Genre: Horror / Mystery
Geregisseerd door: Bob Misiorowski
Met onder meer: Casper Van Dien en Ernie Hudson
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Shark Attack
"The worlds deadliest predator just got angry..."
De bevolking van een Afrikaans vissersplaatsje wordt geterroriseerd door een reeks aanvallen van haaien. De vissers zien hun middelen van bestaan verdwijnen en het toerisme komt stil te liggen. Marc Desantis, een wetenschapper verbonden aan het "Natal Marine Research Center", wordt ontvoerd door misdadigers en meedogenloos aan de haaien gevoerd. Zijn dood wordt als een ongeluk beschouwd. Als bioloog Steven McKray (Casper van Dien) hoort dat zijn vriend Marc het meest recente slachtoffer is geworden, reist hij naar het verre continent om te achterhalen waarom de haaien zich zo agressief gedragen. Aldaar ontmoet Steven de zus van Marc die ook bioloog is en niet gelooft dat de dood van haar broer een ongeluk was.
Steven McKray
Police Chief
Machete Policeman
Woman in the Bikini

Michael Meyers
Deze film viel best wel nog mee, ik had hem veel erger verwacht. Ik vond er wel wat te veel actie in zitten voor een horrorfilm.

tyrannosaurus
vond deze best wel goed. maar ze is helemaal niks vergeleken met jaws en deep blue sea.
2.0

BlueSword
je vond hem wel goed en geeft hem een 2? okay...
ik vond hem dus slecht, af en toe wel een leuke haaien scene maar zoveel kwamen ze er niet eens in voor.

by_the_way
(ja daar zit ook een haai in)
dit was gewoon verschrikkelijk. Hij komt zelfs niet in de schaduw van Jaws
een 1

Horrordude
jeses, waarom vergelijken met jaws ?? alleen omdat er een haai in voorkomt??

Wassup !
Lompe horror. Gewoon weinig over te zeggen echt een domme haaien-film ! Don't watch this! Voor deze 1ste 'Shark Attack' 0.5/5!

garlic senior
deze film staat wel in de flop namelijk op plaats nummer 39

garlic senior
lol nu niet meer want de film heeft nu nog 99 stemmen

Martijn88
wat een zaadloze kansloze film zeg.
Ben echt na een half uur gekapt vond het duidelijk 3x niks.
Begin begon redelijk goed, maar dat was van zeer korte duur helaas:(

Schiedammer
Wat een waardeloze film is het toch er klopt werkelijk helemaal niets aan. Verhaal slaat helemaal nergens op en is ook erg ongeloofwaardig. Alles ziet er nogal goedkoop uit zoals bv het lab. Verder zitten er een aantal hele stomme toevalligheden in de film. Om er maar 1 te noemen; men verlies een duikfles en laat nou toevallig het geval zijn dat men later precies op die plek de hoofdpersonen in het water gooit om aan de haaien te voeren en het gekke is ook nog de fles doet het nog steeds na een aantal dagen op de bodem te hebben gelegen. En wat dacht je van deze: vrouw moet geruild worden voor een cd-rom en niemand maakt een kopie. Beeldkwaliteit was wel redelijk al kon je duidelijk zien dat er natuurbeelden tussen waren gestopt. Het geluid daar is iets mis mee. De 5.1 track op dvd klinkt heel erg slecht dialoog komt niet echt uit centerspeaker en dat is heel vervelend om te luisteren. Dus mijn advies is als je net zo dom bent als ik om de film thuis op dvd te hebben,speelt hem af op de 2.0 track. Kortom alles bijelkaar kom ik echt niet hoger dan 1*.

NathanMandjes
Echt een zinloze film. Moest wel lachen om het slechte acteerwerk en de sepcial effects. een 1,5

Nikkii17
goede film hoor. ik heb alle 3 de delen gezien, wel vond ik deel 2 en 3 beter!

aerts007
Haai vond ik persoonlijk op gekantelde roeiboot trekken!
1.5* voor het puike acteerwerk van het water.

Steinson
Dacht je een horror avondje te krijgen krijg je dit!
het is gewoon saaaai gewoon een prut film, affentoe keek ik even op omdat er even wat intressants gebeurde maar dat was het dan ook mee gezegd.....
voor de moeite 1* ster

bild
De zoveelste haaienfilm die niets toevoegd aan wat we al duizend keer gezien hebben qua haaienprent. Sfeerloos en slecht acteerwerk.

movie acteurs
Qua haaien films blijft Jaws de beste. Van mij hoefden ze na Jaws eigenlijk geen haaien films meer te maken. Jaws is geweldig andere haaienfilms zijn stom

pierrrke
wat n gemiddelde dat mocht zeker 2.5 zijn of zo er zijn een hele boel slechte haaienfilms maar dit is er geen van, de vervolgen die zijn wel slecht oke jaws is vele malen beter en de aanvallen waren maar braafjes en de acteurs waren ook best wel slecht maar deze was best pruimen hoor verveelt niet

xxc
Zoals hieronder ook al staat: deze film viel mij niet tegen. Ik had verwacht dat het op een B-niveau zou zijn, en ook dat het verhaal niet al te sterk zou zijn. Dus ja, dan valt al gauw iets mee..
De zoveelste 'geweldadige dieren' film waar een expert op afkomt en het vervolgens (probeert) op te lossen. Kan leuk zijn, maar hier werkt dat niet.
Het komt allemaal te geforceerd over. Te nep en most of all, te veel van alles.
In elke film moet voor mij wel íets van realitieit inzitten, ook al is het maar een klein beetje. Dat kleine beetje geeft mij dan het gevoel dat ik het ook mee kan maken en daardoor ga ik me des te meer inleven in de film/het verhaal.
Bij deze film werkte dat dus totaal niet bij mij.
Het camerawerk vond ik niet erg goed, de effects waren ook niet helemaal top, en de acteurs/actrices hadden wel wat meer ervaring op mogen doen. Maar waar ik me toch het meest op erger: het verhaal zelf.
Het had misschien wel wat kunnen worden. Als er een dosis horror bij had gezeten, en niet het rampzalige gedoe dat er een meneer of mevrouw langskomt die alles weer eens probeert te regelen, zoals we in veel films zien.
Geef mij maar een Jaws, een Anaconda. In tegenstelling tot Shark Attack zitten die films vol spanning.
Jammer, maar helaas..

Thorak
Casper van Dien.... say no more.
Dat verklaart o.a. de lage score wel.

merijn82
Wat een topper gaat dit worden, kan niet anders met zo'n regisseur. Ik ga er eens lekker voor zitten!

mnrk
Dit was een echte teleurstelling ....
Het acteerwerk was ook zeer slecht, en het verhaal was ook al niet veel goeds.
De beelden van de haaien leken soms wel rechtstreeks van National Geographic Channel te komen !!

jordandejong
Zeer zware teleurstelling. Ik verwachte helemaal geen uitstekend uitziende haai, goed acteerwerk of spannende scenes.
Ik verwachte een leuke pulpfilm met een goed stuk gore en wat mijbetreft een neppe haai.
Wat je krijgt is een zeer saaie film vol met oninteresant gelul. De haaien scenes zijn zeer zwak omdat je tijdens de haaien aanval de haai, en het mens nergens samen ziet.
Je ziet een beeld van een duiker die aangevallen wordt (zonder dat je een haai ziet), en daarna zie je een beeld van een echte haai (zonder de duiker). De haaienscenes lijken zoals hierboven ook al staat gewoon uit een of andere natuurfilm te komen.
Acteren was matig, maar daar struikel ik meestal niet over.
Zeer slechte film, die blij mag zijn dat het geen 0,5* krijgt.

Shark Attack 3: Megalodon
2002

Shark Attack 2
2001

'Love Story'-acteur Ryan O'Neal overleden, Angus T. Jones uit 'Two and a Half Men' onherkenbaar in nieuwe serie met Charlie Sheen | MovieMeter Recap

Netflix-kijktip: Heftige Spaanse oorlogsfilm 'La Trinchera Infinita'

De tien best beoordeelde films van de jarige John Malkovich (70)

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

Attack

Animatie / Komedie, 2005
Geen reacties

Attack Force Z
Oorlog, 1981

Attack of the Hollywood Cliches!
Documentaire / Komedie, 2021

Attack of the 50 Foot Woman