• 9.374.084 stemmen

Geregisseerd door: Paul Ruven

Met onder meer: Frank Lammers, Terry Pheto en Mosa Kaiser

Gesproken taal: Nederlands

Plot Mafrika

Een Nederlandse man (Frank Lammers) ontdekt vlak voor zijn huwelijk dat hij een Afrikaanse dochter heeft. Is het chantage of niet? Dat moet hij snel voor de bruiloft uitzoeken. Hij moet met zijn vermeende dochter door een Afrikaans land-in-opstand, achter een verrassend mysterie zien te komen.

avatar van gotti

Ben benieuwd of Ruven het geheim van Hollywood hier weet toe te passen en of het gaat werken...

Teaser (die meer op een trailer lijkt): http://tinyurl.com/38pfuz

En zou dit geen logischer plaatje zijn voor hier?

avatar van gotti

Ben nog niet echt onder de indruk...

Quentin

Paul Ruven-actrice Ashleigh Callie overleden. Een triest bericht van Mafrika-regisseur Paul Ruven: 'We hoorden net hettragische nieuws dat een van de twee hoofdactrices van mijn nieuwe filmMafrika (voorheen Surprise) is overleden als gevolg van een auto ongeluk,een frontale botsing. De 32 jarige Zuid Afrikaanse Ashleigh Callie was deafgelopen twee jaar gekozen tot de populairste actrice van Zuid Afrika enmaakte hier mee haar speelfilmdebuut. Ze speelde een van de hoofdrollen inde populairste soap Isidingo. Ze was zo populair als Lady Di, is op dediverse websites met afscheidsgroeten te lezen. In de jongerenkomedieMafrika speelt ze de aanstaande bruid van hoofdrolspeler Frank Lammers.Mafrika gaat over een politiek incorrecte regisseur, die net voor zijnhuwelijk in Afrika een prijs gaat ophalen voor een wereldberoemdAfrika-spotje, dat hij 15 jaar geleden regisseerde. Ineens staat er eenzwart meisje voor hem, die beweert zijn dochter te zijn. Dat is het beginvan een pittige komedie, waarin de show wordt gestolen door de jonge actriceMosa Kaiser, die eerder in films als Hotel Rwanda speelde. Wordt inseptember in de bioscoop verwacht.'

(Bron: OK)

avatar van raymon

raymon

vind de teaser egt 3 keer niks, grappig stukjes maar het voelt niet als een geheel en het lijkt meer op een White man in Afrika dan op het boven beschreven verhaal...

avatar van raymon

raymon

de poster ziet er wel goed uit, vind ik!

gotti schreef:

Dat is volgens mij de grote vraag van heel filmend nederland.

Wie brengt de film eigenlijk uit?

Quentin

Producent is gister failliet gegaan, volgens Ruven en Lammers is het nog maar de vraag of de film ooit uitkomt.

avatar van Wouter

Als een distributeur de film wil uitbrengen kan dat toch gewoon?

Quentin

Er is nog geen distributeur, en volgens het (aangeschoten) duo zou het lastig zijn om de film 'uit' het faillissement te halen.

avatar van De Mees

De Mees

Quentin schreef:

Wie is de producent?

Quentin schreef:

Als er een distributeur de film zou willen, zou dat wel lukken, denk ik.

avatar van lboom

lboom

Ik heb de film gisteren gezien en vond hem enorm leuk. Schande dat er geen distributeur is. Het is een voortreffelijke jongerenfilm die met veel vaart gemaakt is. Natuurlijk zijn er dingen waarvan je kunt denken kan het niet anders, maar door de spontaniteit waarmee alles op je afkomt, heb je iets van 'ach wat maakt het uit'. Je komt met een lekker gevoel de bioscoop uit. De hoofdrollen zijn prima bezet en de bijrollen zijn prachtig. Heeft de jury van het festival de film gezien? Frank Lammers verdient met deze film een nominatie.

avatar van gotti

Nog even in een eindsprint de publieksprijs gewonnen op het NFF. Grappig.

avatar van Quido

Quido

Als de film inderdaad 'werkt', zoals Ruven over het jeugdige testpubliek meldde en Lammers (en Ruven) later over het premièrepubliek, zal er vast toch wel iemand geïnteresseerd zijn hem uit te brengen.

avatar van gotti

Dit zal toch iig wel op dvd verschijnen, lijkt me...

avatar van MFEO

MFEO

Ik wil deze film in de bioscoop zien. Belachelijk dat er geen distributeur is die hem in de bioscoop wil brengen. Terwijl er ze dat wel met genoeg rotzooi doen.

avatar van Sheepflo

Sheepflo

Weet iemand hoe het zit met de dvd release?

avatar van Quido

Quido

Film ligt nog steeds bij de curator van het faillissement. Ze zijn bezig om hem daaruit te krijgen, maar gaat erg langzaam. Wellicht dat er dan zelfs nog een bioscooprelease in zit, anders waarschijnlijk wel een DVD.

avatar van Bridgetvh

Bridgetvh

Op film1 gezien. Goeie film!

Quido schreef:

Volgens mij wil niemand de film in de bios uitbrengen. Als de film wel op dvd uitkan, dan toch ook in de bios?

avatar van Thom1994

Thom1994

Heb het niet kunnen volhouden vanwege het erg slechte acteerwerk van Frank Lammers.

avatar van the big lebowski

the big lebowski

28/11 op Ned 3, kijken dus!

avatar van Thom1994

Thom1994

Ik zal het niet doen

avatar van scholtie

scholtie

Matig filmpje maar was leuk om 1x te hebben gezien

avatar van the new guy

the new guy

Toch een tegenvaller. De chemie tussen Lammers en het meisje ontbreekt volkomen. Zou niet weten hoe dat komt, maar het ontbreekt zeker. Frank Lammers moet ook niet meer in Engelse films spreken, het leek nergens op. Hij is natuurlijk wel een goede acteur, maar hij acteert hier dat hij goed Engels praat, en dat is natuurlijk weer niet het geval.

Het verhaal begint echt super, maar het verzuipt naarmate de film vordert in clichés. Jammer, leuk geprobeerd.