• 9.370.827 stemmen

Geregisseerd door: Uri Barbash

Met onder meer: Arnon Zadok en Assi Dayan

Gesproken taal: Arabisch en Hebreeuws

Plot Me'Ahorei Hasoragim

In de staatsgevangenis van Israël is de veiligheidsofficier een corrupte man, hij dealt drugs en zaait haat tussen de Joodse en Arabische gevangenen. Het komt zelfs zo ver dat hij de Arabieren beschuldigt van moord op een Joodse gevangene en een van de Arabieren aanspoort zelfmoord te plegen. Een samenwerking tussen de twee groepen wordt op touw gezet. De Arabische Palestijn Issan en de Joodse Uri sporen hun achterban aan gezamenlijk verzet te bieden tegen de autoriteiten in de gevangenis, met verregaande gevolgen.

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Ik heb hem vandaag op een vlooien markt op VHS weten bemachtigen.Weetje,dit is echt een TOP FILM!Die oscar voor beste buitelandse film en die eerste prijs op het venice film festival zijn absoluut terecht!Ik vindt trouwens dat deze film meer aandacht verdiendt en dat hij op DVD zou moeten uitgebracht worden!(zie:mijn opmerking bij deze deze topic).

Arnon Zadok en Muhammed Bakri acteren zeer goed!en op de aftiteling stond dat bokskampioen Muhammed ALI een bijrol had als de broer van Issam(Muhammed Bakri).

Voor digenen die hem willen zien,is hier al een Trailer

Als je hem ziet liggen in de videotheek,moet je hem zeker een meepaken,hij is echt de moeite waard!

5 stralende sterren!