• 8.846.453 stemmen

Rails into Laramie (1954)

Western | 80 minuten

Genre: Western

Alternatieve titels: Fort Laramie / Rails End at Laramie

Geregisseerd door: Jesse Hibbs

Met onder meer: John Payne, Mari Blanchard en Dan Duryea

Plot Rails into Laramie

"The saga of the man who blazed the trail for the iron horse across the wide frontier !"

Jefferson Harder heeft de taak rust te brengen in de stad Laramie en wil daar een boevenbende oprollen. Iedereen weet dat de groep vogelvrijverklaarden, die door Jim Shanessy wordt geleid, verantwoordelijk is voor het verhinderen van de aanleg van een spoorweg recht door Laramie. Shanessy slaagt er echter telkens in om in de rechtbank de juryleden te intimideren zodat hij weer vrij komt. Hij en de saloonhoudster Lou Carter willen geen spoorweg door Laramie omdat zij beiden hun misdadige activiteiten willen voortzetten. Op een dag keert Lou zich evenwel tegen Shanessey en loopt de situatie uit de hand.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Orrie Sommers

Con Winton

avatar van mr rumson

mr rumson

Ondanks dat er in deze western niet de minste acteurs in meedoen .

Is het voor mij niet meer dan een aardige western die niet boven de middenmoot weet uit te stijgen .

Het grootste gedeelte van deze film speelt zich af in de stad en dan ook nog eens meestal ergens binnen .

Persoonlijk ben ik niet zo'n liefhebber van westerns die zich te veel binnen kamers afspelen .

Bovendien zit er aardig wat dialoog in deze western .

Actie zit er niet zoveel in ook is deze niet altijd geslaagd .

Zo vind ik de vuistgevechten er te nep uit zien en zie je duidelijk dat ze elkaar niet raken .

Wel is het leuk om Dan Duryea en een Jonge Lee van Cleef samen in een western te zien .

Dit duo behoort tenslotte thuis in het rijtje beste schurken in westerns.

Mari Blanchard mag er dan wel aardig uit zien maar had ook niet zoveel omhanden .

Kortom een aardige western maar niet meer dan dat er had voor mij wel wat meer spanning in gemogen .