• 8.900.824 stemmen

Geregisseerd door: Vittorio De Sica en Gianni Franciolini

Met onder meer: Vittorio De Sica en Eduardo De Filippo

Gesproken taal: Italiaans

Plot Villa Borghese

Het beroemde en mooie park van de binnenstad in Rome is de ideale plaats voor een romance met wat privacy, iets waar alle soorten paren op zoek naar zijn; afspraakjes van jonge meisjes met militairen; het perfecte kader voor een compromitterende foto voor chantage doeleinden; het theater voor scènes van jaloezie wanneer de geheime liefdesaffaires de kop op steken; sentimentele "ambiance" voor een "blind date".. en ook een favoriete plek voor prostituees om te tippelen.

logo tmdbimage

Donato Ventrella (segment: Il paraninfo)

Arturo Cavazzuti - the lawyer (segment: Incidente a Villa Borghese)

Anna Maria Del Balzo (segment: Pi-greco)

The Greek professor (segment: Pi-greco)

Carlo - Valeria's lover (segment: Gli amanti)

Valeria Valenzano (segment: Gli amanti)

Antonietta Torresi (segment: Concorso di bellezza)

Virginia's boyfriend (segment: Incidente a Villa Borghese)

Zichzelf (segment: Concorso di bellezza)

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Ze bestonden toen al : mozaiekfilms...al heeft deze nog een overwegend episodische structuur, maar met een beetje goede wil kunnen we stellen dat het hier reeds gaat om elkaar overlappende levens in het eponieme park. Onder de scenaristen treffen we o.a. romancier Bassani, AGE/Scarpelli en Sonego aan. De credits geven iit de poster slechts Franciolini aan als regisseur, terwijl de fotografie werd verzorgd door ene Mario Bava. En ook voor de camera ontbreekt het niet meteen aan grote namen.

6 vignetjes : het eerste is nogal boring en gaat over de amoureuze avontuurtjes van nannies en dienstplichtige militairen, het tweede is nogal een draak en gaat over een leraar Grieks- Francois Perier onherkenbaar met Cees Driehuis bril- die het slachtoffer dreigt te worden van een prank, uitgevoerd door Ferrero. Het vriendje van Ferrero wordt gespeeld door een werkelijk piepjonge...Terence Hill !

In het derde deel draaft De Sica weer eens op als pompeus personage, een advocaat die het stiekem doet met een al evenzeer piepjonge Giovanna Ralli , tot woede van haar vriendje Arena. Agent Giuffrè moet de boel sussen. Op de achtergrond wederom een lachende Hill.

Het vierde gaat over een Napolitaans huwelijksarrangement, zoals u begrijpt met E. de Filippo. Die dansmariekes op de achtergrond blijken een deel van de clou te vormen, maar doen op zich wel heel erg Bavaesk aan.

Het vijfde is een anti-romance met in de hoofdrollen de Franse supersterren Presle en Gerard Philippe- het co-productie tijdperk stond op punt van aanbreken.

Het zesde is het best en geloof ik ook het langst : gaat over 2 hoertjes die per ongeluk terecht komen in een beauty contest. Speelt 's nachts en is een spekkie voor het bekkie van Bava, die zoals u weet ook miss Italia fotografeerde. Curieus : Valeri speelt hier het lelijke hoertje, haar latere echtgenoot Caprioli is de inspecteur van de zedenpolitie die haar achternazit !

De Italiaanse DVD bevat geen anderstalige onderschriften en geen Franse audio, de Franse DVD heeft wel de stemmen van Philppe en Presle, maar niet van de rest.