom ook een stuk minder aantrekkelijk om te kijken.
opa_paul
Weer een prachtige animatiefilm! Het blijft interessant hoe ze het zo mooi kunnen maken. Vooral de 'zwevende camera' door 'Rat World' was erg indrukwekkend.
(Het blijft raar als je erover nadenkt, dat ze vaak in animatiefilms dingen gebruiken uit de grote 'Hollywood films'. Zoals de 'zwevende camera's', de 'lange 360 takes' enz. In de grote productiefilms zijn dit inmens moeilijk dure scenes om te filmen en in deze animatiefilms natuurlijk niet. Toch viel het op en was het erg mooi gemaakt.)
Ook het geluid was erg goed. Ik heb de film met koptelefoon bekeken en dan valt het geluid absoluut op. Het is dan ook vele malen beter dan menig 'normale' film. De stemmen van de 'sterren' zijn leuk, maar heb dat principe nooit echt begrepen. Hoe die 'sterren' miljoenen verdienen voor een paar uur tijd, terwijl heel veel mensen pas aan het eind van de film weten wie nou wiens stem in heeft gesproken! Ik denk dat het uiteraard gewoon een verkooptechniek is om mensen naar de bios te laten komen, omdat het ingesproken is door 'de sterren'. De stem van Dustin Hoffman sprong er mijn inziens wel echt uit!
Het verhaal viel me zoals een hoop op de site wat tegen. Het is niet zo spannend en interessant als de andere animatiefilms. Het pakt pas vrij laat en helaas is de film dan al bijna afgelopen. Het blijft natuurlijk een soort Ratatouille 2, maar dat zullen ze vast niet toegeven.
Conclusie: Mooi gemaakt, goed geluid, matig verhaal, maar lang niet zo goed als Ice Age, Shark Tale, Ratatouille, Shrek en dergelijke!
Jedi
Prachtig naar mijn mening. Het is inderdaad misschien wat moeilijker te volgen voor de jongere kinderen, maar het is zeker een film voor iedere leeftijd. Het verloop van verschillende verhaallijnen die uiteindelijk toch bij elkaar komen vind ik erg leuk uitgewerkt. Op grafisch gebied stroomde de wereld uit de film mijn kamer in, werd meegesleept door het verhaal en het is prachtig geillustreerd.
Mijn cijfer baseer ik dan ook op animatiefilms, en daar beoordeel ik deze film ook naar. Grafisch, audiotechnisch en verhaal zit prachtig in elkaar.
Een dikke pluim voor deze film! 4.5*
the new guy
Best leuk gemaakt. Alles voor kinderen lijkt er in eerste instantie in te zitten. Helaas dat het verhaal zo'n bizar slecht bijeengeraapt zootje is. Meerdere verhaallijnen die met een flinterdun draadje bijelkaar worden gehouden.
Dit is niet goed. Echt niet.
Riel
De stemmen van de 'sterren' zijn leuk, maar heb dat principe nooit echt begrepen. Hoe die 'sterren' miljoenen verdienen voor een paar uur tijd, terwijl heel veel mensen pas aan het eind van de film weten wie!
Een paar uur tijd?
Heb een korte game met wat collega's ingesproken en dat kostte al twee dagen
Reken maar dat inspreken 1) écht verschikkelijk lastig is en 2) érg veel tijd kost
dartviper
Best wel een goede film. Goed om te kijken echter vindt ik dat er veel andacht besteed is aan de muizen en de ratten maar aan de mensen is weinig aandacht besteed. Voor de rest leuke film. 2.0 sterren.
Rianneke_Dan
Vond het echt geen goede animatiefilm. Het verhaal was heel totaal niet boeiend en ik vond het teveel lijken op Ratatouille. Die ik overigens wel heel leuk vind. De karakters waren saai en niet grappig, en ik vond de animatie er zelf ook niet zo goed uitzien. Deze film kan het natuurlijk lang niet halen bij films zoals Ice Age, Shrek, Ratatouille etc. Viel mij dus erg tegen.
Kleine 1.5*
Sjan
Weinig grappen, iets te serieus en 'drammerig lief' om echt boeiend te zijn. De werelden en muizen/ratten zien er wel prachtig uit en ook de muziek is goed gekozen. Toch een van de mindere animatiefilms die ik tot nog toe gezien heb.
Een krappe 3.
Henkebart
Dit is niet goed. Echt niet.
Dus als de film niet goed is en een slecht bij elkaar geraapt zootje is, dan geef je hem 2 sterren...
Leland Palmer
Erg vermakelijk filmpje. Vooral visueel erg mooi, veel beter dan verwacht. Despereaux is een leuk karakter en de werelden die we te zien krijgen zijn erg mooi. Eerst het mooie Mouse World, waar we vervolgens het nog mooiere Rat World te zien krijgen. Erg mooi gedaan.
Het verhaal stelt niet zoveel voor, alle nodige clichés worden even uit de kast getrokken en het is allemaal zo voorspelbaar als wat, maar dat maakt niet veel uit. Ondertussen is het erg vermakelijk allemaal. Zo nu en dan zakt de film jammergenoeg wel even in, maar dit wordt vaak weer snel opgepakt dankzij een mooi shot of spannend moment. Ja, geslaagde animatiefilm wat mij betreft.
sofripa
Mooi gemaakt, en Desperaux heeft zeker hart, maar helaas te weinig verhaal. Allemaal losse lijntjes die naar het einde zijn gebreid. Beetje jammer. 2,5 sterren
Fryce
De eerste helft vond ik erg goed, lekker origineel en vol avontuur. Daarna werd hij wat saai en voorspelbaar en verloor hij zijn originaliteit.
handelaar
Weinig originele tekenfilm waarbij de animatie van het muisje Despereaux en de ratten wel erg geslaagd zijn maar de rest erg houterig overkomt. Waar je bij pixar tegenwoordig niet meer denkt aan computeranimatie is dit bij deze zeker nog het geval, daarbij is ook het verhaal niet erg hoogstaand en vind ik dit alles bij elkaar een van de mindere tekenfilms.
pardalis
Een toffe film, weliswaar in het Nederlands bekeken. Eentje met muisjes en ratten, maar je kan er zeker weer sympathie voor opbrengen. Het zit leuk in mekaar en het blijft boeien tot het einde toe. Het dialect erin is ook schitterend !!! Er is heel wat oog voor detail, zeker wat de werelden van zowel ratten als muizen betreft. Disney en pixar kunnen er misschien een nog iets sterker verhaal van maken, maar voor mij zeker geslaagd !!!
En er zit nog een moraal van het verhaal in deze film, daardoor zeker ok !
dikkop
Erg leuke animatie, zeker de moeite waard als je toch een tekenfilm wilt zien.
Geen Pixar.
Niet dat de animaties heel erg belangrijk moeten zijn en de bovenoemde studio altijd kwaliteit levert, maar dit verhaal mist duidelijk humor, originaliteit en een knipoog naar de volwassenen. Het verhaal is, na een redelijk begin, behoorlijk zoutloos en kent de zoete moraal die we al tig keer eerder voorbij hebben zien komen. Als dan sommige animaties overduidelijk lelijk worden en Fiona uit Shrek ook nog eens geleend blijkt. Tsja, dan houdt het een beetje op. Met name omdat de ratten en de kok al waren geweest.
Alleen aardig voor de allerkleinsten.
chanel34
Mooie animatie....
Maar waarom weer een muis, eten en een kok?
Rattetouille vond ik leuker, grappiger. Maar visueel is deze ietsjes beter.
missl
was deze uit in de bios in nederland?
hier op de site bij statistieken staat dat deze film op 4-2-2009 in Nederland ging draaien.
verder over de film; leuke animatie, vlot verhaal.
Grover
Bij de Aldi gehaald voor midprice....zou eigenlijk al iets aan moeten geven....toch....niet echt slecht gedaan. Verhaal is idd. dunnetjes en niet echt overtuigend. Wel met hier en daar een kleine kwinkslag naar levensbeschouwing, maar het is dunnetjes gezaaid met de humor. De animatie is over het geheel redelijk, vooral de rat/muizen wereld zijn goed gedaan. Verder vind ik het wat aan bepaalde typetjes ontberen, die de sympathie kunnen opwekken en iets extra's meebrengen. Als geheel net voldoende.
_Moonwalker
En er zit nog een moraal van het verhaal in deze film, daardoor zeker ok !

Voor de tweede keer gezien, de film blijft oké maar niet erg bijzonder. Het weinig bijzondere verhaaltje wordt enigzins gered door de goede stemmencast en de sporadisch zeer fraaie animatie, maar de film oogt hier en daar wat 'onaf' en kaal. Vlakke animatie wordt afgewisseld met enorm detailleerde scenes. Het kleurgebruik, geïnspireerd door klassieke schilders, is wel erg mooi, net als de muziek. Ruim voldoende derhalve, maar niet helemaal geslaagd.
Fran
- 1953 berichten
Leuke kinderfilm. De sfeer eromheen en het verhaal zijn heel aanlokkelijk en spannend om naar te kijken. De animaties zijn niet helemaal naar mijn smaak maar het blijft op zich toch wel een prettige film om naar te kijken. Voornamelijk de mensen vond ik wat minder in beeld gebracht. Wat is Despereaux toch een schattig muisje. Dit is zeker een leuke kinderfilm om naar te kijken.
Q Jones
Een leuk sprookje net als assepoester, sneeuw witje enzo.
Alleen dan in een modern geanimatiseerd jasje. Ik vond de film zeer goed, want er zitten zoveel mooie beelden in en de decors zijn om bij weg te dromen. De film is niet echt grappig maar wel leuk, ik denk dat kleine kinderen deze film niet echt kunnen waarderen omdat er zo weinig humor in zit en hij duurt ook vrij lang voor kinderen. Dit is jammer want veel oudere gaan niet naar animatiefilms terwijl dat deze film toch echt de moeite waard is
Q Jones
Nee ben ik het niet mee eens deze film heeft niet de intentie om een pixar film na te doen. Met deze film wilden de makers weer eens een echt sprookje vertellen alleen dan in de vorm van een animatie film
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Jammer.
Begon nochtans nog best leuk, maar gaat steeds meer bergafwaarts. Het is het verhaaltje dat totaal niet boeit, door een ongelukje wordt er geen soep meer gemaakt, whoosh iedereen ongelukkig, muis wordt verbannen omdat hij dapper is.. tja.. muis besluit samen met rat om alles weer in orde te krijgen, maar om er toch nog een spanningsboog in te krijgen wordt de prinses ontvoerd door de ratten zodat de muis haar kan redden. Om nog niet eens te spreken over de side-plots. Totaal geen stof om echt goed in mee te kunnen gaan en dus geen boeiend filmpje van te maken.
Ook voor een vermakelijk filmpje heeft het te weinig humor en de vreselijk overbodige voice-over telkens helpt ook niet echt mee.
Matig..
TheLionKingFan
Hmmmmm.............
Een beetje langdradig,maar toch wel leuk.
Desperaux is schattig!!

Dolphin Tale
Drama / Familie, 2011

Eliza Graves
Thriller / Mystery, 2014
gebaseerd op boekloyaltytotalitarian regimemouseforgivenesshonorunlikely friendshipcouragechivalry animal leadfantasy