• 8.900.925 stemmen

Perawan Disarang Sindikat (1987)

Actie | 93 minuten

Genre: Actie

Alternatieve titels: Virgins from Hell / Maidens Revenge

Oorsprong: Indonesië

Geregisseerd door: Ackyl Anwari

Met onder meer: Nina Anwar en Yenny Farida

Gesproken taal: Indonesisch

Plot Perawan Disarang Sindikat

"Virgins are raped… virgins are killed…"

Twee zusters willen wraak nemen op de drugsbaas die hun familie heeft vermoord en hun huis in beslag heeft genomen, wat nu wordt gebruikt als drugslaboratorium. De oudste zus wordt prostituee om zo dichter bij de drugsbende te komen. Ze weet een groep vrouwelijke motorrijders bij elkaar te krijgen, met wie ze de bende wil uitroeien.

logo tmdbimage

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Schitterende exploitatie boordevol geweldadige vrouwen en een volledig loos plot. Er zijn meer ontploffingen dan in alle Rambofilms bijelkaar en de dames zijn een stuk fijner om naar te kijken dan Stallone.

Misschien is wel het mooiste de soundtrack.

Maar een erg orginele soundtrack is het niet. Sterker:

ik denk dat geen van de composities speciaal voor deze film

geschreven is. Van een aantal thema's die regelmatig

terugkeren in de film herkende ik er zo al 3:

Mad Max 3 Beyond Thunderdome, Dune en (hoe kan het ook anders...) Rambo!

Al met al gewoon een fantastische produktie uit Indonesië

waar ik erg van heb mogen genieten.

4 Sterren.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

En Fat Mike had nog niet gemerkt dat ook "Nights in White Satin" op panfluit voorbijkomt??

Ahum de film zelf dan: vol met vechtpartijen waar The A-team zich nog voor zou schamen.

Die enkele keren dat ze wires gebruiken doen ze niet eens moeite om die te verbergen.

En de dames lopen de hele dag in weinig verhullende pakjes...ook tijdens de sex en in bad houden ze die pakjes aan....toegeven het zijn wel hele coole pakjes, maar voor een motor waarschijnlijk niet zo praktisch.

Verder verwijder je een kogel (uiteraard) door een levende slangekop in het kogelgat te poeren (en de tanden als ontnieter te gebruiken of zo??)

Het moge duidelijk zijn dit is ver verwijderd van de wereldcinema zoals we die tegenkomen bij de NPS. Ruim anderhalf uur aktie-nonsens van de bovenste plank en niet als ironisch/komisch bedoeld. Die arme makers waren waarschijnlijk echt in de veronderstelling dat ze talent hadden voor het maken van een actiefilm....doe er je voordeel mee!!

avatar van bladonis

bladonis

Leatherclad Virgin Bikers from Hell, and they look PISSED!

Prachtige 1980s Indosploitation - over, wel... maagden uit de hel. Propvol Indonesische lekkernijen als stoere maagden, verknipte vijanden enn... oké, dawast zo ongeveer. Maar da's toch kicken?

De film begint redelijk plotseling, als een bende sexy in leer behotpantste Indo-bikerchicks een casino drugspand overvallen. Ze ontsnappen met een zak vol met geld... Dan raakt de poep de ventilator.
Als een door wraak ingegeven aanval op het drugssyndicaat van de boosaardige Mr. Tiger jammerlijk mislukt, worden ze gevangengenomen en opgesloten in een vrouwengevangenenkamp.
Nu moeten ze het opnemen tegen de wrede kampbewaarder, de lesbische cipier, én elkaar! Ze moeten de ergste martelingen ondergaan. Erger nog, ze zijn proefkonijnen voor een experimentele lustopwekkende drug die alle vrouwen verandert in hulpeloze seksslavinnen!
Uiteraard moeten ze ontsnappen uit t voorportaal van de hel, om hun WRAAK ten uitvoer te brengen!

Als je hart, onder andere, van deze verhaallijn sneller gaat kloppen, - ben je hiermee verzekerd van anderhalf uur aktie, avontuur, explosies en vechtende sexy meiden!

Er zit redelijk wat sleaze in deze film. Het is allemaal erg netjes gehouden, nergens vliegt het uit de bocht. De scène met Mr. Tiger die, terwijl hij geil grijnzend, z'n zweepje streelt, toekijkt hoe twee dames kronkelen in de douche is hilarisch! Toch had het allemaal nét dát beetje sleazier gemogen.
Er is nergens echt naakt, funcioneel, noch functieloos. Of dat de film ten goede had gekomen weet ik niet. Maar daardoor wordt het een bijna NOG ranziger ervaring!

De special effects zijn mooi gedaan. Helaas weinig echte gore, op bloed is enigszins beknibbeld. MAAR er zijn wél genoeg wapens, gevechten, jungle-achtervolgingen, en explosies om van te genieten! De scène met het meisje aan het spit is prachtig ranzig! Ik heb op Wiki de 'slang-kogelverwijderaar'-methode niet gevonden. Maar ik vond 't wél brilJANT gebruikt! Rambo zou trots geweest zijn!

Ik ben niet zo muzikaal onderlegd. Maar door wendyvortex' bericht heb ik éxtra opgelet, én een heerlijk zijige panfluitsessie van Nights in White Satin voorbij horen fietsen! Ook de door FatMike benoemde Mad Max 3 en Rambo vond ik fijn krachtig hergebruik van klassieke scores.

Prima Indosploitation van de maker van Angel of Fury. Bizarre Wraak/Women in Prison/Wraak mix!
Super Mondo Macabro uitgave, een DUBBEL-DVD! Disk 2 staat vol geweldige trailers van de studio die u Virgins From Hell bracht. PLUS een documentaire over het beste van Indosploitation, WOW!

Voor prachtige maagden uit de Hel, 4,0 geroosterde sterretjes. Haal ze maar van 't spit!

avatar van zombie

zombie

Wat een geweldig spectakel is dit! Ik heb me geen seconde verveeld...

Was jullie al opgevallen dat Mr Tiger zijn kamer heeft behangen met allemaal posters van tijgers. En een andere brilliante scene, wanneer Shelia haar vriendinnen probeert te bevrijden trapt ze de poort van het hek vol in het gezicht van één van de meisjes!

Ik vraag me serieus af of de Pyrotechnician op de set niet per ongeluk een aantal acteurs heeft opgeblazen.

avatar van ipman-99

ipman-99