• 9.099.014 stemmen

The Dragon Painter (1919)

Geregisseerd door: William Worthington

Met onder meer: Sessue Hayakawa, Toyo Fujita en Edward Peil Sr.

Gesproken taal:

Plot The Dragon Painter

Op het vredige platteland van Japan, probeert een beroemde kunstenaar, Kano Indara, zijn talenten door te geven aan een leerling. Hij wordt wanhopig want er is niemand die goed genoeg is. Indara komt Tatsu tegen, een enthousiaste man, die landschappen schildert en in de bergen woont. Tatsu vertelt Indara een verhaal over een voormalige liefde, een mythische prinses die is veranderd in een draak. Tatsu schildert meren en watervallen en zegt dat hij zijn liefde aan het schilderen is, die ergens "onder het water" zit. Indara beseft dat Tatsu talent heeft en haalt hem over om de bergen te verlaten.

logo tmdbimage

Tatsu - the Dragon Painter

Undobuchida 'Uchida'

avatar van stephan73

stephan73

Volgend jaar komt deze uit op DVD!

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

HIER een DVDreview!

avatar van Flavio

Flavio

Film die vooral opvalt omdat de Japanse rollen door Japanse acteurs worden gespeeld. Vreemde inconsistentie is dat de rol van Kano Indara dan weer door een westerse acteur wordt gespeeld. Misschien een eis van de Amerikaanse productiemaatschappij. Over de film ben ik niet zo positief, het verhaal is niet bijster interessant en ondanks de korte speelduur had ik enige moeite de aandacht erbij te houden. De achtergronden zijn nog wel de moeite waard. Hayakawa in de hoofdrol voldoet, Aoki leek me wat te oud voor haar rol als 'prinses' maar die bleek pas 27 te zijn.

Niet echt een aanrader, ook niet voor liefhebbers van zwijgende cinema, maar een klein uurtje kan slechter besteed worden.