Xtro (1982)
Genre: Horror / Sciencefiction
Speelduur: 81 minuten / 84 minuten (VS)
Alternatieve titel: X-tro
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Harry Bromley Davenport
Met onder meer: Philip Sayer, Bernice Stegers en Maryam d'Abo
Plot Xtro
"Some extra-terrestrials aren't friendly."
Sam, de vader van Tony, keert na 3 jaar afwezigheid terug bij zijn gezin. Het blijkt dat hij 3 jaar geleden ontvoerd is door aliens. Zijn vrouw woont samen met Joe en dat bevalt Sam niet. De spanning loopt op als ook nog blijkt dat er iets aan de hand is met Sam.
Sam Philips
Mrs. Goodman
Doctor
Jane
kungfuzombie
Een supervage horror, te vaag! Er zijn ook nog twee "sequels" die helemaal niets met dit deel te maken hebben. Deel 2 is een Alien-kloon en deel 3 een soort X-files UFO film waarin ze een buitenaards wezen hergebruiken uit de film Fire in the sky (wel een goeie UFO/Abduction film!)
Zie www.kungfuzombie.com voor een review van deel 3!
zou hem ook wel weer willen zien, was indertijd toch een heftige b-film.
raVen
ja vage film dat is het enige wat ik me nog herinner
xangadix
Ik was vroeger alleen al van de videohoes al bang. Ik heb hem een tijdje terug op betamax gevonden (mint condition!) en maar eens gekeken. Niet echt bijzonder, ik kreeg het alleen warm toen Maryam D'Abo compleet gestripped in beeld verscheen.
xangadix
Ik heb 'em uit respect in de videokast thuis naar voren gedraaid staan. Nostalgie!
ichi
Al die jaren naar uit gekeken. Waarom, vraag ik mij nu af. Op een aantal leuke heftige stukjes een behoorlijke baggerfilm. Saai is het niet, lachwekkend wel. Maar ik ben blij hem eindelijk gezien te hebben. Het komt waarschijnlijk door de tot de verbeelding sprekende titel Xtro, klinkt goed dacht ik zo. Niet dat het woord ook maar een keer in de film voorkomt (credits daargelaten). In zijn belachelijkheid enigszins amusant, maar ik irriteerde me vreselijk aan het acteerwerk van de moeder van het joch en dan met name aan haar monotone manier van spreken.
De volslagen zinloze hallucinaties, manifestaties(dwerg, panther) en rare gateway achtige dingen deden mij een beetje aan phantasm denken. 2*
frosty
heb deze film "vroegah" wel gezien. De naam is me altijd bijgebleven maar het verhaal...?
Als ik hem nu zou zien dan lijkt het waarschijnlijk nergens op maar toch, voor old time sake, wil ik hem nog eens bekijken..
moviemike
Fijn te weten dat ook Tok en Tik in deze film hebben meegespeeld. Tok als de commando, Tik als het monster.
Verder niets interessants te beleven aan dit onding.
1* vanwege de degoutante maar degelijke speciale effecten.
nickvanzutphen
als je deze al erg vind dan moet je al helemaal niet deel 3 gaan kijken die is helemaal bagger
Waku
Verwacht geen The Thing of Alien.
Zo werd hij in die tijd namelijk gepromoot.
Veel donkere scenes.
Los samenhangend verhaal.
2,5
D-ark
Dit is echt oud en het ziet er erg grappig uit
Ik was vroeger alleen al van de videohoes al bang..
Deze, toch? http://www.vujer.com/material/filmer/Xtro%20(II).jpg
HeatWave
Klopt, die oude videohoes zag er veel enger uit dan dit plaatje
Ik begrijp eigenlijk ook niet waarom de hoes verandert is, het origineel zag er inderdaad veel beter uit.
Dr. Freudstein
Heb een originele filmposter van deze besteld, puur uit nostalgie.. van de film kan ik me niet zoveel meer herinneren. Wel dat ik geintrigeerd was als kind door de hoes, vandaar!
xangadix
Een scan van mijn Betamax hoes. En de achterkant. Kon het niet laten...
finaldestiny
heb deze film als kind gezien vond hem toen erg leuk....zou hem best nog wel eens willen zien. maar kan hem nergens krijgen.
Blackhole
schitterend ja... ik weet nog dat ik bijna in mijn broek poepte na die 'bevallings' scene in het begin..
twee dingen heb ik toen meteen geleerd..
voor de film naar de wc.. en...
die ooievaar waarvover ze me toen altijd vertelde heb ik meteen
in het kruisvizier van mijn buks genomen...
en een zuigzoen in mijn nek...vergeet het maar..
trouwens...
kan iemand me iets vertellen over de film "special silencers"
die hoes zag ik ook altijd staan in de videotheek...met die man tegen een boom en uit zijn buik groeide een boomstam of zoiets...
anyway...jeugd sentiment
Behalve jeugdsentiment valt er hier verder niets te halen. Behalve als je uit bent op een goedkoop ogende en nietszeggende horrorflick met tergend slechte acteerprestaties en dito verhaal. Ook de belichting is van een ongekende lelijkheid. Zaklamp verplicht. Slecht.
trouwens...
kan iemand me iets vertellen over de film "special silencers"
anyway...jeugd sentiment
Haha, wat gaaf! Naar die film was ik ook op zoek. Ik kende de titel niet eens. Ook een 'enge hoes' in de videotheek, net als Inseminoid, Parasite, Cyclone en natuurlijk Xtro.
heej Xangadix...
weet je nog die film The Manitou....die zoek ik ook nog steeds..
vreemd wat ik nog kan herinneren van die titels die ik toen zag.
anyway...fijn dat ik je kon helpen met special silencers...
veel kijk plezier!!
ezra1971
Dit is echt met afstand de slechtste sf horror serie die ik ooit gezien heb. Slechte acteurs, belachelijke dialoog, domme en volledig onlogische ontwikkeling, walgelijke fx, en met name die liliputter is superiritant. dikke vette 0,5
brucecampbell
Het begin en het einde van de film zijn enorm leuk en heerlijk eighties, maar het tussenstuk is eigenlijk niet meer dan een familiedrama. Dat is wel enorm spijtig want de film had zoveel potentieel. Toch heb ik me prima geamuseerd omdat ik er ook niet teveel van verwacht had.
Hier staat wel een erg lelijke poster in tegenstelling tot deze: http://www.cedmagic.com/v-title-database/zorr/xtro-1.jpg

Xtro 3: Watch the Skies
1995