• 9.220.279 stemmen

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: William Maher

Met onder meer: Nick Stahl, AnnaSophia Robb en Charlize Theron

Plot Sleepwalking

Sleepwalking vertelt het verhaal van een 11-jarig meisje dat worstelt met het feit dat haar moeder haar verlaten heeft. Ze probeert, door veel met haar oom om te gaan, dit te verwerken. Alleen worstelt haar oom met zijn eigen onrustige leven.

logo tmdbimage

avatar van Theunissen

Aardig drama met een zeer goede cast. Niet bepaald een vrolijke film, de film is ook regelmatig saai en langdradig maar dat hoort misschien wel bij dit soort drama's. De zwembadscene vond ik overigens wel grappig met die twee jongens die aan het geilen waren op AnnaSophia Robb.

avatar van Norma

Norma

Aapje81 schreef:
Wat ik mij overigens achteraf afvroeg: was de zwembadscéne een droom? De hele film sneeuwt het namelijk en in die ene scéne schijnt ineens de zon.

Het was een overdekt binnen-zwembad.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Een film die voorbij is voor je er erg in hebt... Van de ene kant een verdienste, maar toch schort er ook iets aan. Het kabbelt wat voort, maar eigenlijk verdient zo'n verhaal een wat meer intense aanpak mét bijbehorende pakkende scenes. Zo is de scene van Stahl versus Hopper in no-time voorbij en is het merendeel van de scenes wel adequaat maar niet bijzonder. Een flink aantal mooie shots hadden best meer uitgebuit mogen worden, bijvoorbeeld het nu te korte stukje van Stahl op de fiets langs het spoor, vrij in het begin van de film. Dat had zo een mooie shot kunnen worden die hem in vogelvlucht zou inhalen en afgemaakt kon worden met een close-up van hem o.i.d.. Ook de scenes van Stahl en het meisje in het restaurant en in de auto komen wat standaard over, hoewel dat allemaal nergens aan het acteerwerk ligt. Wat dat betreft is dit een droomcast en juist daarom lagen mijn verwachtingen ook wel wat hoger dan normaal.

De scene in het zwembad is dan toch nog wel een klein juweeltje, voor mij vanwege de showcase in één van Norma's contests, een goede reden de film te gaan zien. Deed me in de verte ook een beetje denken aan Cybil Sheperd op de duikplank in 'The last picture show', ook al zo'n mooi stukje cinema. Toch is de uitwerking hier wat minder sterk. Verder zijn vooral Hopper en Harrelson sterke (bij)rollen toebedeeld en maken ze daar ook goed gebruik van.

Met toch een prima einde in mijn achterhoofd:

3,0*.

avatar van scorsese

Aardig drama over jongeman die wordt 'opgescheept' met zijn 12-jarige nichtje. Het uitzichtloze bestaan van de hoofdpersonages wordt versterkt door de kale en koude omgeving. Het verhaal heeft weinig om het lijf en sommige scenes zijn erg voorspelbaar. Goed acteerwerk door de gehele cast, alleen jammer dat Charlize Theron een vrij kleine rol heeft.

avatar van Robi

Robi

De film begon wel aardig met de oom die opgezadeld wordt met de dochter van zijn zus. Maar gaandeweg verzandt het drama en wordt het ook steeds ongeloofwaardiger. Om over de plot maar helemaal niet te spreken.

avatar van Tarkus

Tarkus

Goed verhaal, goede vertolkingen, en met enkele opmerkelijke namen in de cast o.a. Dennis Hopper en Woody Harrelson.

Helaas komt Charlize Theron, die toch als hoofdactrice vermeld staat, en een van de redenen was waarom ik deze DVD heb aangekocht, amper aan bod.

avatar van rep_robert

Voor zo'n goedkoop dvdtje inderdaad een verrassend goede drama film die over de gehele speelduur prima te vertoeven valt. De mooie, ingetogen rollen van Stahl en de leuke Robb doen je hart gedurende de film versmelten. De onderlinge band was erg mooi om te volgen. Ook credits voor de bijrol van Hopper, die in een helaas iets te korte periode toch een behoorlijk personage neerzet.

Dat is ook mijn kritiekpuntje op de film, ik had soms het idee dat niet aan de juiste dingen de goede hoeveelheid tijd werd besteed. Zo duurt het begin iets te lang en had het leventje op de boerderij wel langer gemogen.

Desalniettemin een mooie roadmovie.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Toch een beetje teleurgesteld over de waardering hier. Sleepwalking was juist een hele mooie film die toch echt een behoorlijke indruk op me heeft achtergelaten. Alles klopt hier ook gewoon aan en de spanning en emotie is erg te snijden. Met daarnaast ook een prima verzameling acteurs en een sombere grauwe setting. Toepasselijke sfeer want het verhaaltje zelf is ook niet rooskleurig. De man van Joleen (weer prachtig neergezet door Theron) zit door een wiethandel (ja in Amerika word dat niet gedoogd) in de gevangenis en dat heeft behoorlijke gevolgen voor Joleen en der dochter Tara, erg sterk gespeeld door Robb, die toch inderdaad je hart doet versmelten. Wat een stoere meid vond ik dat zeg, waar dan toch ook wanhoop achter schuilt. De film pakt pas helemaal uit waneer Joleen de benen neemt en James (ook erg mooi neergezet door Stahl, is ook alweer een poos geleden dat ik hem in een film heb gezien, denk sinds T3) voor Tara moet zorgen. De relatie loopt in het begin niet echt goed en de vanzelfsprekende problemen blijven zich maar opstapelen. Dan is er voor James en Tara ook maar een oplossing, hetzelfte doen als wat Joleen deed.

En zo krijgen we een ontroerende, roadmovie-ogende avontuur voorgeschoteld. Vrolijk en hoopvol word de film maar nergens en het word ook allemaal veel erger waneer Tara en James gaan schuilen bij James' vader gespeeld door Dennis Hopper, wat toch een ongelovelijke harteloze klootzak was dat zeg. Net goed dat hij aan puin werd geslagen door James. Verder vond ik die detective wel erg sympatiek. Verder vond ik ook die zwembad scene erg mooi en het einde was ook erg aangrijpend.

Gewoon een schitterende film waar meer inzit wat ik er van verwacht heb. Spookt nog steeds in me hoofd. Jammer dat deze de bioscoop niet heeft gehaald.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Een soort sociale roadmovie die zich bij momenten wel een beetje voortsleept, maar de tussenstops zijn wel steeds de moeite (zwembad, boerderij). Aardig, maar niet overweldigend.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Een degelijk - maar tevens slaapverwekkend drama over een meisje dat haar moeder een tijdje moet missen wegens de omstandigheden. Ze wordt opgevangen door oom James die toch niets anders te doen heeft omdat hij net ontslagen is. Het verdere ''worstelen met zijn onrustige leven'', zoals je in de beschrijving kunt vernemen, duid dan eigenlijk alleen nog op de huurlasten die niet afgelost kunnen worden. Maar wanneer Woody Harrelson hem opvangt en er zelfs wat Chinezen over de vloer komen om bier te drinken is er alsnog niets aan de hand. Er moet gezocht worden naar een onderkomen en de boerderij van de kwaaie vader is een voor de hand liggende keuze. De story continues met overtuigend samenspel maar nergens werd het heel erg boeiend. Iets te tam dus naar mijn idee.

avatar van frans123

frans123

Film gekocht voor een eurie bij Bart Smit...Aardige film,maar het wordt nooit een erg goede film Het motto is "To be or not to be".Het boerderijgedeelte duurde te lang , en je voelde waar het heen zou gaan.. Toch een prettige filmavond gehad....(hihihihi)

avatar van frans123

frans123

Robi schreef:

O ja...andere film gezien??